10 Ståltrappsdesign: snygg, hållbar och stark

10 Ståltrappsdesign: snygg, hållbar och stark
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Om du inte föredrar att klättra på väggarna i ditt hem, är en trappa oersättlig. Det är inte längre bara ett praktiskt inslag i huset men oftast har det blivit en kontaktpunkt. En trappa är ett underbart accentelement och ett bra sätt att lägga stil till ett ganska vanligt område. Men att välja stil och modell är inte allt du behöver göra.

Materialet är lika viktigt. Till exempel är en trätrappa mer lämpad för rustika och traditionella bostäder eftersom trä är ett varmt och vänligt material som ser bättre ut med åldern. En ståltrappa, å andra sidan, är ett mer modernt alternativ och det tenderar att ha ett industriellt utseende. Låt oss se några exempel.

En upphängd ståltrappa har en underbar och stark visuell påverkan. Stålkablarna som används för att hålla trapporna är enkla och eleganta och trapporna verkar vara flytande. Detta är en design som är både säker och elegant. Och även om vanligtvis ståltrappor brukar ha en industriell känsla, så är allt som de skickar elegans.

Här flyter ståltrappen i området mellan köket och vardagsrummet. Det är en intressant design som också utgör en fokusering för inredningen. Trappan har glasskyddsräcken som ytterligare verkställer den flytande effekten utan att lägga synvikt och utan att störa den ursprungliga konstruktionen av trappan.

Detta är en trappa med en kombination av stål och trä. Stegen är gjorda av trä medan strukturen och skyddsräcken är gjorda av stål. Kombinationen av material är intressant och kontrasten är stark och vacker. De två materialen har olika texturer och färger men skapar en fin balans.

Denna trappa liknar den första som vi presenterat men skillnaden här är att kablarna är placerade horisontellt parallellt med räcken. De är också gjorda av stål, precis som rammen och räcken. Stegen är gjorda av trä tillsammans med räcken och de skapar samma eleganta kontrast som vi tidigare sett.

MoreINSPIRATION
  • 20 glasstegsväggar med en graciös inverkan på den totala inredningen
  • Moderna Handrail Designs som gör trappan stå ut
  • 21 av de mest intressanta svävande trappdesignerna

Men om trapporna presenteras hittills var en kontaktpunkt endast i de områden de anslutit, i det här fallet har vi en trappa som nästan dominerar hela huset. Den ansluter två våningar men den andra upptar endast en del av den första. Trappan är upptagen mellan det fria utrymmet och ger en stor och imponerande visuell kontaktpunkt.

Detta residens har en mycket öppen och luftig inredning. För att upprätthålla det utseendet, var trappan utformad för att integreras i inredningen. Det är en ståltrappa som fortsätter vidare på den övre nivån och skapar en slags öppen korridor med golv till tak glasfönster där panoramautsikt kan beundras.

Detta är en mycket enkel, ren och fräsch trappa utformad på två nivåer. Den är också gjord av stål men har ändå ett varmt utseende tack vare lackfärgen. För att behålla designens enkelhet användes genomskinligt glas för att ansluta stödstöden och för att göra trappan säkrare. Färgens kontrast mellan trappan och väggen och mattan är också mycket vacker och elegant.

Detta är en annan flytande trappa men i detta fall är designen lite annorlunda. Istället för att endast använda den intilliggande väggen som stöd för trappan, placerades ett annat stödelement i trappans mitt. Den ansluter dem och ger stöd. Den färg som valts för trappan, inklusive räcken och stödramen, är diskret och matchar golvet.

Detta är ett exempel på en modern inredning med en svart ståltrappa och en dynamisk inredning. Oftast, även vid flytande trappor, förblir utrymmet underutnyttjat för att bara genomdriva det luftiga och rymliga interiören. I det här fallet omvandlades däremot utrymmet till ett visningsområde för dekorationer och växter som sitter på en förhöjd plattform.

Här har vi en annan ståltrappa med en design som är både snygg och stark. Det är också en slags flytande trappa men i detta fall med stödelement på båda sidor. Ena sidan har en stålstång, medan den andra är skyddad av en glasvägg. Det är en strategi som gör att du kan ha en elegant och snygg trappa utan att ignorera behovet av säkerhet.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10.