10 smarta tips för att vakna upp ditt hem med belysning

10 smarta tips för att vakna upp ditt hem med belysning
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Enkla sätt att föra naturligt och konstgjort ljus in i ditt hem vackert

Det finns inte många enskilda faktorer i ditt hushåll som kan förändra ditt humör, din hälsa, ditt hemkomfort, utseendet på färger och känslan av ett rum med bara en estetisk belysning. Medan de flesta av oss försöker hitta den trendigaste soffan som ska sätta in i vardagsrummet eller den bästa nyansen av blått att sätta in på vårt hemmakontor, hur du tänder dina rum med artificiellt ljus och hur mycket naturligt ljus som hinner i ditt hem kan göra allt skillnaden. Om du försöker hitta smarta sätt att förbättra ditt hem med ljus - här är 10 tips för att komma igång med.

1. Naturligt ljus kan förändra dig och ditt hem humör:

När är sista gången du gick in i en mörk garderob och kände dig varm och glad? För de flesta av oss skulle svaret vara "inte nyligen". Naturligt ljus behövs för att alla människor ska trivas och vår hud, ögon, hår, sinne och välbefinnande behöver naturligt ljus för att vara hälsosamma. Samtidigt hämtar ditt hem också förmånen. Naturligt ljus kan döda bakterier som vävstolar i mörka och våta utrymmen i ditt hem och det skapar en atmosfär som inte kan konkurreras med konstgjorda ljuskällor.

Ta med naturligt ljus in i ditt hem med minimala fönsterbehandlingar

2. Upplysta och ljusa rum gör ditt hem mer rymligt:

För de av er som kämpar för att försöka få dina interiörer att känna sig större, kan naturligt ljus och upplystning lura ögat. Mörka rum med större möbler och väl upplysta rum med mindre möbler kan ha motsatt påverkan när det gäller inredning. Överväg att använda flera ljuskällor på kvällen för att undvika mörka områden i ditt hem. Omgivning, uppgift och atmosfärsbelysning som väggsconces i hela ditt hem kommer att förstora dina interiörer visuellt och få dig att dröja kvar i dem längre.

3. Naturligt ljus kan maximeras med mångsidiga fönsterbehandlingar

I många hem är problemet inte ljuskällorna genom intilliggande fönster, snarare möjligheten att låta bli effektivt. Ta en titt på dina aktuella fönsterbehandlingar. Tunga persienner, tjock draperi och skiktade tyggardiner håller ofta behövligt naturligt ljus. Överväg att använda lättare tyger som bomull eller linnevävnader, särskilt i klimat som tillåter måttliga temperaturer att filtrera in. För mer extrema klimat, välj material som är mångsidigt och kan binds tillbaka för att släppa in ljuset eller stänga när solen är lysande eller för ljus.

Ljusa färger och neutral färgpalett gör det möjligt att få ditt hem att känna sig välkomna

4. Terapeutiska och psykiska hälsan fördelar med naturligt ljus:

I många av våra hem glömmer vi om hälsofördelarna med att tillåta naturligt ljus i våra interiörer och vardag. Oavsett om du njuter av glöd av naturligt ljus genom genomskinliga glasblock i duschen varje morgon eller om du öppnar dina persienner vid ditt hemmakontor varje morgon, finns det en hälsovinst för naturligt ljus. Försök gå ut och njuta av solljus och kom tillbaka till ditt hem. Om din kropp känns som den saknar de färskt och terapeutiska fördelarna med solljus - tänk på sätt att få det till ditt hem i större överflöd.

5. Konstgjort ljus kan försköna ditt hem

Belysningsteknik har kommit långt i bostadsdesign. Från miljövänliga sorter som kompakta fluorescenter och LED-armaturer till nyskapande är den som den här golvljusremsan i en hemmabro. Designgruppen - 186 Lighting säger, Från utsidan speglar varma glödor av trätaket från en osynlig källa. När korsningen överbryggar skapar den singulära linjära källan en oväntad koppling mellan huvudvingen och huvudhuset. " Denna typ av teknik gör att husägaren kan visa upp sin arkitektoniska detaljering och har fortfarande en underbar upplevelse med konstgjord belysning.

Konstgjord belysning - ljusbro skapar en vacker estetisk

6. Terapeutiska och psykiska hälsan fördelar med naturligt ljus:

I många av våra hem glömmer vi om hälsofördelarna med att tillåta naturligt ljus i våra interiörer och vardag. Oavsett om du njuter av glöd av naturligt ljus genom genomskinliga glasblock i duschen varje morgon eller om du öppnar dina persienner vid ditt hemmakontor varje morgon, finns det en hälsovinst för naturligt ljus. Försök gå ut och njuta av solljus och kom tillbaka till ditt hem. Om din kropp känns som den saknar de färskt och terapeutiska fördelarna med solljus - tänk på sätt att få det till ditt hem i större överflöd.

7. Designa ditt hem med klok fönsterplacering:

Om du är i färd med att designa ditt hem eller åtminstone ha lite flexibilitet i placeringen av dina möbler, kom ihåg dessa tips med naturligt ljus. Beroende på var du bor i världen och inriktningen på ditt hem kommer det att påverka hur den stigande och inställda solen påverkar dig och din familj. Tänk på din livsstil - är du en morgonstigare och njut av solen som vaknar dig eller vill du hellre rädda morgondagsljuset för dina främsta bostadsområden. Tänk på dessa viktiga fönster- och mötesplaceringshänsyn när du pekar på naturligt ljus i ditt hem.

När du utformar ditt hem eller placerar möbler - tänk på naturliga ljuskällor

8. Välja de bästa belysningsarmaturerna för dina interiörer

Det finns så många belysningsarmaturer på marknaden - vi som husägare är lyckliga att ha så många! Gå igenom ditt hem vid olika tider på dagen för att bestämma vilka aktiviteter du gör mest i varje rum. Omgivningsljus eller övergripande belysning består vanligen av belysningsbelysning - medan arbetsbelysning kommer i form av underskåp och bordsbelysning. Ambiance belysning som ljuskronor och vägg sconces lägger till en unik atmosfär i ditt utrymme och är perfekt för entryway och foyers. Välj belysning som komplimangerar dina interiörer och ger dig mångsidighet i ditt vardagliga liv.

Vilken belysning passar bäst för dina behov?

9. Använd krukväxter som en ursäkt för att släppa in naturligt ljus

Grönska och krukväxter går hand i hand med hälsosamt grönt liv för människor och släpper in naturligt solljus i ditt hem. Ge dig själv en ursäkt för att behöva öppna dina fönsternyanser dagligen genom att använda grönska runt ditt hem. Hushållsplantor i ett solrum eller växer i en köksträdgård kan vara perfekta för odling av örter och små växter. Små terrarier som odlas på ett sidobord eller hänger i ditt badrum är bra för områden där du inte har mycket utrymme. Hur som helst ger växter dig en ursäkt för att släppa in mer ljus!

Växter ger dig en ursäkt för att öppna dina fönster!

10. Gör ditt hem som hemma med tillägg av belysning

Du kan ändra stämningen i ditt hem direkt med att vända på en strömbrytare, stängning av en blind eller belysning av några ljus. Din livsstil och allt den har att erbjuda kommer att förbättras med naturlig och konstgjord belysning. Skapa ett hem som du älskar att vara med med dessa belysningsideer.