10 spektakulära projekt med ovanliga byggnader ombyggda till privata hem

10 spektakulära projekt med ovanliga byggnader ombyggda till privata hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det är inte ovanligt att gamla byggnader omvandlas till något annat. Ofta omvandlas kommersiella utrymmen till vackra privata bostäder och blir loft, men det är också möjligt för andra byggnader att konverteras. Till exempel finns det många exempel på vattenrengöringsstationer eller till och med kyrkor som har blivit fantastiska hem. Vi har valt några exempel för att stödja denna idé.

Vattenrening Station omvandling på den franska rivieran.

Vi kommer att börja med denna fantastiska loftliknande bostad som ligger i den lilla kuststaden Villefranche sur Mer på den franska rivieran. Byggnaden ser ut som en härlig familjebostad nu men det brukade inte alltid vara fallet. Ursprungligen var detta en vattenrening station som byggdes 1910. Det är en byggnad med en lång och rik historia och massor av historier att berätta.

Vattentvättstationen har blivit oanvänd och nyligen har den blivit omformad till den imponerande 5 400 kvadratmeter bostaden du ser här nu. Huvudbyggnaden har tre sovrum och tre badrum men fastigheten innehåller också en 700 kvadratmeter fristående gästlägenhet med ett sovrum och ett badrum. Dessutom finns det ett garage med fem bilar, en uppvärmd pool och ett mycket stort badtunna, alla element som gör det här hemmet fantastiskt.

Bostadsens mest imponerande arkitektoniska detalj är en 45 meter hög inomhusvattentank som sprider sig på tre nivåer. Det är bara en påminnelse om vad byggnaden brukade vara, en liten del av dess historia och förflutna. Bostaden kan tyckas nu som en väldigt välbalanserad och konstruerad struktur men att omforma det var inte lätt. Efter det blev övergiven i början av 70-talet förvärvades vattentvättstationen av sin nuvarande ägare 1996. Det var i dåligt skick och behövde mycket uppmärksamhet. Det tog ägaren 15 år att få den till sitt nuvarande tillstånd. Det var en lång resa men resultaten är fantastiska. {Images by 3mille}.

Vatten Tower Konvertering i London.

Vi fortsätter med ett annat fantastiskt omvandlingsprojekt, den här gången med ett vattentorn. Beläget i South East London, England, Storbritannien, har denna ovanliga bostad en unik historia. Historien börjar 1877 då det venetianska-gotiska vattentornet ursprungligen byggdes. Det var ett projekt av Fowler och Hill som en del av Lambeth Workhouse och Infirmary som senare blev Lamberth Hospital.

Åren förbi och det kom ögonblicket när vattentornet inte längre användes för sitt avsedda syfte och började försämras. Ännu fler år passerade men äntligen, 2008 var tornet listat för 395 tusen kronor. Det var köpt av Leigh Osbourne och Graham som såg potentialen som byggnaden hade. De bestämde sig för att omvandla det till ett privat hem så de började planera allt omedelbart.

Ett tag senare blev 99 meter högt vattentorn ett spektakulärt hem. Vad en gång var en gammal och övergiven byggnad är nu ett underbart lyxigt hem. Tornet har 5 meter tjocka väggar och har en stor stålvattentank ovanpå så det är inte exakt ett traditionellt hem. Men det är unikt med den design som gjort att ägaren vill köpa den i första hand.

De ville ha ett unikt hem som ingen annan. De såg den potential som den här byggnaden hade och de lyckades omvandla den till ett vackert, modernt hem med fyra vackra sovrum och ett imponerande nytt bostadsutrymme längst ner som de har smeknamnet "Cube". Detta fantastiska hem har också 360 graders utsikt över London, en annan fantastisk detalj som gör det spektakulärt.

Barge Conversion i Stockholm.

Och bara för att ändra atmosfären lite, fortsätter vi nu med en annan typ av hem. Den här är också ett hem som har varit föremål för en stor omvandling. Du kanske har hört talas om husbilar eller flytande bostäder. Dessa är vanligtvis antingen vanliga småhus byggda på pelare ovanför vattnet eller gamla båtar som omvandlades till bostäder.

