10 Små ettrumslägenheter med skandinavisk inredning

10 Små ettrumslägenheter med skandinavisk inredning
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Enrumslägenheter är mycket utmanande när det gäller inredning och inredning. Eftersom det finns så lite utrymme att arbeta med i första hand, måste designern vara genial och hitta sätt att spara utrymme utan att offra ägarens komfort. Det är därför en skandinavisk inredning är ett utmärkt val. Det är enkelt och funktionellt, precis vad lägenheten behöver.

Allt-i-ett lägenhet!

Det finns många exempel vi kan visa, men låt oss börja med den här. Det är en lägenhet belägen i Stockholm. Det har bara ett rum men det innehåller alla funktioner som vanligtvis finns i en 2 eller 3 rums lägenhet. Detta allt-i-ett-utrymme har en öppen layout. Huvudområdet är vardagsrummet. Den har en trevlig sittgrupp med en soffa, en stol och ett soffbord. Strax framför det finns en matplats med ett litet runda bord och 4 stolar.

Sovrummet är ett område skilt från vardagsrummet av gardiner och de två utrymmena kan bli en om så önskas. Det finns också en arbetsyta här som innehåller ett litet skrivbord och en stol. En stor spegel vilar på vardagsrumsväggen skapar djup och gör att rummet verkar större. De stora fönstren ger gott om naturligt ljus och förenar hela utrymmet.

Köket är inte ett separat rum men det är dolt bakom en partiell vägg. Det är ganska litet men eftersom det är vitt, verkar det inte så litet och trångt. Som du kan se kan du ha allt du behöver i en 1-rumslägenhet och du behöver inte offra stil.

Loftsäng.

Att dela upp en öppen layout i separata funktioner är ett enkelt alternativ men inte det enda. Istället för att försöka passa allt på golvyta som du har tillgång till, kan du också tänka vertikalt och på olika nivåer. Till exempel har denna lilla lägenhet en mycket smart inredning. Det har bara ett rum och det är inte en väldigt stor heller, så det skulle ha varit mycket svårt att dela upp det som vid den tidigare lägenheten vi diskuterat.

Det finns den här bäddsängen som annars skulle vara ett sovrum om det fanns tillräckligt med plats för en, bredvid det finns en matplats med ett litet bord och några stolar och det finns också en soffa och ett soffbord. Under sängen finns en stol och en lampa, så vi kan anta att detta fungerar som ett hörnhörna.

Maskulinska.

Låt oss nu titta på denna lägenhet som har en total yta på 27 kvadratmeter, inte tillräckligt nära om du vill ha ett vardagsrum, ett sovrum och en matsal. Men som du ser, har denna plats allt. När du går in finns en hall. Lägenheten har golvvärme så inget utrymme är bortkastat med radiatorer. En liten klädkammare ger gott om förvaring för rockar och andra saker.

Vardagsrummet har trägolv, stora fönster och två stora garderober. Sängen har inbyggt lagringsutrymme också så det finns inga problem relaterade till denna aspekt. Det finns ett kök och matplats med ekskåp och vita golv och det är ett fullt utrustat område. Lägenheten har också en källare som fungerar som ett förråd.

Så, som du kan se, är lägenheten inte så liten som du kanske tror. Det kan vara litet men det är inbjudande och har en mycket funktionell inredning. Den nordiska inredningen hjälper definitivt. Enkelheten kompletterar den mycket grundläggande naturen i lägenheten. Detta och det faktum att lägenheten är väldigt välorganiserad gör den här platsen till ett mycket trevligt hem för en enda person.

Liten och vacker.

Låt oss fortsätta med en annan liten men vacker lägenhet. Den här finns i Göteborg och har som förväntat en mycket ren och lugnande inredning. Det har ett enkelrum plus köket och det har en mycket enkel inredning med en begränsad färgpalett som huvudsakligen bygger på nyanser av vitt och brunt. Det finns också en trevlig årgångsrörelse till detta utrymme.

Lägenheten har en total yta på 36 kvadratmeter och, även om den är liten, är den utformad vackert anpassad för att passa behoven hos ett par. Högt i taket gör lägenheten större och de vita väggarna betonar rymdens öppenhet. Huvudområdet är vardagsrummet som också är sovrummet.

En traditionell skandinavisk öppen spis sitter i hörnet och bredvid en vit soffa. Två vintage resväskor placeras en på en annan form soffbordet. Sängen är bredvid fönstret och det har en liten nattduksbord bredvid den. Köket och matplatsen bildar en separat volym. Det är ett nästan kvadratiskt utrymme, inte särskilt stort men öppet och rymligt utseende.

39 kvadratmeter.

Nästa utlista är den här lägenheten Stockholm. Den har en total yta på 39 kvadratmeter vilket inte är så illa för en enrumslägenhet. Som i fallet med alla andra lägenheter som presenteras här, sovrummet och vardagsrummet för samma volym. Ingången har en liten hall ansluten till badrummet och köket. Köket är ett halvöppnat utrymme och en partiell vägg skiljer den från vardagsrummet.

