10 Straw-bale homes - ett miljövänligt alternativ att utforska

10 Straw-bale homes - ett miljövänligt alternativ att utforska
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När allt utvecklas blir behovet av effektiva mönster mer uppenbart. Designers och arkitekter utforskar ständigt nya möjligheter när det gäller material som kan hjälpa dem att bygga energieffektiva bostäder. Det är därför vi ser alla slags ovanliga mönster, som återvunna behållarhem eller underjordiska strukturer. Straw bale hem är också ett intressant alternativ att ta hänsyn till.

Liten ekologisk bostad i en skog i södra Finland.

Låt oss ta till exempel denna härliga stuga. Det finns i Finland och det byggdes på en sommar för att fungera som en tillflyktsort. Det är ett litet utrymme med en shabby chic inredning tänd av ljus. Det kan inte vara mycket rymligt eller fint men det är mycket avkopplande. Den byggdes små och litet, med hjälp av vänner och grannar. Den lilla stugan byggdes med sand, stenar, trävaror, halmbalar och andra naturmaterial. Den har cob väggar och utsidan är plastered.

Eftersom det inte fanns mycket utrymme inuti, har stugan också ett takfönster, det är ett perfekt tillägg som gör att ägaren kan beundra himlen, stjärnorna och månen och se regndropparna som faller på fönstret och droppar ner. Taket var ursprungligen ingenting annat än en hög med kartong och tarpa. Det var främst av trä och hade ett vattentätt lager.

Takfönsterfönstret installerades i slutet. Sedan var väggarna limade och de återstående luckorna fylldes. Det är inte exakt en perfekt skapelse men det är den perfekta platsen att spendera några sommardagar när allt du vill är att rensa huvudet och komma undan allt för ett tag. {Hittas på CobDreams blog}.

Bygg ditt eget Hobbit House med £ 3,000.

När man tänker på halmbalehus och små stugor är det nästan omöjligt att inte tänka på hobbithusen. Ett hobbithus är faktiskt en utmärkt representation av miljövänlig arkitektur i kombination med ovanliga mönster. När han först började projektet hade ägaren till det här underbara huset ingen intressen att bygga en miljövänlig struktur eller ett hobbithus. Som det visar sig, kombinerade han dem perfekt.

Huset byggdes in i backen och det har en mycket kreativ och genial design. Anledningen till att ägaren bestämde sig för att starta projektet i första hand var att han inte längre skulle betala enorma inteckningar till sitt hem. Som du kan se var lösningen att lösa problemet mycket inspirerande.

Trots att han inte var någon arkitekt, var inte Dales, ägaren, avskräckt av detta. Så började han samla skrot och andra material som sparades från området. Fyra månader senare var huset färdigt. Huset är fantastiskt och har en fantastisk inredning, mycket charmig och mycket inbjudande. Den har en komposit toiler, kylskåp kylt av naturlig luft och många andra gröna funktioner. Det är kompakt men det är också fantastiskt och fungerar som inspiration för alla i området.

ModCell's Stunning Straw-Bale Prefab Homes.

När du tänker dig på ett halmbalkhus är det vanligtvis litet och lumpigt, definitivt inte lika med den här fantastiska skapelsen. Detta är ett prefab hus byggt av brittiska företaget ModCell. Det är en struktur som erbjuder ett innovativt tillvägagångssätt på den traditionella halmbalkkonstruktionen. Huset är modernt och ganska rymligt, för att inte tala om mycket attraktivt.

Men den ännu bättre delen är det faktum att det också är ett hållbart hus och en energieffektiv struktur. Företaget använder halmbal i sina prefabricerade paneler och resultatet är ett hus med otroligt isolering och hållbara egenskaper. Panelerna och väggsystemen är byggda med PEFC-trävaror och sedan fylls de av halm eller hampa som är lokaliserad. Panelerna är lufttäta och mögelbeständiga och de är byggda utan slöseri under processen.

Utsidan är täckt med limefrukt. Husen som skapas med hjälp av dessa paneler är hållbara och, beroende på deras plats, kanske de inte behöver någon värme alls. Dessutom kan de användas för komplexa projekt för hus som har mer än en nivå och som har moderna och öppna konstruktioner, med stora fönster och vackra gröna funktioner. Detta hus är bara ett exempel på vad du kan skapa med prefabricerade stråbaljor.

