10 saker varje arkitektur student behöver veta nu

10 saker varje arkitektur student behöver veta nu
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Lyssna upp arkitekturstudenter! Vi pratar med dig idag. Harvard Universitet. Bildkälla: YAA

Talar byggnader till dig? Inte bokstavligen självklart, men beundrar du alltid kurvorna, formen och strukturen i arkitekturen, föreställ dig vad formgivaren försökte förmedla genom sin form?

Om så är fallet kanske kanske arkitekturstudien är något för dig att driva. Men vänta - det finns mycket mer att studera arkitektur än beundran av fantastisk design, och några av dessa upptäckter får dig att vända och springa långt ifrån idén att vara arkitekturstudent. Här skisserar vi tio saker som vi tycker att varje elev borde känna till eller överväga innan de går in i arkitekturstudien. Förhoppningsvis, efter att du läst detta kommer du att bli ännu mer tvingad av båten och redo att registrera dig.

Här skisserar vi tio saker som vi tycker att varje elev borde känna till eller överväga innan de går in i arkitekturstudien. Bildkälla: Shutler Architects

1) Universitetsalternativ

Det finns verkligen ingen väg runt det, om du vill vara arkitekt måste du få en högre utbildning. I likhet med alla andra yrkesområden är arkitektur ett fält av experter som kräver betydande utbildning och erfarenhet. Högskolor och universitet som erbjuder en kandidatexamen i arkitektur kommer att vara din bästa insats när det gäller att uppnå rätt utbildning på detta område.

Det kan emellertid inte vara lätt att bli accepterad i ett av dessa program. Tillträde personal söker studenter som har utmärkat sig i matte och elever som kanske redan har visat intresse för design genom praktik, sommarjobb etc ... För att hjälpa dig att börja din sökning, här är en länk till en mycket omfattande lista över världsomspännande skolor av arkitekturen.

Det finns verkligen ingen väg runt det, om du vill vara arkitekt måste du få en högre utbildning. Yale-biblioteket. Bildkälla: Filosofi Commons

2) Var beredd att studera hårt

Den pedagogiska aspekten av den här karriären upprepas. Vissa kan andas lättnad suck vid examen; En karriär inom arkitektur kräver dock en livstidspolitik för fortsatt utbildning - speciellt för dem som vill skapa en konkurrensfördel på marknaden.

Staden och arkitekturens ansikte är ständigt i flux, så en arkitekt som vill leda vägen och lyckas måste vara villig att fortsätta sin utbildning genom hela sin karriär.

En karriär inom arkitektur kräver ett livslångt engagemang för fortsatt utbildning - speciellt för dem som vill skapa en konkurrensfördel på marknaden. Bildkälla: Jake Cryan

3) Arkitektur kräver starka matematiska färdigheter?

Det finns ett frågetecken bakom den här titeln eftersom vissa arkitekter faktiskt kan vara oense med tanken att starka matematiska färdigheter är avgörande för att vara arkitekt, eftersom de ekvationer de använder i sina vardagliga arbetsuppgifter är ganska enkla, rudimentära matematik. dock kräver universiteten fortfarande utmärkta gymnasietematiska poäng.

Att vara stark i matte kommer i grunden inte att skada dina chanser, men att vara dålig i matematiken kan hindra dem. Här är en lista över de grundläggande matematiska färdigheter som förväntas av dig på college (notera denna lista är inte uttömmande).

Att vara stark i matte kommer i grunden inte att skada dina chanser, men att vara dålig i matematiken kan hindra dem. Bildkälla: Shakuff

4) Var kreativ problemlösare

Så du behöver inte ha Thomas Edison fantastiska matematiska färdigheter, och vi har inte sagt det ännu, men du behöver inte heller ha teckningsfärdigheter hos Picasso, men du behöver kreativa problemlösningsförmåga.

Som den här arkitekturkarriärguiden påpekar: arkitektens jobb är att designa byggnader och detta kräver att arkitekten ska kunna lösa problemet spatialt och kreativt. Som denna Guide säger, "Ägaren har ett problem; de vill bygga något som kommer att ge en viss funktion, och du är anställd för att lösa det problemet genom att utforma byggnaden. "

Så du behöver inte ha Thomas Edison fantastiska matematiska färdigheter, och vi har inte sagt det ännu, men du behöver inte heller ha teckningsfärdigheter hos Picasso, men du behöver kreativa problemlösningsförmåga. Bildkälla: Moore Design Group

5) Lär dig de stora arkitekterna från det förflutna

Att dela in i det förflutna är alltid en bra idé, oavsett vilken karriär du är intresserad av att driva efter. Alla kan lära sig mycket om de tidigare greatsna inom sina studier. Detta ringer verkligen för en arkitektstudent eftersom det finns så många fantastiska historiska arkitekter.