Det unika hemmet vi vill visa dig var ursprungligen en pråm. Byggd 1909, är denna pråm, som en gång används för transport av tunga varor, nu ett vackert flytande hem som finns på Skeppsholmen, en av Stockholms öar. Nu en 1600 kvadratmeter hem, har denna struktur en mycket modern design. Om du bara tittar på det från inredningen kanske du kanske säger att det bara är en vanlig liten lägenhet med nautisk tema inredning.

Det flytande hemmet har två mysiga sovrum och två badrum och det är verkligen en unik plats att bo i. Om du tror att bo på en båt skulle något du skulle tycka om, kanske du skulle vilja vara den här hemma nästa ägare. Det erbjuds för närvarande på $ 800.000 och det väntar på att någon ska ringa hem igen. Eftersom det är ett sådant unikt hem är det svårt att säga om fördelarna råder över nackdelarna med att bo på en båt. Jag antar att allt beror på personen. Vissa människor älskar att somna i en gungla eller, ännu bättre, på en båt som sitter i lugnt vatten. {Found on skeppsholmen}.

Kyrkans konvertering i Brisbane av Willis Greenhalgh Architects.

Nästa på vår lista är ett fantastiskt hem som brukade vara en kyrka. Kyrkorna är byggda för att fungera som helgedomar, andliga utrymmen där människor kan ansluta sig till gudomligheten. Men under all den andliga betydelsen finns också ett lager av vacker arkitektur.Det är av den anledningen att människor väljer att bo i kyrkor efter att de naturligtvis har förvandlat dem till inbjudande privathem.

Denna kyrka byggdes ursprungligen 1867 och ligger i Brisbane, Australien. Det fungerade också som en teater på en punkt. Det är en vacker historisk byggnad som senare omvandlades av australiensisk praxis Willis Greenhalgh Architects till ett fantastiskt hem. Vad var en gång en gammal kyrka det nu ett fantastiskt modernt hem. Naturligtvis förlorade byggnaden inte all sin karaktär och identitet under omvandlingen. Vissa arkitektoniska element har bevarats och utnyttjats. Exemplet är till exempel mycket lik den ursprungliga designen.

Inredningen har också några av de ursprungliga arkitektur detaljerna, såsom de vackra välvda fönstren, taket och balkarna. Hemmet har ett stort gourmetkök, en vinkällare, en saltvattenpool, tre sovrum, tre badrum, en studie på mellanvåningen, ett bibliotek och ett medierum. Fastigheten har också underbara anlagda trädgårdar. Det är svårt att föreställa sig att detta lyxiga hem nästan hade rivits. Lyckligtvis sparades det precis i tid för att bli ett fantastiskt hem. Det är en mycket inspirerande historia och det finns mycket mer som den här.

En annan kyrkokonvertering i Toronto.

Ett liknande projekt var omvandlingen av denna vackra kyrka som finns i Toronto, Kanada. Även om byggnaden nu är ett bostadsområde, var det ursprungligen byggt för att fungera som en kyrka. Ursprungligen byggd 1910, är ​​denna byggnad en före detta Howard Park Methodist kyrka. Efter att det hade ändrats anknytningar några gånger, fick kyrkan sin slutliga makeover och transformation 2008 när den omvandlades till en bostadsbyggnad.

År 1910 brukade detta vara en metodistkyrka. Sedan 1925 var det en förenad kyrka och 1970 en evangelisk kyrka. Det är sant att det ändrade anknytning några gånger men om det finns en sak som aldrig förändrats om det är arkitekturen. Kyrkan, för närvarande ett bostadsområde, har en utsökt design med storslagna arkitektoniska detaljer.

