10 Sofa Design Styles för att lägga till tecken för ditt hem

10 Sofa Design Styles för att lägga till tecken för ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

I vår strävan att ge inspiration har vi sammanställt 10 soffdesignstilar, var och en döljer en distinkt historia i sina visuella funktioner. Oavsett om du börjar som designer eller helt enkelt är fascinerad av de olika soffor som finns, kommer det här inlägget ge dig en chans att lära dig mer. Dessa stilar har trotsat testet av tid och kan fortfarande hittas i hem idag.

1. Chesterfield Soffa

Daterat till 1700-talet har Chesterfield-soffan en intressant historia bakom den. Den fjärde graven i Chesterfield, England, sägs ha varit den första som beställde en, och begärde särskilt ett möbelement som skulle göra det möjligt för en man att sitta upprätt bekvämt så att hans kostym inte skulle rynka.

Chesterfield blev en symbol för ädla sofistikerade, och det har inte förlorat sin invecklade charm. Denna stil definieras av dess användning av läder, valsade armar, en rygg i samma höjd som armarna, tufting för en vadderad effekt och inga ryggkuddar.

2. Cabriole Soffa

Några säger ingenting symboliserar möbler från 1800-talet mer än cabriolebenet. Med den övre delen böjd utåt och den nedre delen böjda inåt i en mild S-form, är denna typ av ben associerad med Louis XV-perioden av möbeldesign.

Cabriole soffstil kännetecknas av en exponerad träram (ofta snidad), och något lägre armar än baksidan. Andra funktioner inkluderar kontinuerliga linjer och inga ryggkuddar; i exemplet ovan, valde designern att lägga till några, och vi gillar verkligen resultatet.

3. Camelback Soffa

Den kamelbacka soffan stil tillskrivas London cabinetmaker och möbeldesigner Thomas Chippendale, vars namn starkt påverkat den engelska dekor scenen i slutet av 18th century. En sann camelback-soffa har en välvd rygg som stiger till en högre punkt i mitten, och igen något i ändarna.

Andra funktioner inkluderar rullade eller fyrkantiga armar, klädsel, utsatta ben och vanligtvis inga ryggkuddar. Vi älskar hur designarna integrerat en kamelback-inspirerad soffa i bilden ovan, vilket ger det ett informellt och inbjudande utseende.

4. Lawson Soffa

Den fjärde typen soffa på vår lista hänför sig till Thomas W. Lawson, en amerikansk affärsman och författare som beställde modellen för extra komfort. Den första Lawson-soffan i historien kom med en rygg i kuddar och överbelastad.

Idag kan du känna igen en Lawson med tre ryggkuddar och armar som är lägre än baksidan (lättrullad eller kvadratisk). Men förväntar dig att se många olika modeller på marknaden. Du kan hitta textil- och läderfärger och olika inbyggda material, inklusive metall och trä.

5. Tuxedo Soffa

Låsa sitt namn från staden Tuxedo Park i New York, anses soffan vara en av de tips som signaliserar modernismen på 1920-talet. Stilen definieras av armar i samma höjd som i ryggen (vanligtvis högre än andra soffdesigner som nämns i detta inlägg), inspirerande glamour och elegans.

De första versionerna av soffan kom med en enda rad tufts och utsatta ben. Kuddar är valfria men lägger till komfort, speciellt till en soffa med höga armar.

6. Engelsk valsad soffa

Förmodligen den mysigaste soffartypen du kommer att stöta på, den engelska rullade armen (eller klubbens) soffa dateras till sekelskiftet och har en brittisk landsbygdsmiljö. Några av funktionerna inkluderar en tät baksida; mjuka, generöst dimensionerade kuddar; försänkta armar; och lågvända ben på hjul. Det kan göra underverk i modern inredning och lägga till den värmebehov som moderna hem behöver.

7. Knole Soffa

Soffor fanns inte före 1700-talet; bänkar användes i stor skala istället. Knole-soffan daterar till början av 1600-talet, när en stoppad soffa beställdes för Knole, ett historiskt engelskt hus. Den klassiska stilen kan kännas igen av sina raka, höga rygg och vinklade justerbara armar (i gamla dagar användes de som skydd mot utkast).

Finaler insvept i sladdar som traditionellt kopplade ryggen och armarna. Trots att stilens popularitet har minskat, kan du fortfarande hitta Knole soffor i moderna hus och lägga till en charmig klassisk touch.

8. Bridgewater Soffa

Elegant, avslappnad och bekväm, en Bridgewater-soffa är idealisk för att konversera eller titta på en film med vänner. I dagens designprogram, lägger den till en välkomnande touch med sin mjukvalsade rygg, låga ryggar och tunga vadderade kuddar. Denna stil är också känd som en björkarm eller en engelsk tre-sits. Dess kraftfulla brittiska arv framhävs av en kjol som döljer fötterna.

9. Moderna soffan i mitten av århundradet

Termen mitten av 1800-talet beskriver en betydande designrörelse från ungefär mitten av 1930-talet till 1965. Sofaerna som tillskrivs denna stil brukar ha en strömlinjeformad form med låga, ofta kvadratiska ben. Men förvänta dig många variationer.

Det är rättvist att säga att när det gäller moderna moderna (MCM) soffor, gäller det få regler. Du kanske känner igen dem för deras retroutseende, användning av organiska former och kraftfull geometri. En sak är säker: Om det är korrekt integrerat i en modern inredning kommer deras utseende att överraska och inspirera.

10. Sektions soffa

Funktion är det främsta attributet som moderniseras, och sektionssoffans modulära komponenter markerar det bra. Denna praktiska design kombinerar änd- och hörnaggregat, ottomaner, lounger och / eller chaises.

Sektionssoffor är ett bra alternativ för moderna rum med högt i tak eller mycket fönster. De är också bra för att fylla upp stora utrymmen, särskilt i formella områden. De är inte det bästa valet för små interiörer eller kraftfulla personligheter.

Vi hoppas att det här har hjälpt dig att identifiera olika stilar av soffor. Vilken är din favorit? Var gärna dela dina tankar med oss!