10 Splendid Contemporary Dining Room Design Ideas

10 Splendid Contemporary Dining Room Design Ideas
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Matsalen startade som ett separat område men det blev till sist sammansatt med vardagsrummet och de två gången separata rummen blev en. Det är fallet med de flesta moderna matsalar. Men huruvida det är ett separat rum eller inte, det element som spelar mest roll är atmosfären du skapar i detta utrymme. Det finns många alternativ att utforska och det är upp till dig att välja den som passar dig och ditt hem.

Detta moderna matsal är till exempel enkelt och dramatiskt samtidigt. Den har ett teak-trä matbord med en svart färgad glasskiva. Bordet rymmer upp till sex personer och har kombinerats med snygga och enkla svarta stolar. Den exponerade tegelstenens vägg är en intressant detalj och den har blivit möblerad med en barenhet.

Denna matsal har också en modern design och det verkar lite konstigt först på grund av färger och mönster. Golvet är särskilt iögonfallande och det kompletterar vackert de vita väggarna och det vita matbordet. Ljuskronan är också mycket intressant och det lägger till textur och chicness i rummet. Men accentdetalj representeras av stolarna och bänkarna.

Detta är en annan elegant och enkel version av en modern matplats. Som du kan se är det inte ett separat rum men det är en del av vardagsrummet med öppen planlösning. Matbordet har en vit topp och en kromramad ram. Stolarna delar samma typ av design, eftersom deras baser också har kromlackeringar och sätena är vita.

Även när du har ett stort och rymligt modernt hem, kan ibland en mer traditionell strategi antas. Detta expansiva vardagsrum har fönster från golv till tak med utsökt utsikt och det är den perfekta miljön för ett stort matbord där hela familjen kan samlas. Det mörkfärgade bordet och de vita stolarna med mörkfärgade baser kompletterar varandra vackert och resulterar också i en sammanhängande och balanserad övergripande inredning.

MoreINSPIRATION
  • 10 vackra matsal design idéer
  • Skandinaviska tabeller ger enkelhet till matsalen - 15 vackra idéer
  • Snygg matsal inredar idéer för en minnesvärd middagsupplevelse

Samtida hem har ofta minimalistiska inredningar och design. När det gäller denna matsal är till exempel inredningen väldigt enkel. Matbordet har placerats i mitten där det lätt sticker ut och fungerar som en kontaktpunkt. Det är enkelt och har en glasplatta som i kombination med resten av möblerna resulterar i ett kontinuerligt och harmoniskt utseende.

En annan egenskap hos moderna interiörer är ofta symmetribrist och preferensen för dramatiska och iögonfallande linjer, mönster och former. Denna matsal är faktiskt ganska enkel men det finns några element som gör att den sticker ut, såsom taket, väggens krökning och symmetri som skapas av stolarna.

I matsalen är det bäst att undvika vita väggar om det inte är en detalj som valts med syfte att skapa en viss effekt. Färgade väggar tenderar att bryta monotonen och de kan enkelt göra atmosfären mer behaglig och dynamisk. Denna matsal har bourgogne väggar som också lägger till en touch av drama till inredningen. Liknande nyanser har också använts i hela utrymmet i form av ljuskronans ljuskrona i det intilliggande rummet.

Ett mycket bra balans kan skapas om du väljer en kombination av minimalistiska och djärva element. Till exempel är detta matsal ett utmärkt exempel. Den har enkla stolar med enkla konstruktioner och strukturer, men bordet har en iögonfallande, skulpturell bas. Väggarna är vita och plaint men de är dekorerade med överdimensionerat konstverk. Sedan finns det också den speglade väggen som lägger till en extra intressant plats samtidigt som man skapar intrycket av ett större utrymme.

Sedan vi diskuterade moderna hem som har öppna planlösningar illustrerar nästa exempel den här ideen perfekt. Det är ett expansivt utrymme som innehåller matsal samt huvudutrymme och kök. Även om det finns en övergripande kontinuerlig och sammanhängande inredning, avgränsas varje område visuellt.

Ibland är matplatsen en del av köket. Denna idé är speciellt bra om köket eller vardagsrummet med öppen planlösning har en intilliggande terrass eller ett fönster från golv till tak. Du kan placera matbordet nära fönstret vilket ger en romantisk och mycket vacker inredning och miljö.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7.