10 saker köpare borde veta när man köper ett nytt hem

10 saker köpare borde veta när man köper ett nytt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Tiderna är faktiskt hårdare i dessa dagar och vi ser alla skarpt på våra dollar. Även om bankerna inte är så snabba att låna ut pengar som de var för några år sedan betyder det inte att du inte bör överväga att köpa ett hem om du inte äger en redan. Samtidigt som bostadsmarknaden är nere är inventeringen uppe. Det finns många bostäder till salu som erbjuds till mycket konkurrenskraftiga priser. Om du är på marknaden för ett nytt hem, kan det bara vara den perfekta tiden att göra ditt köp!

1. Förstå ansvaret för hemägande

Detta gäller främst första gången hemägare. Köpa ett nytt hem är inte alltid skuren och torr. Det finns många faktorer som spelar in och mycket att överväga. Forskning är viktig och spelar en viktig roll i inköp av ett nytt hem. När forskningen har gjorts och du har en bättre förståelse av processen, rekommenderar du starkt att du pratar med en HUD-rådgivare, advokat eller fastighetsmäklare. Komplicerade problem uppstår ofta när du äger ditt hem och de smartaste köpare är de som har en grundlig förståelse för allt som handlar om att äga ett hem, samt dina rättigheter som köpare.

2. Prata med en inteckningsperson för att få förhandsgodkännande för ett lån

Förhandsgodkännandeprocessen är en mer grundlig kvalifikation än förkvalificeringen. En förkvalificering berättar helt enkelt en fastighetsmäklare att du är seriös om att köpa ett nytt hem. Det är inte en mycket detaljerad process. Ett förhandsgodkännande berättar alla berörda parter att du är ekonomiskt redo att köpa ett nytt hem.

Detta ger dig, köparen, mer köpkraft eftersom säljaren är säker på att du är ekonomiskt lämpad att göra ett sådant köp. Denna process innebär att banken eller hypotekslånaren kommer att få tillgång till alla dina finanser - dina tillgångar samt dina skulder och skulder, om några. Denna process kommer också att informera dig om vilka finansieringsalternativ som finns tillgängliga på dagens marknad.

3. Plats, plats, plats

Vet vart du vill vara. Tänk på din livsstil - hur det är nu och hur det kan vara i 5 - 10 år. Kommer du behöva pendla till en närbelägen storstad? Har du eller vill du ha skolåldrade barn? Vill du bo i ett grannskap eller i stan? Vill du föredra att ha ett mindre hem i en dyrare stad eller ett större hem lite längre bort?

Dessa är alla viktiga faktorer som måste beaktas. Om du är ny i ett område kanske du vill tänka dig att hyra först i 6 månader till ett år för att bekanta dig med din nya plats och allt som den har att erbjuda. Du skulle inte vilja sluta med köpare ånger efter att ha köpt ett hem som inte var riktigt rätt för dig. Ta dig tid att lära känna din omgivning. Du kommer inte ångra det.

4. Ett rum med utsikt

När du har minskat där du vill bo måste du ta reda på vad det är som du måste ha i ditt hem. Vill du ha ett nyare hem med alla bekvämligheter eller en äldre historisk som du kan arbeta med och renovera genom åren? Vill du ha en stor gård för barn och husdjur, eller vill du föredra något som kräver mindre underhåll så att du inte behöver gå ut och spendera din sommarvecka klippa?

Vill du ha en veranda eller en eldstad? Hur många badrum måste du ha? Har du små barn? Är huset barnvänligt? Gillar du att underhålla? Har huset gott flöde och ett gästrum? Gör en lista över alla dina Must Haves. Troligtvis kommer du inte hitta dem alla i ett hem, men när du tittar på dina potentiella hem kan du börja prioritera vilka av dessa Must Haves som verkligen är nödvändiga och vilka du kan göra utan. Var öppen för förslag från din fastighetsmäklare.

5. Ta en bilresa

När du har sökt på internet och hittat några bostäder som uppfyller dina kriterier är det dags att komma ifrån internet och se dem personligen. Bilder kan ofta lura sig. Många noteringsagenter anlitar begåvade fotografer som kan skapa bilder som kan göra rum i ett hem verkar större än i verkliga livet. Ofta sätts stagare och stylister in för att göra ett hem se mer inbjudande. På baksidan kan en agent ha tagit bilder av hemmet som bara inte gör det rättvisa. Det enda sättet att veta om ett hus är rätt för dig är att gå ut och se det själv.

Inrätta din agent för att visa dig bostäder som uppfyller dina kriterier samt de som kan vara likartade. Ofta kommer agenter att ha förslag som du kanske inte normalt har valt men det kan nu vara värt att överväga. Offentliga öppna hus är en annan underbar resurs som ska utnyttjas. Om du går i ett öppet hus är det viktigt att låta värden veta att du redan arbetar med en agent.