Straw Bale Holiday Home av Carol Atkinson.

Här är ett annat exempel på ett underbart halmbalehus. Detta är i själva verket Storbritanniens första halmbalsemester. Det ligger i East Yorkshire och det är känt som The Straw Bale Cabin. Det är en hållbar och miljövänlig konstruktion som byggdes med hjälp av lokalt odlade halm och en rad andra förnyelsebara material. För att göra det ännu mer hållbart installerade ägaren en mikrovinstur som genererar energi för huset.

Dessutom erbjuder detta fantastiska fritidshus solpaneler och många mer miljövänliga funktioner. Halmbalarna ger isolering för huset. Ännu bättre, när plåster på båda sidor blir halmbalv väggar brandbeständiga, skadedräktiga och lufttäta. Om du också lägger till alla andra miljövänliga funktioner som ingår i husets design, får du ett fantastiskt ekologiskt tillflyktsort med energiförbrukningen minskat dramatiskt.

Stugan är mycket charmig och finns för närvarande tillgänglig för uthyrning för alla som vill uppleva att bo i ett halmbalkhus och njuta av en annan slags semester. Det kan se enkelt utifrån men det är faktiskt en mycket mer komplex struktur.Det är mycket charmigt och det är också ett fantastiskt tillflyktsort, en avskild tillflyktsortmål där du kommer in i en helt annan värld. {Found on site}.

Hållbarhet och energibesparingar med halmbalans hem.

När de först uppfanns, sågs straw-bale strukturer som inget annat än lurviga hem som väntar på att ersättas med något bättre. Men som det visar sig kan vi nu verkligen uppskatta dem tack vare deras låga kostnader och betydande energibesparingar. Många designers har börjat känna igen fördelarna med dessa hem och flera projekt och program har skapats. En av dem är programmet Sustainable Affordable and Efficient (SAFE) Homes Train-the-Trainers, skapat av Intertribal COUP och Greenweaver, Inc, DCAT och One World Design.

Programmet syftar till att utveckla energieffektiva och miljövänliga konstruktioner och byggteknik för samhället. Programmet fokuserar på att bygga halmbalehus som har visat sig vara den bästa lösningen. Straw-bale hus har blivit allt populärare när människor började uppskatta de fördelar de erbjuder. De är lätta att bygga, kostnaden för projektet minskar och de ger stora fördelar när det gäller energieffektivitet och besparingar. Det är ett första steg mot en mer hållbar framtid och resultaten är mer imponerande i större skala. Detta program fungerar också som en modell för alla andra och har redan inspirerat andra människor som bestämde sig för att ta detta steg och att förändra sin livsstil.

Roms första stråbalehus.

I motsats till allmän övertygelse är halmbalhus inte lämpliga bara för landsbygdsområden. Faktum är att de kan se ganska charmiga och vackra i staden också. Beyond Architecture Group Officinamobile (BAG) vet detta mycket bra och det är därför det försöker förändra denna uppfattning. Laget byggde nyligen ett underbart halmbalehus i Rom, den första i sitt slag i området.

MoreINSPIRATION
  • Straw Bale Cafe Inredning i Holme Lacy
  • ModCell Prefab Homes, ett alternativt byggsystem
  • Halmbalsäte för ditt bröllop - okonventionell men inte så galen som du skulle tro

Halmbalen blandades först med krossade tegel och lera. Väggarna plasterades sedan med en blandning av krossad tegel och lokal smuts. Det låter kanske inte bra men resultaten är överraskande vackra. Faktum är att läget ger huset en mycket fin jordton som gör att den känns särskilt varm och mysig. Projektet hade ett mål att skapa ett energieffektivt hus med en hållbar design som passar fint i landskapet.

Jordbävningsbeständiga hem gjorda av halm.

Som vi redan har nämnt flera gånger nu är halmbalkhus extremt hållbara, miljövänliga och energieffektiva. Men det finns också en annan stor fördel som de erbjuder. De är också jordbävningsbeständiga strukturer. Det är därför de gör underbara alternativ för vissa regioner. En grupp som heter PAKSBAB (Pakistan Straw Bale and Appropriate Building) har redan börjat ett program där varaktiga byggnader skapas med hjälp av lokala resurser.

