10 stilfullt funktionella kök öar

10 stilfullt funktionella kök öar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Kök öar är av naturen fantastiskt funktionella exemplar. De lagrar grejer, de ger extra bänkskivans arbetsyta, de håller korgar och de inneboende udda föremålen som behövs av matlagning. De är kraftfulla arbetshästar i ett kök, vilket ofta gör det "faktiska" köket (vilket betyder skåp och lådor och apparater runt omkretsytan) bleknade i bakgrunden.

Det är ingen hemlighet att köksöarna arbetar hårt. Men de kan arbeta hårt och se stilfullt hemma medan de gör det. Här är tio fantastiska öar, enorma till portostämpel-små, rustika och moderna, som bevisar skönheten i ett väldesignat funktionellt stycke.

Moderen på alla köksöar, den här kunde lätt dubbla som ett matbord. Eller, franklyst, ett kök i sig själv! (Inte riktigt.) (Men typ av.) En lång gängkran (på ett härligt förklädefack i rostfritt stål) ger en extra höjd, vilket balanserar det mycket horisontella planet på den här ön.

En industriell köksö kan skräddarsys till ett mycket litet kök. Som du kan se i det här exemplet finns det gott om lådor och hyllor med stor storlek integrerad i designen. Ett vikblad på slaktblocket är ett mycket funktionellt tillägg, vilket gör att ön också fungerar som ett matbord när det behövs.

Denna stora ö ser inte bara bra ut, men den serverar flera olika funktioner i köket. (Som alla bra kök öar borde.) Det är en bar, en stor mat prep utrymme, och det vackra ansiktet av mycket kök lagring. Hantverkaren detaljer på denna ö gör det till en absolut showstopper, men jag älskar hur det fortfarande drar sin funktionella vikt i rymden.

MoreINSPIRATION
  • 10 Praktiska, mångsidiga och multifunktionella rullande köksöar
  • Portable Kitchen Islands - De gör omkonfigurationen enkelt och roligt
  • 15 Rustik Kök Öarna Perfekt för vilket kök som helst

Inte alla köksöar måste vara enorma för att vara effektiva, dock. I mindre kök behövs en mindre köksö. Men vissa detaljer kommer att göra ön stå på sina egna två fötter. (Eller vad som helst.) Som en ljus, glatt färgglad bas som toppas med slaktblock. (Och en blomstrande ljuskrona ovanför allt.) Ön lägger mycket utrymme och arbetsytor till detta lilla utrymme.

Med tanke på mindre köksöar är den här en skönhet. Noggrant utformad från 2x4s och avslutad med ett rustikt utseende, den här ön maximerar sin potential. Casters möjliggör enkel rörlighet till var ön är nödvändig, krokar håller nya handdukar redo, och lådor och hyllor ger gott om förvaring för transportabla föremål. Denna lilla ön skulle vara en fördel för alla kök.

Bottenlinjen för hela kocken på en kök ö är funktion. Olika kök kan kräva olika typer av deras öar - lagring, extra diskutrymme, kanske en plats att sitta. I det här köket utförs hyllan vackert i ett tjockt rustikt tvåbord.

Skåp är alla bra och bra, men om du har utrymmet, bör du överväga att lägga i några utdragslådor bakom skåpdörrarna. Prata om funktionell lyx. (Också: Hur mycket älskar du en köksö målad i en annan färg än köksskåp?)

Och medan vi pratar om drömmande funktionella uppgraderingar som är möjliga med en köksö, låt oss inte misslyckas med att nämna den anpassade kylfunktionen, ska vi? Genius för att hålla den någonsin choppable producera kylda och till hands under middag prep.

Tile-toppad och designad för skönhet, är denna stora ö definitivt hjärtat av detta kök. Och om du frågar mig, kommer en grupp av hängande glänsande koppar kokkärl att göra bara om någon ö ser bra ut. Inte att den här behövde extra hjälp. Med sitt utbud av lagringsalternativ och användningsområden är det lika användbart som det är vackert.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5 och 6.