10 Smart (och prisvärda) utrymme-sparare för köket

10 Smart (och prisvärda) utrymme-sparare för köket
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

De flesta av oss har förmodligen inte så stora kök som vi skulle vilja. Det verkar som om det alltid finns gott - och sedan några - saker att fylla på skåp och lådor och släppa ut i överlagringsutrymmen. Medan vi kanske behöver ta ett steg tillbaka och titta på detta som ett problem med ackumulering av problem (i motsats till ett kvadratmeterproblem), är det också trevligt att veta att det finns några bra och prisvärda alternativ för platsbesparingar i våra kök. Här är tio sådana smarta köksidéer:

Stick din diskbänk i hörnet och montera en väggmonterad kran. Det här är speciellt fördelaktigt för små kök med mycket lite räknareutrymme, eftersom diskbänken inte "hugger upp" vilken liten räknareutrymme det finns. Som en extra bonus ger vägghyllor ovanför kranen ett bra ställe att lagra glad inredning eller användbara köksartiklar.

Skapa ett glidförvaringshylla så att du inte slösar bort dessa dyrbara tum mellan ditt kylskåp och väggen! Även om det inte är bra för mycket annat, är detta ett utmärkt utrymme för en glidande lagringshylla. Vertikala hyllor här efterliknar ett mini-skafferi, håller nära till hands de föremål du behöver ofta medan du lagar mat eller snackar.

Lägg till en inbyggd frukostkrog. Om du saknar utrymme i ditt hem överallt, är ett äterkök ett sätt att frigöra utrymme någon annanstans. Det är kompakt och tillåter också personlighet att skina genom färg och textilier. Dessutom blir en liten väggmonterad skärm på bakplattan, som det du ser här, alltmer användbar eftersom tekniken blir så integrerad i våra livsstilar.

Har du en vägg? Kasta upp några flytande hyllor. Öppna hyllor ger mycket mer lagringsutrymme till hälften av det visuellt tunga priset. Detta är en viktig psykologisk faktor för små kök, där känslan av att ha ett större, luftigare utrymme är nästan lika viktigt som att ha en.

Om du har ett skåp som är extra, bör du överväga att installera något som detta utdragbara skärbräda och avfall / återvinningsburk. Medan du förbereder en måltid på skärbrädet, kan du enkelt (och omedelbart) skilja återvinningsbart från papperskorgen. Sedan, när du är klar, torka helt ner skärbrädet och skjut tillbaka den på plats.

MoreINSPIRATION
  • 10 smarta idéer för modern kökslagring
  • 10 Folding Furniture Designs - Great Space-Savers och alltid bra att ta sig runt
  • Smarta sätt att organisera ett litet kök - 10 kloka tips

Om ditt kök kommer att tillåta det, är en mobil ö en måste-ha. Oavsett storlek ger verkligen - även små rullande öar stor lagringsutrymme och / eller extra diskutrymme. När du slutar och överväger alla funktioner som en ö kan utföra, blir detta verkligen ett måste. Stycket kan också dubbla som skänk till matbordet om det behövs, vilket är en bra fördel för kök som är korta i rymden.

Okej, så du har ett skåp och tre lådor fulla av hårda stackar och / eller utrymmekrävande odds och slutar. Montera en pegboard på din köksvägg och häng upp sakerna! Det är som en användbar bildskärm, verkligen. Denna pegboard är målade svart, som ser bra ut i ett kök, men du kan verkligen gå med vilken färg som helst som fungerar för ditt utrymme. Sedan luta dig tillbaka och drömma om vad du kan göra med de nya tomma skåp + tre lådor ...

Om möjligt, överväg att använda piedestalstöd för halvöversikt. Min knä-jerk reaktion när jag tänker på att spara utrymme är att fästa ett slutet skåp vid varje möjlig punkt. Även om detta ger mer lagringsutrymme, minskar det faktiskt det användbara bostadsutrymmet. Genom att använda ett piedestalstöd för räknare (eller bord) i ett litet kök frigörs benrummet, vilket i sin tur minskar den räckvidd som behövs, eftersom du inte längre behöver ett överhäng för sittplatser. Plus, det ser bara så elegant ut.

Om du verkligen gör ont för lagringsalternativ kan du överväga att montera några långa skåp. Avskärmad från taket med stålstänger eller balkar skapar en mer öppen känsla än att montera dem i själva taket. Dörrar på vissa skåp maximerar sluten förvaring för icke-estetiska köksredskap, medan vissa brisskåp skapar mer luftig känsla överallt.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: