10 Trappbelysningsidéer för moderna och moderna interiörer

10 Trappbelysningsidéer för moderna och moderna interiörer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi har redan diskuterat trappor vid flera tillfällen men varje gång fokus var på trappan ensamma, dess design, material, stil etc. Trappbelysningen gick vilse under vägen, så vi bestämde oss för den här tiden för att fokusera på det här elementet ensamt. Här är några exempel på trappbelysning för moderna och moderna interiörer.

Ett alternativ skulle vara att få några ljus inbyggda i väggen intill trappan. Beroende på storleken på din trappa ska 3 eller 4 lampor räcka. I det här fallet matchar lampans rektangulära form trappans utformning och integreras sömlöst i hela inredningen.

Detta är ett liknande exempel, men i detta fall är ljusen större. Men självklart är trappans utformning inte heller densamma. Den här är gjord av trä och har en mer robust utseende, så dimensionerna av ljusen valdes också för att matcha den där detaljerna.

Det här är en annan typ av trappljus. Dessa kan monteras på väggen och de har en design som hindrar ljus och bara låter den ut från fyra små utrymmen. Det gör att de ser ut som små stjärnor. De är subtila och eleganta och de matchar hela snygg designen av trappan.

Det här är en trappa med liknande ljus. Här har de placerats närmare varandra och de har mindre dimensioner. De är som små stjärnor som lyser upp trappan. De kan vara små men de ger tillräckligt med ljus under natten och de placeras också nära varandra så det hjälper också.

MoreINSPIRATION
  • Moderna belysningsidéer som vänder trappan till ett mittpunkt
  • Dekorera din trappa med en randig matta
  • 5 Idéer att dekorera hemtrappen

I det här fallet liknar de använda lamporna dem som presenterades tidigare i den meningen att de är små men starka. Men här har de installerats i trappan själva. Varje steg har ett litet ljus på ytan och en annan under, så att bilden de skapar är symmetrisk och liknande när den ses från ovan eller underifrån.

Ett annat alternativ för trappbelysning är att integrera ljusen i trappan. Det är ett alternativ som låter dig spara lite utrymme, men det är viktigare, det är både praktiskt och elegant. Det är något som de flesta moderna hem väljer och det går bra med minimalistiska interiörer.

Detta är ett annat exempel på en trappa med LED-belysning. Det är en energieffektiv strategi som också förbättrar designen. Här är lamporna små och de är installerade i alla andra steg. De matchar strålkastarna från taket och de skapar en snygg och jämn utseende.

Och det finns också en fjärde typ av trappbelysning som vi vill visa dig. Dessa trappor är upplysta underifrån. Ljuset är suddigt och subtilt och endast synligt i den lilla delen som skiljer trappan från den intilliggande väggen.

Detta är ett liknande system men med starkare ljus. I det här fallet finns också en stark kontrast som skapas mellan det ljusa ljuset och den mörka delen av trappan. Ljuset är ljust men också subtilt och varmt med en gul nyans som matchar väggarna och den övergripande inredningen i det området.

Ett liknande system kan användas för att tända trappan bakifrån. Här har trappan en halv genomskinlig del och ljuset som kommer bakifrån kommer igenom och belyser trappan. Effekten är glödande och elegant och ljuset är subtil men tillräckligt starkt. Effekten är också något annorlunda för varje steg.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10.