MoreINSPIRATION
  • 10 fantastiska utkikstorn omvandlade till hem
  • 1850: s kyrkokonvertering i Parkside, Australien
  • Kyrkan omvandlas till ett modernt hus

När kyrkan år 2008 omvandlades till en bostadskonstruktion, visade det sig att det var nödvändigt att genomgå många förändringar. De flesta av dem var mindre strukturella förändringar och design och inredningstransformationer. Utsidan var dock så vacker och charmig som alltid. Nu är det en 2700 kvadratmeter fyra våningar takvåning byggd inuti klocktornet i den tidigare kyrkan. Det har totalt två sovrum, två badrum, ett mediarum och en underbar takterrass på 550 kvadratfot med fantastisk utsikt över omgivningarna. Trots att detta är ett extra utrymme är det inte för alla att bo i en tidigare kyrka. Ändå bidrar denna detalj också till det unika i det som nu är ett spektakulärt hem.

Barnkonvertering i Bourgogne av Josephine Interior Design.

Vi fortsätter med en annan spektakulär omvandling, denna gång i området Burgundy, i centrala Frankrike. Det fantastiska hem du ser nu var inte alltid vad det verkar vara nu. Ursprungligen var denna byggnad en ladugård. Transformationen i detta fall är särskilt intressant eftersom den nya designen ligger någonstans mellan vad som brukade vara och vad som kommer att bli. För att vara mer exakt, låt oss ta en titt på några av arkitektur- och designfunktionerna.

Observera att det hela tiden verkar vara en balans mellan gammalt och nytt. Tanken bakom projektet var att kombinera element från olika stilar. Till exempel är de material som stäms olika. Vi har betong på golv och ekbjälkar i taket. Strålarna sticker ut i det här fallet också på grund av det exponerade taket och kontrasten mellan dem och den vita bakgrunden. När du tittar på denna plats ser du definitivt ett trevligt och inbjudande hem men det blir också tydligt mycket snabbt att byggnaden också har en mycket rikare historia och en intressant historia att berätta.

Ägarna och de designers som arbetade med detta projekt försökte införliva element från både förflutna och nutid och för att skapa en slags kombination mellan byggnadens funktion som ladugård och dess nuvarande användning som ett familjehem. Det finns vissa element som kan ses i alla rum och utrymmen. De inkluderar de synliga strålarna och den övergripande neutrala atmosfären som skapas av kombinationen av material och färger.

Santa Marta Restaurant av Studio Kuadra.

Det är sant att det finns många exempel på gamla byggnader som omvandlades till bostadshus eller privata hem. Men det är inte fallet för alla sådana byggnader. Det finns fall då omvandlingen inte syftar till att skapa privata bostadsområden men kommersiella eller till och med offentliga utrymmen. Till exempel är denna vackra gamla kapell nu en restaurang.

Kapellet ligger i det historiska kvarteret Mazzè, Italien och är en del av kyrkans religiösa komplex. Ursprungligen byggd på 1700-talet är kapellet naturligtvis gammalt, även om det kanske inte verkar så idag. För denna omvandling var projektområdet 110 kvadratmeter på varje våning. Slutfört 2009 är resultaten verkligen spektakulära.

Projektet bestod i restaurering av kapellet och, viktigast av allt, dess omvandling till en restaurang. Den tre våningar byggnaden genomgick många förändringar. Men det som är intressant är att utsidan har varit ganska orörd.Det beror på att det har ett stort arkitektoniskt värde och omvandlingen till något modernt och helt annat skulle ha medfört att förstöra allt detta och förstöra kontinuiteten i området.

Bottenvåningen i byggnaden är huvudentrén och inkluderar en bar, köket och toaletterna. Den första våningen omvandlades till huvudmatsalen. Det är ett rymligt område med dubbla höjdsvalvtak. Ovanför finns ett galleri. Restaurangen har även balkonger. När du går in är inredningen förvånansvärt modern och kontrasterar med det gamla exteriöret. Det var en avsiktlig detalj som var avsedd för att lägga till drama och skönhet. {Found on archdaily}.

1848 Vattenpumpningsomvandling i Yorkshire.

Vi startade den här artikeln genom att visa dig den fantastiska omvandlingen av en vattenreningsstation och sedan ett vattentorn. Vi fortsätter nu med samma anteckning och vi presenterar dig det här underbara hemmet i West Yorkshire, i norra England, Storbritannien. Vad är nu ett vackert privathem en gång brukade vara en vattenpumpstation.

