10 spektakulära underjordiska hem runt om i världen

10 spektakulära underjordiska hem runt om i världen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Även om det är ovanligt, föredrar vissa människor att leva underjordiska, litterära. Det är ett intressant alternativ till vanliga hem och om det är ett beslut baserat på stil, personliga preferenser och önskan att återskapa en bild från en film, bor i någon av dessa bostäder måste vara unik. Du kommer bli förvånad över att se hur liknande dessa hem är för dem som nästan alla har blivit vana vid.

1. En underjordisk miljöhem av Make Architects.

Designad av Make Architects för den brittiska fotbollsstjärnan Gary Neville, lyckas den här strukturen kombinera skönhet med funktionalitet på ett nytt och unikt sätt. Bostaden täcker nästan 8 000 kvadratmeter men inte på det sätt du skulle förvänta dig att. Det är en enhistorisk struktur som byggdes under jord. Ett av de främsta målen vid utformningen av bostaden var att skapa något som skulle hålla energiförbrukningen till ett minimum och det skulle vara en miljövänlig version av ett standardhem.

Huset byggdes med lokalt framställda material och med traditionella byggnadsmetoder och en jordkälla värmepump ger upphettning medan fotovoltaiska paneler och vindkraftverk på plats genererar förnybar energi. Huset är nästan helt inbyggt i backen och det gör det enkelt att integrera sig i omgivningen.

Layouten liknar en blomma med rum istället för kronblad, alla organiserade runt ett centralt kök. Jämförelsen är inte slumpmässig eftersom huset också har ett glödande blommigt intryck på landskapet när det lyser på natten. Det är både intressant och vackert att se hur natur och konstgjort arbete kombineras i detta projekt och resultera i en harmonisk skapelse.

2. Underjordiskt hem med elliptisk form och alpin utsikt.

Detta hus är också inbyggt i backen, men designen är helt annorlunda. Detta underjordiska hem är resultatet av samarbetet mellan nederländska arkitekter från SeARCH och Christian Muller Architects. Beläget i den schweiziska byn Vals är huset ganska svårt att se ut som det är en del av ett kluster av bergshus. Detta är dock inte den enda anledningen till att det är lätt omöjligt att notera.

Huset är i grunden en stenstruktur och det har byggts in i backen. Det har två gångvägar. En av dem, huvudentrén, avslöjar stora utomhusunderhållningsområden medan den andra är från en närliggande lada och leder dig även om en tunnelbana. Den cirkulära öppningen innehåller mycket och många fönster och det är ett sätt att införa ljus in i huset samtidigt som det ger utsikt mot utsidan.

Trots att det är ett underjordiskt hem är det mycket ljust och har gott om naturligt solljus. Det ger också fantastisk utsikt över bergen och upprätthåller en hög grad av integritet för sina invånare. Det är ett intressant alternativ för ett stenhus, och även om det är lätt för det att gå obemärkt, är det också en överraskande och fantastisk upptäckt för alla som ser det.

3. Woodlyn Park, hem till världens första hobbit motell.

När man tänker på underjordiska hem är det omöjligt att inte föreställa sig hobbitbyn. Det är definitionen av underjordisk levande dessa dagar och har varit en stor inspiration för många människor. Fläktarna försökte replikera de små husen inbyggda i backen och några lyckades skapa unika och anmärkningsvärda strukturer. En av dem är världens första hobbit motell, beläget i Woodlyn Park, på norra ön Nya Zeeland. Den här platsen började som det enda motellet med en U-drive jet kurs och blev senare det första hobbit-motellet i världen. Det byggdes med hjälp av polystyrenblock och det gör att varje rum kan hålla sig svalt på sommaren och varma på vintern. Det är en intressant och effektiv isoleringsmetod med hänsyn till projektets unika karaktär.

Överraskande, rummen är ganska rymliga. De är också mycket möblerade och har högkvalitativa detaljer. Varje struktur har sitt eget kök och dusch och varje enhet kan rymma upp till 6 personer. Motellet erbjuder också en bar och en restaurang och dess gäster kan också njuta av många äventyr under sin vistelse här.

