10 eleganta hus i Brasilien med moderna mönster

10 eleganta hus i Brasilien med moderna mönster
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det finns många vackra moderna hem över hela världen och deras mönster varierar oavsett plats, kultur eller influenser. För att bättre illustrera denna idé har vi valt 10 moderna hus, alla belägna i Brasilien. Som det vanligtvis händer, delar de en serie liknande egenskaper men de har också sina egna unika element.

1. The Ipês House av StudioMK27.

Vårt första urval är ett exponerat betonghem med en innovativ design vad gäller materialval och övergripande struktur. Huset liknar en stor betonglåda som flyter över en glasvolym. Den har ett kompakt utseende och en funktionellt strukturerad inredning med stora, kontinuerliga utrymmen som växlar med väldefinierade privata utrymmen.

2. Grecia House av Isay Weinfeld.

Detta hus är beläget i Sao Paulo och det var utformat för en klient som ville ha ett stort hus som skulle låta honom njuta av alla sina barns och vänner. Arkitekterna anordnade en rad rikliga sociala utrymmen för detta ändamål, inklusive ett biografrum, ett rekreationsrum för barnen och en bastu. Klienten begärde också ett gym och en lång simning som skulle tillåta honom att vara dynamisk och aktiv.

3. Loft Bauhaus av Ana Paula Barros.

Beläget i Brasilia, har detta residens en design inspirerad av det berömda Farnsworth House av Mies Van der Rohe. Det kännetecknas av en öppen planlösning, bandfönster och en genomskinlig fasad. Den har rena, geometriska linjer och en kombination av naturmaterial som sten, järn och trä. Det är också ett hållbart hus som hänger på en plattform för att hjälpa till att reglera temperaturen.

4. Maritimo-huset av Seferin Arquitectura.

Denna bostad var utformad med två separata volymer. Den första är en två våningar tegelblock och den andra har bara en nivå. Varje volym har en specifik funktion och huser specifika områden. Till exempel innehåller det höga blocket vardagsrummet, matsalen, gourmetköket, en balkong, en terrass och en veranda medan den andra innehåller serviceområdena, en gästsvit och sovrummen.

5. Iporangahuset av Nitsche Arquitetos Associados.

Denna speciella bostad ligger i Guarujá, Brasilien, i ett skyddat område med infödda skogar. Därför begärde ägaren ett hus som skulle uppta så lite markutrymme som möjligt. Han ville ha ett hus med 5 sviter som bestämde arkitekterna att utforma 3 nivåer. Man huser de sociala områdena, en annan för privata utrymmen och den tredje för gäster och service- och lagringsanläggningar.

6. JE-huset av Humberto Hermeto.

MoreINSPIRATION
  • Modernt och snyggt sommarhus i Brasilien
  • House Carqueija i Brasilien av Bento + Azevedo Architects
  • Ett annat modernt hus i Brasilien med en vacker markutrymme

Je-huset ligger på en oregelbunden terräng och det gjorde det omöjligt för arkitekterna att designa en kontinuerlig volym. Det är därför de delar upp bostaden i två separata strukturer. En innehåller 5 sviter, ett stort vardagsrum och ett serviceområde och den andra är ett stort konstgalleri.

7. Hus i Santa Teresa av SPBR Architects.

Detta moderna hus ligger i ett historiskt kvarter från Rio de Janeiro och erbjuder panoramautsikt över Gamla stan. Den har två nivåer, en för sovrummen och kontoret och en annan för vardagsrum med golv till tak glasväggar med panoramautsikt på alla sidor.

8. Itu-huset av Maristela Faccioli Arkitektur.

Den här är ett veckans hus och det är omgivet av träd och vegetation. Klienten var fast besluten att behålla partiet så grönt som möjligt och att bevara så mycket från den naturliga miljön på platsen som möjligt. Lagstiftningen var mycket tydlig och införde en rad regler som måste respekteras så att arkitekterna måste hitta ett sätt att kombinera dessa krav med vad kunden önskade.

9. House Carqueija av Bento + Azevedo Architects.

House Carqueija är en vit struktur belägen i Camaçari, Brasilien. Utsidan är nästan helt vit, med undantag av en träpanelmur. Interiören följer samma mönster och resultatet är en minimalistisk bostad med en ljus inredning och vacker grön vegetation runt den. Kontrasten är väldigt uppfriskande.

10. En bostad i Belo Horizonte av Anastasia Architects.

Vårt sista val är en bostad med två våningar med en kompakt, rektangulär planlösning, stora dörrar och fönster och en vacker pergola. Den har en stor veranda swing och har en vacker inomhus-utomhus-anslutning förstärkt av förekomsten av både inre och yttre vardagsrum. Interiöret är väl planerat och proportionellt och det medförde att arkitekten också kan säkerställa bästa möjliga användning av de yttre områdena.