10 Små köksö design idéer: praktiska möbler för små utrymmen

10 Små köksö design idéer: praktiska möbler för små utrymmen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Oavsett storlek på köket är en köksö en av de viktigaste och mer praktiska möblerna. Det är en funktionell arbetsyta och det dubblar ofta som en lagringsenhet. Så om du har ett litet kök väljer du bara en liten köksö. En liten ö kan också vara ett strategiskt alternativ är större kök om målet är att behålla och luftigt och rymligt utseende. Här är några exempel och idéer.

Detta är en härlig och inbjudande stuga-stil kök med en traditionell inredning. Den har vita möbler i hela med naturliga trädetaljer och accentbitar. Balansen mellan de vita elementens kyla och värmen som hämtats av träelementen är väldigt snäll. Köksön är liten och dubbel som frukostbord.

Detta kök är också mycket inbjudande och vackert. Det har en inredning i medelhavsinredning med en färgpalett som inte är mycket varierad men vacker ändå. Butterscotch väggskåp och köksö står ut med sina färger. Ön har också en matchande stol och har gott om förvaringsutrymmen.

Detta kök sticker ut av flera skäl. En av dem är relaterad till inredningens enkelhet och färggommen. Då finns också belysningen som är mjuk och delikat, vilket ger köket ett varmt utseende. Detta motverkar kyla av de vita väggarna och vita möbler.

I det här köket är atmosfären särskilt varm, inbjudande och mysig. Det beror främst på det material som används för inredningen men också till träets naturliga färg. Den lilla körsbärsöken matchar skåpen och integrerar perfekt i den övergripande designen.

MoreINSPIRATION
  • 10 Industriella kök ö belysning idéer för en iögonfallande, men sammanhängande inredning
  • 20 L-formade köksdesign idéer för att inspirera dig
  • Checkerboard Kitchen Floor Design Ideas

Med tanke på de mindre dimensionerna i detta kök måste vissa åtgärder vidtas för att hålla en funktionell och luftig inredning. Köksön är ganska liten och har dessutom en mycket enkel design med endast en hylla under. Väggarna var målade svart och det gör att de vita skåpen sticker ut mer.

Starka kontraster som den mellan svart och vitt är alltid vackra. De tillåter vissa element att sticka ut, även om de under andra omständigheter helt enkelt skulle ha blivit blandade. I detta kök har den svarta och vita kontrast bibehållits genom hela inredningen, inklusive den kompakta små köksön.

Även om detta är ett öppet planlösningskök, så finns det inga synliga hinder mellan utrymmena, det har fortfarande ett kompakt utseende. Köksön är liten och alla möbler kommer ihop och skapar en sammanhängande och välbalanserad inredning. Kontrasten mellan de skarpa vita detaljerna och de mörkbruna möblernas rikedom är mycket elegant och vacker.

Det här köket är inte särskilt stort, men det faktum att det är nästan helt vitt hjälper till att skapa intryck av ett större utrymme. Trägolv ger en uppfriskande kontrast medan den lilla och kompakta köksön ligger i mitten och kompletterar hela inredningen.

Eftersom köket sitter skilt från resten av möblerna, står det naturligt ut. Detta gör det till ett utmärkt val för en kontaktpunkt. Detta kök har en enkel, vit inredning och det enda elementet som inte matchar den färgpalett är köket. Detta gör det möjligt att sticka ut och skapa övergången till andra delen av rummet.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 och 9 och bonus 10.