10 tecken på att du ska bli arkitekt

10 tecken på att du ska bli arkitekt
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

En arkitekt kan jonglera nummer, linjer, vinklar och kreativa möjligheter. Bild: Sutton Suzuki Arkitekter

Kan du jonglera? Du måste jonglera många saker om du vill vara arkitekt. Arkitekter är inte bara designers, de är drömmare och dövare. Det finns ett unikt sinne inuti en arkitekts huvud som magiskt kan jonglera nummer, linjer och vinklar, tillsammans med kreativa möjligheter som de flesta av oss inte kan förstå.

Vi vill hjälpa dig att avgöra om du kan dra av samma jonglighetsakt som en arkitekt kan. Ska du bli en? Här är det som krävs för att vara arkitekt.

Arkitekter behöver kompetens inom teknik, el och inredning, för att nämna några. Bild: Gelotte Hommas

1. Du är smart

Det är mycket som går ut som en arkitekt; Faktum är att arkitekter tenderar att bära många olika hattar, så att säga. De måste ha en mängd olika egenskaper, de flesta måste utmärka sig. Arkitekter måste ha en stark förståelse för alla byggnadsdiscipliner, inklusive strukturella, elektriska och mekaniska.

Det tar smarts. Och medan du bara är smart gör dig inte en bra arkitekt, ger det dig en bra grund. Du måste kunna bestämma nödvändiga beräkningar för att byggnader ska fungera, förstå egenskaperna hos materialen du arbetar med och skapa säkra och ljudstrukturer från början till slut.

Arkitekter tenderar att arbeta långa timmar. Bild: Great Neighborhood Homes

2. Du är villig att arbeta hårt

Att vara tillägnad din karriär är en viktig faktor i alla yrken, men med arkitektur måste du vara villig att lägga in mycket tid. Det kan innebära långa timmar på kontoret, på platsen och till och med hemma, utarbeta detaljerna, vilket garanterar perfektion fram till 2:00 om det behövs.

Det är ditt jobb att se till att varje projekt är säkert och robust, och det är inte något som kan göras med liten ansträngning.

Arkitekter behöver lösa problem, ibland genom geniala metoder. Bild: Vanderhorn Architects

3. Du är en problemlösare

För att bli arkitekt är det absolut nödvändigt att du har de färdigheter som behövs för att lösa problem. Oavsett om du utformar en byggnad eller försöker möta dina kunders behov kommer du ständigt över problem. Till exempel kan dessa innebära design eller strukturella problem.

Arkitekternas förmåga att lösa dessa problem, ibland genom geniala metoder, är inte bara nödvändigt, utan också flyttar dem framåt i sin karriär.

Arkitekter måste kunna kommunicera med alla slags människor. Bild: Fredman Design Group

4. Du har Killer Negotiation Färdigheter

Det är mycket viktigt att arkitekter har en hög nivå av sociala färdigheter. Du måste ha förmåga att kommunicera bra med dina kunder, ingenjörer, inredare och personal.

Dessutom måste du kunna dela (och ibland övertyga andra om) dina idéer och visioner för en viss design. Med utmärkt kommunikations- och förhandlingsfärdigheter kan du presentera din vision på ett professionellt sätt som alla kan förstå.

Du måste också kunna presentera presentationer bekvämt. Så här lägger du dina idéer till kunder och bjuder på potentiella jobb.

Att vara arkitekt kräver ett engagemang för fortbildning. Bild: Berg Design Arkitektur

5. Lärandet är kul för dig

Att bli arkitekt kräver ett engagemang för fortbildning. Först måste du gå igenom en licensprocess i det land där du vill bli arkitekt. Oftast innebär denna process tre steg: utbildning, erfarenhet och undersökning.

Du måste välja en skola som erbjuder en examen i arkitektur och som är ackrediterad av National Architectural Accrediting Board. Efter att du har slutfört dina kurser, kommer du att behöva ta en examen för att få din licens att fungera som arkitekt.

Sedan kommer den roliga delen: Du måste fortsätta att hålla dig uppdaterad med nya licenser och ackrediteringar när de kommer ut. Detta är det enda sättet du kommer att vara konkurrenskraftig inom fältet. Om det låter roligt för dig, kanske du lyckas som arkitekt.