4. En eko-by i Preseli bergen i västra Wales.

I Preseli bergen i västra Wales finns det många olika områden och alla typer av hem. Men den här byn är den mest intressanta. Detta är en ekoland och det har hytter av halm och lera som har byggts in i bergen. Husen ser väldigt intressanta ut och mycket charmiga. Förutom att ha dessa miljövänliga bostäder genererar de som bor här också sin egen kraft och odlar sin egen mat.

Denna unika gemenskap grundades 1993 och har varit en hemlighet i flera år. Byn upptäcktes 1998 då solskenet såg av en solpanel som placerades i huvudbyggnaden. En pilot såg reflektionen och rapporterades tillbaka, men vid den tidpunkten kunde tjänstemännen inte hitta några register över någonting som byggdes där eller någon planeringstillstånd för byn. Husen var mycket väl kamouflagerade och omgivna av träd och buskar.

Därefter kom en mörk period för de 22 byborna som bodde där. Bulldozers kom för att riva sina hem men nu kan de äntligen njuta av den livsstil som de älskar tack vare det planeringsgodkännande de fick för husen, toaletterna, jordbruksbyggnaderna och verkstäderna. {Found on dailymail}.

5. Husen från Ringenes Herres Hobbiton-scener.

Som vi tidigare nämnt är det omöjligt att tänka på något hus som är inbyggt i backen utan att jämföra det med dem från ringen Trilogins herre. Dessa hobbithus har blivit en bra symbol och har inspirerat många projekt. Men om du vill se de riktiga husen från filmerna och inte replikerar, kan du gå till Matamata i Nya Zeeland.

MoreINSPIRATION
  • Spektakulär struktur från 1400-talet med underjordiska grottor och grottor
  • Modern Semi-Underground Homes som blir en med marken
  • Utforska världen av gröna tak och underjordiska hem

Det var platsen där scenerna från Hobbiton spelades och efter att filmen var färdig frågade gården om några hobbithem skulle kunna bevaras och användas som attraktioner för turisterna. Alla var överens om att det inte kunde skada någon så husen stannade där. Naturligtvis kan du inte förvänta dig att dessa hus ser ut som i scenerna från filmerna. Scenerna i hobbithusen sköts aldrig ens här men i en studio.

Dessa hobbithus är inte möblerade och de ser mer intressanta ut när de ses långt ifrån när de är nära varandra. Men om du använder din fantasi kan du bli införlivad i Hobbiton från filmen. Fåret ser ut som det har utestått allting. {Images from flickr}.

6. Det miljövänliga Bella Vista Hotel i Italien.

På senare tid har det blivit en spricka av energi och idéer när det gäller miljövänliga skapelser. Massor av människor har valt hållbara mönster för sina privata hem och ännu större projekt har utformats. Det finns många miljövänliga hotell som har uppstått eller som har omformats. Bella Vista Hotel är bara en av dem.

Det här är det senaste KlimaHotel © och det finns det Bozen, Italien. Det är en redesign av Bella Vista Trafoi och det är det första miljövänliga hotellet KlimaHotel ©. Den designades av Matteo Thun och fokuserar på hållbarhet och ekologi. Projektet inkluderade skapandet av 11 enskilda vandrarhem. Dessa byggdes in i backen från och med 2009.

Alla dessa strukturer har miljövänliga och hållbara värme-, kylnings- och byggnadsmetoder. Lokala resurser användes samt material från de närliggande områdena. När det gäller arkitekturen och utformningen av dessa vandrarhem påverkades de starkt av den lokala kulturen. Fokus var på att skapa en stark koppling till naturen, att försöka kombinera naturliga och konstgjorda element och skapa en harmonisk bild. Det är ett ambitiöst projekt som har lockat många beundrare.

7. Ett hem byggt i en grotta i Missouri.

De flesta underjordiska hus eller byggnader är inbyggda i backen, enligt modellen som erbjuds av Lord of the Rings-filmer. Men det finns också andra möjligheter att utforska. En grotta skulle till exempel vara en mycket logisk och enkel lösning. Det är troligtvis utgångspunkten för alla moderna hem så nu är det kul att gå tillbaka och förvandla konceptet till något unikt.