Husen som är byggda är billiga projekt och även miljövänliga strukturer. Men det bästa är att dessa hus är jordbävningsresistenta och kan klara av förödande händelser. Du kanske undrar vad som gör dem så hållbara och resistenta. Tja, svaret är halmbal. Husets väggar är gjorda av halmbalar och de är säkrade med bambu.

Balorna tjänar både som stödstrukturer och som isolering för huset. Väggarna är belagda med lera gips. Det är en stor innovation som också som en annan stor fördel: den låga kostnaden. Att bygga en byggnad kostar bara 2250 dollar, pengar som investeras i material. Att bygga strukturen är lätt och kräver inte mycket ansträngning. Gruppen hade stor framgång med dessa mönster och laget har redan byggt 11 hus.

Eco-Home.

Människor utforskar ständigt efter alternativa byggmaterial som kan hjälpa dem att förbättra kvaliteten på deras livsstil. Dessa dagar verkar det vara en stor oro för den inverkan våra byggnadsmetoder och material har på miljön, så vi försöker lösa detta problem genom att fokusera på att använda naturliga alternativ. En bra lösning är stråbalkkonstruktion. Halmbalar kan väckas för att skapa fantastiska hem.

Till exempel kan du bli förvånad över att upptäcka att detta underbara hus också byggdes med halmbalar. Beläget på en sluttning med panoramautsikt ser huset ganska majestätiskt ut. Den har en rektangulär form och en enkel övergripande design. När du kommer närmare kan du se att väggarna är gjorda av virke. Men vad du inte ser är att de är fyllda med halmbalar.

De ger stor isolering och de låter strukturen vara tillräckligt stark för att hålla taket. Omkring 700 balar användes för att bygga detta hus och en verkstad. Byggprocessen är inte svår men det tar tid så ju fler hjälpare blir bättre. Det är ännu ett utmärkt projekt som kan vara din inspiration. Halmbalar är definitivt ett alternativ att ta hänsyn till. {Found on inspirationalvillage}.

Ett annat projekt.

Alla dessa exempel på halmbalhus är fantastiska och inspirerande, men man kan undra varifrån kan du starta ett sådant projekt och vad behöver du veta om det innan du börjar. Tja, du borde veta att ett halmbalhus är ganska lätt att bygga i jämförelse med andra typer men det tar fortfarande tid och ansträngning. Prefabricerade hus gör det dock lättare. Om du bestämmer dig för att bygga huset själv bör du bestämma vad du vill använda för ramen.

Halmbalarna används endast för att fylla ramen. Du kan använda trä som är ett mycket populärt val och det går mycket bra med hela mysiga och varma, jordiska utseendet.Väggarna måste också vara plastered. Halmbalarna ger stor isolering. Också de tillåter dig att spara energi. Energibesparingarna hos ett sådant hus är cirka 75% över ett traditionellt hem. När det gäller design kan man inte förvänta sig att ett halmbalehus ser perfekt ut. Det kommer sannolikt att ha en mer organisk design med oegentligheter och unika detaljer. Om du vill kan du utnyttja det här utseendet och använda runda hörn och ofullkomliga ytor för att ge det ett mer organiskt utseende. {Found on site}.

Tre gånger effektivare än ett vanligt hem.

Vi har redan nämnt några av de stora fördelarna som halmbalehus erbjuder men låt oss granska dem alla en gång till. Först och främst är ett halmbalkhus om tre gånger mer effektivt än ett vanligt hem och kostnaderna reducerade med upp till 75% under en livscykel på cirka 30 år. Halmbalar ger stor värmeisolering, så det behövs inga ytterligare isoleringsmetoder. Energikostnaden för transport av halmbalar är minimal.

Ett halmbalhus håller värmen inuti och upprätthåller en konstant temperatur. Leran som används för att täcka balorna absorberar också föroreningar. Halmbalar kommer från förnybara källor och de är ett mer hållbart material än trä.

När det gäller strukturen hos halmbalahus borde du veta att väggarna kan stödja en vikt över 1000 kg / kvadratmeter och de är också lätta att bygga. Blandningen som används för att gipsa väggarna med är gjord av flera naturmaterial som jord, strån, sand, växter, etc. Du kanske undrar hur mycket det tar att bygga ett sådant hus. Tja, ett hus på cirka 100 kvadratmeter kan byggas på 3 till 4 månader. Straw-balehus är för närvarande populära i landsbygdsmiljö, men det finns initiativ som är avsedda att även inkludera dem i stadsområdet. {Found on wall-street}.