Vardagsrummet har stora fönster och en intressant design. Bädden / sovrummet passar perfekt på ena sidan av rummet och vertikala persienner från golv till tak döljer det och erbjuder sålunda privatliv och tillåter resten av volymen att se ut som ett vanligt vardagsrum.

MoreINSPIRATION
  • Tiny One-Room Apartment med inbyggda möbler och utökningsbara funktioner
  • Ljus 3-rumslägenhet i Södermalm, Stockholm
  • Ettrumslägenhet rymligt rymligt med en skandinavisk design

Matsalen ligger någonstans mellan vardagsrummet och köket och det underlättar övergången. Lägenheten är mycket ljus och öppen. Den har vita väggar hela och golven har en mycket ljus nyans också. Inredningen är modern, minimalistisk och inbjudande, trots bristen på färg. Dessutom har lägenheten en liten balkong där ett litet bord och två stolar passar bekvämt. Det är en mycket smart plats när du lägger till alla detaljer.

Tegel utsatt.

Blandning stilar är inte så svårt. En skandinavisk inspirerad inredning ser ofta vacker ut i kombination med några vintage eller rustika element. Det är av den anledningen att vi gillar den här lägenheten. Det är en enrumslägenhet med mycket karaktär. Inredningen är en kombination av moderna och rustika element.

Lägenheten har en öppen layout med köket som ingår i vardagsrummet. De två funktionerna verkar ha separerats vid en punkt men väggen avlägsnades och nu finns det bara spår av det. Murverk är definitivt en intressant detalj. De utsatta tegelstenarna i kombination med veden skapar en varm och inbjudande atmosfär.

Köket har en modern design och en stark visuell kontrast skapas på grund av det. I vardagsrummet ingår också ett sovande område som har höjts upp från marken och kan nås via en trappa. Det är en mycket smart lösning i det här fallet. Under sovplatsen finns det tillräckligt med utrymme för förvaring och till och med för en arbetsstation.

Ren vit.

Låt oss nu titta på denna ovanliga lägenhet. Beläget i Göteborg, har denna plats en mycket intressant form och layout. Det är en öppen planlösning och det finns bara ett rum och köket. Intressant nog verkar köksområdet vara det större. Det är ett ljust och öppet utrymme som också innehåller en matplats. Det är det första du ser när du går in i lägenheten.

Vardagsrummet har en ovanlig form. Det inkluderar också sovzonen, eftersom det inte finns något separat sovrum i lägenheten. Sammantaget är inredningen avslappnad och enkel, och även om formen på lägenheten är okonventionell, är layouten funktionell och praktisk. Väggarna, tak och golv är vita hela. Grå är accentfärgen och det finns också några små tillägg av pastellfärger.

Smal vit lägenhet.

Lägenheten vi analyserar är väldigt ljus och öppen. Den har vita väggar, tak och trägolv i mycket ljus skugga. Som ni kan se finns det bara ett rum här. Det fungerar som ett sovrum och ett vardagsrum. Även köket och matsalen del av samma volym. Men utrymmet är långt ifrån trångt och opraktiskt.

Även om alla funktioner delar samma utrymme, är de snyggt avgränsade. Köket och matsalen utgör en zon och vardagsrummet och sovrummet ett annat. Sängen är placerad bredvid fönstret för att spara utrymme och soffan är den viktigaste möbelstycket i rummet. I området där köket finns finns också en arbetsstation. Denna lägenhet verkar ha många olika saker på samma plats men allt är underbart organiserat.

Renoverad 28 kvadratmeter.

Den sista lägenheten vi ska prata om här mäter totalt 38 kvadratmeter. Det ligger i en byggnad som går tillbaka till 40-talet men det har blivit renoverat och nu ser det modernt och inbjudande ut. Den har en skandinavisk inredning med vita väggar hela och en färgpalett begränsad till gråtoner och färgen på trägolv.

Köket är ett separat utrymme och det innehåller en liten matsal. Det har ett svart golv och vita möbler så det finns en elegant kontrast här också.

Även om sovrummet är en del av en öppen planlösning och inte är ett separat rum, ligger det någonstans i ett hörn och det är ett ganska privat utrymme. Resten av rummet är vardagsrummet.

En stor soffa upptar det mesta av utrymmet och en överdimensionerad golvlampa sitter fint i hörnet. Fastän hela inredningen är väldigt enkel är stämningen här mysig och inbjudande. Det är på grund av texturer och accentelement. I vardagsrummet är till exempel den tapeterande väggen en väldigt fin funktion och det är också området mattan.

En annan vit lägenhet.

Vit är en stor huvudfärg i inredningen eftersom den kan vara parad med någon annan nyans och det ser fortfarande fräsch ut. Men när du bestämmer dig för att vit kommer att vara i grunden den enda färgen i huset finns det risk att rummen verkar kalla och uninviting. Det är dock inte alltid fallet, eftersom det här härliga nordiska hemmet visade oss.

Detta är ett nästan helt vitt hus. Väggarna är vita hela, även i köket. Trägolvna skapar lite kontrast i vardagsrummet och sovrummet. Köket golvet är också vit men det finns några bruna accenter här i form av matsalar och bänkskivor.