Att bli arkitekt kräver att man använder både vänster och höger sida av hjärnan. Bild: Pyramidbyggare

6. Du är en kreativ tänkare

En av de viktigaste egenskaperna att vara arkitekt är kreativitet. Medan du håller dig inom ramen för säkerhetsbestämmelserna vill du utforma byggnader och utrymmen som är inspirerande.

Det enda sättet att göra detta är genom kreativt tänkande. Arkitekter måste använda en kombination av vänster och höger sida av sin hjärna för att utnyttja både deras logiska, matematiska tänkande och deras unika, ursprungliga tänkande.

Om du älskar att rita, skissera, föreställa dig och skapa, och du är också en whiz med siffror, så är det högst troligt att arkitekturen är rätt karriärväg för dig.

Arkitekterna bör veta vilka material som fungerar tillsammans - och vilka gör det inte. Bild: Space Architects + Planners

7. Du har ett vetenskapligt sinne

Arkitektur är en kombination av konst och vetenskap. Medan det är viktigt att utforma byggnader med en vision av skönhet och elegans, finns det några nödvändiga element i matematisk vetenskap som måste tillämpas.

Arkitekter måste kunna förstå hur olika material och komponenter fungerar tillsammans. Det är också viktigt att veta vilka som inte fungerar bra tillsammans. Så här skapar du inte bara en spektakulär struktur, men en som är säker, ljud och varaktig.

Arkitekter är vanligtvis besatta av att bygga och designa. Bild: Matthew Neimann

8. Du gillar fortfarande att spela med block

Det är ingen överraskning att en talang för design är viktig när man bestämmer sig för att bli arkitekt. Faktum är att arkitekterna ska vara besatta av att bygga och designa ungefär som ett barn som leker med Legos, kan du aldrig få nog.

Den enskilde definitionen av ordarkitekten innehåller orden, Äúdesigns byggnader. "Så om du befinner dig i att skissera detaljerade ritningar eller bygga drömskapelser med Legos, har du sannolikt önskan och förmågan att bli arkitekt.

Arkitekter behöver veta något om politik, affärer, marknadsföring och många andra ämnen. Bild: Pad Architects

9. Du är en kunskapsbank

Arkitekter måste veta något om ett brett spektrum av ämnen som är indirekt relaterade till deras yrke. Detta kan innehålla sådana saker som offentliga tal och politik.

Kännedom om affärer, marknadsföring, fastigheter, hållbar byggande och konstruktion är också viktigt. Vad mer är, en arkitekt måste ha förmågan att tillämpa denna kunskap på sitt vardagliga arbete inom fältet.

Arkitekter har en djup kärlek och djup respekt för den naturliga världen. Bild: Feldman Arkitektur

10. Du har en kärlek i naturen

Att lägga undan alla matematik och vetenskap för ett ögonblick, arkitekter har också en djup kärlek och djup respekt för den naturliga världen. Berömda arkitekter som Frank Lloyd Wright leder vägen för att undervisa arkitekter att deras mönster inte bör störa naturen, utan snarare följa naturens kurvor och till och med förbättra sin skönhet.

Om du förstår att huset är av kullen i stället för kullen, då kanske en karriär i arkitektur är precis rätt för dig.

Att vara arkitekt är mycket mer än bara att dra och bygga. Bild: Roundhouse Design

Det bästa sättet för dig att veta om du har vad som krävs för att bli arkitekt är att faktiskt prata med några. De kan ge dig fördjupad insikt i sin dagliga mall, liksom vilken typ av person du måste vara och de färdigheter du måste ha för att lyckas.

Att vara arkitekt är mer än bara att dra och bygga. Det handlar om sociala färdigheter; kunskap om teknik, matematik, vetenskap, fysik och flera relaterade ämnen; engagemang och körning; och viktigast, förmågan att designa.

Nu när du vet vad som krävs för att bli arkitekt, måste du bestämma om dessa är de färdigheter, personlighetsdrag och egenskaper du besitter. Har du vad som krävs?