6. Döm inte ett hus vid dess omslag

Försök att titta förbi de rosa skuggorna! De flesta agenter kommer att rekommendera sina säljare att göra vissa staging till ett hem innan de släpps ut på marknaden, men detta sker inte alltid. Medan ett hem staging kan ett hem se fantastiskt, är det viktigt att se bortom inredningen. Titta på strukturen och flödet av hemmet. Har hon fina ben? Titta förbi chintz gardinerna och försök att föreställa dig hur dina tillhörigheter passar. Kommer det att finnas tillräckligt med utrymme? Är rummen stora nog? Är taket tillräckligt högt?

Låt inte det gröna shagmattan från 1976 skrämma dig bort. Föreställ dig möjligheterna ... under det kan det finnas några härliga trägolv att upptäcka. Neon väggarna kan ommålas, och den hemska lampan på matbordet kan bytas ut.Svett inte de små grejerna, fokusera på möjligheten och potentialen som ligger i hemmet. När allt är ute av hemmet och det är ditt, har du möjlighet att göra vad som helst du vill göra på väggar, golv, armaturer och egendom. När huset blir ditt eget, kan du lägga till dina egna personliga känslor.

7. Ha en back up plan

Det är viktigt att ha en säkerhetskopia hemma. Det finns ett antal saker som kan hända. Du kanske har hittat ditt drömhus, men säljaren kanske inte godkänner ditt pris och villkoren, eller det kan hända att problem uppstår under en heminspektion som inte kan lösas. Det är en bra idé att vara emotionellt utnyttjad så att om ditt drömhus inte tränar, har du en plan B att falla tillbaka på.

8. Få så mycket information på ditt önskade hem som möjligt

Om en CMA (Jämförande Marknadsanalys) inte har gjorts på ditt hemval, be din agent att göra en för dig. Det finns många webbplatser som ger dig en uppskattning av värdet av ett hem, men den jämförbara informationen är inte alltid uppdaterad och kan inte alltid vara korrekt. Dessa webbplatser känner inte till den lokala marknaden som din agent gör.

Beroende på ditt hem och din marknad kan en CMA-rapport variera i längd från ett par sidor i längden till en mycket omfattande guide som består av 50 eller flera sidor. Längden och komplexiteten i dessa rapporter beror på agentens affärspraxis och storleken på ditt grannskap. Standard jämförande marknadsanalysrapporter innehåller följande data:

  • Aktiva listor - Detta inkluderar alla bostäder i ditt område som liknar dina som för närvarande finns på marknaden.

  • Väntar på annonser - Dessa är tidigare aktiva hem som väntar på försäljning men har ännu inte sålts.
  • Säljs förteckningar - Dessa jämförbara bostäder har nyligen sålts och det belopp för vilket de sålde är listade. Detta är viktig information till dig, säljaren, och kan hjälpa dig att bestämma ett korrekt och rättvist pris för att lista ditt eget hem. Det är viktigt att inte överprissätta ditt hem.

9. Lär känna fastigheten

Det kan vara värt att besöka rådhuset med din fastighetsmäklare för att ta reda på mer om fastigheten. Ta dig tid att prata med byggnads- och zonavdelningarna för att se vad som har gjorts i huset, och att tillstånden drogs och ett beläggningsbevis beviljades. Byggnad och zonplanering kan också ha en enkät för dig. Om en undersökning inte har skapats kanske du vill överväga att göra ditt eget gjort. Det finns andra saker du borde veta, särskilt med tanke på de senaste väderrelaterade händelserna.

Du bör ta reda på om hemmet är i en översvämningszon, och om du behöver ett höjningsintyg för ditt försäkringsbolag eller ej. Om du planerar att göra arbete till hemmet, kommer du att kunna ta reda på vad staden och FEMA kräver att du gör innan något extra arbete görs till hemmet. Ett besök hos skattemyndigheten kommer att låta dig veta om det finns några avgifter på hemmet.

10. Håll dig cool under byggbesiktningen

Var redo. Inspektörer måste hitta allt fel på huset - det är deras jobb. Många av dessa problem är små, obetydliga saker. Andra kanske inte är ganska så små eller obetydliga och andra kan eventuellt vara ganska grav. Efter inspektionen gör du en lista över dina prioriteringar så att du själv kan bestämma vad som är ett problem och vad som kan vara ett stort problem. Du kan alltid diskutera dessa frågor med proffs för att ge dig mer information, samt en uppskattning av det arbete som behövs för att lösa problemet.

Lycka till och lycklig jakt!

Ett särskilt tack till Stephanie Barnes från Fingelly Real Estate, Southport CT, för hennes expertis och visdom.