Stationen var ursprungligen byggd 1848 och det var Pump House är den tidigare vattenpumpstationen i Ilkley. Den fungerade som en vattenpumpstation under lång tid men slutligen blev den övergiven och blev outnyttjad. När tiden gick, började byggnaden förlora sin form men det förlorade aldrig sin charm. Då kom det dags när byggnaden omvandlades till ett unikt modernt hem. Det har totalt tre sovrum och två badrum. Dessutom har det också två mottagningar. Byggnadens historia är rik och intressant, förhoppningsvis kommer det inte att stanna här.

Nu är vattenpumpstationen nästan okänt. Det var på samma plats men det har en modern design. Det är nu ett modernt hem och det har massor av fönster, moderna möbler och en mycket ren, elegant och elegant inredning. Utsidan är dock fortfarande en påminnelse som låter oss veta att det inte alltid var ett hem. Den bästa delen av allt är utsikten och platsen. Det ligger långt ifrån alla buller och oönskade ögon, det är privat och ligger i ett område som ger panoramautsikt över det omgivande landskapet. {Found on site}.

Containers of Hope-projektet.

När vi hänvisar till omvandlingar och transformationer har vi inte alltid i åtanke fallen när en byggnad ändrar funktionalitet och blir från kyrka en restaurang eller från ett vattentorn ett hem. Det finns också fall då huset vi refererar till har byggts nyligen från början, men det har fortfarande en intressant historia.

Det är fallet med detta unika hem som finns i San Jose, Costa Rica. Som du kan se har huset en modern design både inifrån och ut. Det beror på att det byggdes ganska nyligen. Du kanske undrar varför diskuterar vi även detta projekt om det inte tidigare var en kyrka eller någon annan typ av byggnad. Tja ... det beror på att huset byggdes från fraktbehållare. Det är en ovanlig idé, men det är också ett koncept som har blivit mer och mer populärt på senare tid.

Arkitekten som arbetade vid detta projekt och kunderna arbetade nära varandra. Klienterna byggde även själva huset. Resultatet var detta 1000 kvadratmeter hem. Den är gjord av två 40-fots använda fraktbehållare. Behållarna sattes ihop med ett upphöjt mittparti och de har clerestory fönster. Att bygga det var ganska enkelt. Anledningen till att kunderna ville bygga ett containerhus var att de ville kunna bo på en vacker fastighet där de kunde höja hästar och beundra landskapet. De ville att huset skulle vara billigt så att de valde det här alternativet. Det kanske inte är ett typiskt hus, men det är det hem de alltid ville ha.

Vattentorn från New York.

Den sista unika transformationen vi presenterar är den för ett vattentorn från New York. Tornet omvandlades till ett privat hem för en klient som begärde ett utrymme där han kunde komma ifrån allt och alla och var han kunde känna sig ensam och i sin egen värld. När du tänker på är ett vattentorn ett perfekt val. Det ger den integritet som behövs och det spelar ingen roll om det ligger i centrum av staden eller på en ödemark.

Vattentornet var bekvämt beläget på taket av klientens lägenhet. Det var den främsta anledningen till att han även begärt det här projektet. Efter att ha köpt rättigheterna till vattentornet i 99 år bestämde klienten att ombygga utrymmet och omvandla det till ett rum för att läsa, koppla av och lyssna på musik. Efter att ha förklarat hans vision till arkitekten, började projektet. Vattentornet förvandlades till ett urbana trädhus, placerat högt över stadens byggnader och omgivet av skyskrapor.

Hela projektet startade som en renovering av ett badrum med 5 till 8 fot. Sedan utvidgades det till en renovering av hela lägenheten. Då beslutade kunden att även lägga till en ny trappa. Det var ett sätt att uppmuntra sig att besöka taket oftare. Den skräddarsydda spiraltrappan av rostfritt stål skapades och därefter började omvandlingen av vattentornet. Ett 12 fot högt fönster fanns i östra sidan av tornet. Fönstret ger det naturliga ljuset klienten behöver vid läsning. Nu har hans syn blivit verklighet. Han har äntligen ett tyst rum där han kan läsa, lyssna på musik eller bara koppla av. Det är något vi borde ha. {Found on remodelista}.