Vår Freshome stycke, varför kommer tillbaka i tiden kommer att göra dig till en bättre arkitekt, säger allt: "Att se tillbaka i tiden kan göra dig till en bättre arkitekt och kan hjälpa dig att återupptäcka din passion för design. Påminner dig om vad som har varit, ger dig en grund för framtiden. "Så kolla upp några av de berömda historiska arkitekterna och få inspiration från deras arbete.

Titta på några av de berömda historiska arkitekterna och få inspiration från deras arbete. Bildkälla: Wikipedia

6) Resa till väldesignade städer

Förutom att studera de stora arkitekterna, föreslår vi att du reser till städer där fantastisk arkitektur och design visas. Självklart är du en student som, vi är säkra, har mycket lite pengar att resa världen, men det kan finnas en del fantastisk arkitektur vid din ytterdörr.

Till exempel, om du bor nära Chicago, här är en lista över de 40 bästa byggnaderna att besöka, och om du har turen att bo i London besöker du St.Paul's Cathedral. Här är en lista över 22 världsberömda byggnader, kolla in det och se om du bor nära något inspirerande. Att bevittna dessa arkitektoniska framgångar i person är mer än någon bok kan undervisa.

Förutom att studera de stora arkitekterna, föreslår vi att du reser till städer där fantastisk arkitektur och design visas. Bildkälla: E-Arkitekt

7) Var beredd att vilja köra för kullarna

Så du har blivit godkänd till en bra arkitekturskola - Gör dig redo att vilja springa för kullarna. Det här är en personlig erfarenhet som många arkitekturstudenter har beskrivit, så vet du inte är ensam i denna önskan att skrika, Vad har jag gjort; Vad tänkte jag?

Boken, Arkitektens liv, erbjuder lite bra råd för kommande arkitekter. Kanske läsa boken, ta ett djupt andetag och håll fast vid dina studier, ignorera känslan att ge upp och gå uppför kullarna.

Så du har blivit godkänd till en bra arkitekturskola - Gör dig redo att vilja springa för kullarna. Bildkälla: Jasam Group

8) Det är osannolikt att du kommer att vara rik

Det här är de riktigt dåliga nyheterna: trots alla dina drömmar om att bli en rik, välkänd arkitekt, är det osannolikt att någon av dessa scenarier kommer att bli tillverkade. En arkitektlön ger vanligtvis inte rikedom.

Median årslön 2013 var $ 74, 110 USD, med de högsta 10% tjäna $ 119.370 USD årligen, och de lägsta 10% tjänar $ 44, 930 USD årligen. Som du kan se kommer du säkert inte vara fattig, men du kommer inte heller att vara rik, särskilt om du har fyra års långa studielån att betala.

Trots alla dina drömmar-En arkitekt löner brukar inte resultera i rikedom. Bildkälla: Garden Studio Design

9) De flesta jobb är tråkiga och detaljorienterade

Den stora bilden är kul att titta på och drömma om, men när det gäller arkitekturstudien och genomförandet, handlar det om detaljerna, och ibland kan detaljerna vara mycket tråkiga.

Vinklar, exakta linjer och minutmätningar är några av de saker som går in i storbilden, men de små detaljerna är vad som gör det hela (och kräver mycket uppmärksamhet). De flesta arkitekter får inte njuta av den stora bilden förrän projektet är godkänt och väl in i byggnadsfasen. Någon gång före det spenderas på en minutia av detaljer.

Den stora bilden är kul att titta på och drömma om, men när det gäller arkitekturstudien och genomförandet, handlar det om detaljerna, och ibland kan detaljerna vara mycket tråkiga. Bildkälla: Braswell Architecture

10) Eleverna behöver landa en praktikplats

Att landa en praktik verkar nästan avgörande för studentens framgång. Det är en konkurrensutsatt marknad och ju mer exponering du måste jobba arkitekter, desto bättre. Medan det fortfarande är sant att många praktikanter fastnar med de meniala uppgifterna, trumser exponeringen alla de tråkiga uppgifterna som du kommer att fastna med.

Här är några mycket insiktsfulla (och roliga) tips för att landa den eftertraktade arkitektoniska praktikplatsen, och detaljer om vad det verkligen kan vara som efter att du landat en.

Att landa en praktik verkar nästan avgörande för studentens framgång. Bildkälla: RS Assoc.

Vad tror du? Efter att ha läst allt detta, är du fortfarande stark och redo att driva en karriär inom arkitektur? Även om det inte alltid är roligt och spel, kan en karriär i arkitektur vara mycket givande. Vi hoppas att du hoppar över de ovannämnda hindren och har en lycklig framgångsrik karriär inom arkitektur!

Är du för närvarande en arkitekturstudent? Om så är fallet, vilka är dina största hinder som du hittills hittat? Vi skulle älska att höra från dig!