Detta underbara hem finns i Festus, Missouri och byggdes inuti en 15 000 kvadratmeter sandsten grotta. Det byggdes av Curt och Deborah Sleeper och har blivit sitt mysiga hem. Interiören är väldigt modern och har unika texturer som oavslutade sandstensväggar som ger den en vacker charm.

Inte bara att platsen för detta hem är ovanligt och unikt men det finns också andra detaljer som gör det till ett bra exempel att följa. Denna struktur är också ett energieffektivt hus med geotermisk uppvärmning och en smart design som eliminerar behovet av luftkonditionering. Grottan har tre rum eller kamrar, alla med oavslutade väggar. Det här är den typ av hem som gästerna skulle älska att besöka och det skulle likna ett museum i en mening.

8. Organiskt formade jordhus av Peter Vetsch.

Belägna i Dietikon, Schweiz, presenterar dessa ovanliga underjordiska strukturer ett nytt och originellt koncept relaterat till miljövänlig, progressiv arkitektur. Detta område kallas Earth House Estate Lättenstrasse och det designades av Peter Vetsch. Utvecklingen består av nio hus, varav tre har tre sovrum, ett med fyra sovrum, ett med fem sovrum och tre hem med sex sovrum samt en sju sovrums struktur.

Husen är större än de verkar och det är mest för att de nästan är helt täckta med jord och gräs. De verkar dyka upp ur ingenstans och de är ganska lika de andra strukturerna inbyggda i den sluttning som vi hittills har presenterat. Husen är grupperade runt en liten konstgjord sjö.

Alla hem använder jorden som en isolerande filt som skyddar mot värme och kyla, men även från regn och vind. De organiska formerna av dessa strukturer gör att de naturligt kan integreras i omgivningen och att bli en del av landskapet. Men dessa hus behöver inte nödvändigtvis byggas under jord. De kan också placeras på naturligt odlad terräng, även om effekten inte skulle vara densamma.

9. Malatorhuset på den walisiska kusten.

De flesta underjordiska hus som är inbyggda i backen har laterala öppningar som representerar ingången och det gör dem synliga. Men det är inte exakt fallet för detta hem. Detta är Malatorhuset och det ligger på den walisiska kusten. Det är väldigt svårt att hitta det när du inte vet exakt dess läge eftersom huset nästan helt försvinner i marken.

Huset var ett projekt av Future Systems. Den var inbyggd i sin egen konstgjorda hög och ligger vid toppen av kullen. Denna plats gör det möjligt att dra nytta av underbar och panoramautsikt över landskapet och designen gör att du kan titta igenom huset till Walesens kust.Huset är inte bara en udda struktur placerad i ett konstigt område. Det har också en miljövänlig sida som passar perfekt med sin design.

Huset är nästan helt underjordiskt för passiv energikontroll och fronten är öppen. På båda sidor finns det runt portholes i glaset. Malatorhuset försvinner nästan i landskapet och integrerar vackert in i omgivningen. Det etablerar en mycket stark koppling till naturen och det gör det möjligt att integrera i naturen ännu bättre.

10. Alonihuset i de cykladiska öarna.

Ett sätt att göra ditt hem integrerade i landskapet som det var en del av det är att använda materialen som finns i området för byggandet och för att få huset att försvinna i landskapet. Det är därför de flesta sluttande hus som vi presenterat har byggts in i backen och använder lokalt framställda material som sten eller trä.

Aloni-huset har en design baserad på samma principer. Platsen är dock lite annorlunda än vad vi hittills sett. Beläget i detta vackra område av de cykladiska öarna, måste huset svara på landskapet som innehöll jordmurar och odlingsområden. Designerna från Deca Architecture bestämde sig för att välja en traditionell typologi för detta projekt.

De använde material som har liten inverkan på miljön samtidigt som de är mycket effektiva som isoleringsmaterial. Huset är en struktur på en nivå och har en yta på 240 kvadratmeter. Den har en vägg gjord av jord som reglerar temperaturen och ett grönt tak som också ger isolering samtidigt som huset hjälper till att försvinna i landskapet.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: