10 saker varje köpare borde veta om heminspektioner

10 saker varje köpare borde veta om heminspektioner
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Heminspektioner ger köparna en bild av sitt nya hem skick. Image Via: Period Architecture Ltd.

Grattis, ditt erbjudande accepterades och du kommer att bli en husägare! När du har gjort alla dina telefonsamtal för att dela med dig av de stora nyheterna och sippna på ett glas eller två av firande kampanjer, är det dags att gå vidare till nästa steg i hemköpsprocessen: hemkontrollen.

Vid första anblicken kan fastighetsinspektioner verka skrämmande, speciellt om du aldrig har gått igenom processen. Det är där vi kommer in.

Vi har sammanställt en lista över 10 saker varje köpare borde veta om heminspektioner. Ge det en blick innan du skickar inspektören ut för att se din nya egendom. Det ger dig möjlighet att gå in i transaktionen, känna sig mer informerad och bättre kunna förespråka själv.

Dessa tips hjälper dig att bekanta dig med inspektionsprocessen. Bild Via Charleston Hem + Design Mag

1) Inspektioner är valfria

Till de som inte är bekanta med fastigheter kan det verka som inspektioner är precis vad som förväntas. Att titta på tillräckligt med verklighetstv kan ge dig intrycket att alla slutar alla sina inspektioner eftersom de väntar på ett stort problem att uppstå (i rätt tid för kommersiell paus, förstås). I den verkliga världen är det upp till köparen att bestämma vilka inspektioner de vill ha genomfört - om någon alls.

Generellt sett är inspektioner en bra idé. De ger dig en uppfattning om ett hem problem innan du köper det och de flesta gånger kommer du att kunna förhandla med säljaren för att täcka kostnaden för vissa reparationer. I huvudsak ger de dig en uppfattning om huruvida du är utrustad med att hantera den här egenskapen eller om du ska flytta till en annan som bättre passar dina behov.

Det finns dock några möjliga undantag: huvudsakligen condos och andra levande situationer där huvuddelen av hemunderhållet är täckt av en förening. Innan du bestämmer dig för att göra detta, kontrollerar du att du är medveten om ditt ansvar när det gäller att lösa problem som uppstår när du äger fastigheten. Du bör också kolla med din bank för att se till att de inte kräver en som ett villkor för inteckning.

Om en bostadsrättsförening hanterar dina underhållskostnader kan du kanske hoppa över inspektionen. Bild Via: BcDc (B. Costello Design & Consulting, LLC)

2) Köpare ansvarar för inspektioner

De flesta första gången homebuyers inser inte att de är ansvariga för inspektionerna. Det innebär att de är överens om att anställa heminspektören för att komma till bosättningsbordet, att inspektionerna är slutförda inom en rimlig tid och att kostnaden ska betalas.

Kom ihåg att lämna dig tillräckligt med tid för att välja en inspektör och ta ut honom för att se fastigheten. Lita på oss, en heminspektion är inte något du vill skynda dig i sista minuten. Gör dig själv en tjänst och lämna ett litet wiggle-rum eftersom du sannolikt kommer att lägga den tidsramen i ett bindande juridiskt dokument.

Ekonomiskt måste du budgetera för kostnaden för inspektionstjänster. Medan din första reaktion kan vara att balka vid prissättningen och undra varför säljaren inte täcker den här kostnaden, betalar det verkligen till din fördel.

Tänk på det på så vis: Heminspektören fungerar verkligen för dig, inte säljaren. Han eller hon är där för att påpeka alla potentiella problem i hemmet. Även om det skulle vara extremt oärligt, om säljaren skulle anställa inspektören, finns det en chans att de två arbetar tillsammans för att förfalska rapporten. Eftersom säljaren inte har någon inverkan på inspektören när du betalar kan du vara lätt att veta att din rapport är uppriktig.

Kom ihåg att budgetera för inspektionsavgifter och reparationer när du går in i köpprocessen. Bild Via: Charlie & Co. Design, Ltd

3) Inspektören måste certifieras

En heminspektör och en entreprenör är inte samma sak. Medan en entreprenör kan ha kunskap om hur man reparerar befintliga underhållsproblem i hemmet, är heminspektörerna särskilt utbildade på hur man identifierar problem, även om de är lätta att lätt missa av andra.

Varje land har sina egna heminspektionsstandarder som måste uppfyllas. Men den förenande faktorn för en försäljning anses vara legitim? Heminspektionen måste utföras av en certifierad yrkesverksamma. Medan kvalificerade heminspektörer kan kosta mer än en entreprenör, vet du att du har fått en fullständig rapport.

När det gäller hur man hittar en heminspektör är din fastighetsmäklare ett bra ställe att börja. Han eller hon har förmodligen några pålitliga kontakter från tidigare transaktioner. Internet, är alltid ett annat alternativ. Hur som helst, var noga med att fråga inspektören om de är certifierade och fortsätt med eventuella fortbildningsuppgifter.

Se till att du väljer en inspektör som är korrekt certifierad. Bild Via: Jason Arnold Interiors

4) Vad täcker heminspektioner?

Som en tumregel, tänk på en heminspektion som ett välbesök till läkaren. Din läkare ser på flera av kroppens individuella komponenter - reflexer, blodtryck och medicinsk historia - för att göra en övergripande all bestämning av din hälsa. Heminspektörer arbetar på ungefär samma sätt.

Eftersom varje fastighet är annorlunda kan specifika saker som kontrolleras under ditt heminspektion mycket litet. Men American Society of Home Inspectors (ASHI) föreslår att kvalificerade inspektörer kommer att kontrollera följande områden:

 • Stiftelsen och källaren
 • Eventuella strukturella komponenter
 • Inredning VVS-system
 • Invändiga elsystem
 • Uppvärmnings- och kylsystem
 • Villkor för fönster
 • Villkor för dörrar och dörrkarmar
 • Villkor för golv, väggar och tak
 • Vinden och eventuell synlig isolering

När du intervjuar heminspektörer, fråga var och en för att berätta vad som omfattas av deras inspektion. Bild Via: Tara Seawright

5) Vad är inte ett inspektionsskydd?

Naturligtvis kommer ingen enskild inspektion att täcka alla aspekter av ditt nya hem. Var medveten om att det finns gränser för vad en inspektör ska kontrollera. För att använda samma doktoral analogi, överväga hur vissa sjukdomar kräver hänvisning till en specialist, som kommer att ge dig en djupare undersökning.

Här är några områden som inte ofta gör snittet för heminspektörer och kan kräva en annan professionell:

 • Inuti väggarna
 • Tak eller skorsten reparationer
 • Septiktankar
 • Wells, skjul eller ytterligare strukturer separerade från huvudbyggnaden

Bara för att något inte omfattas av en heminspektion, tror inte att det inte kan inspekteras. Du kan helt enkelt behöva leta efter andra källor. Om det finns en aspekt av din nya egendom som ger dig paus, gör lite forskning. Fråga din fastighetsmäklare om möjligheten att få det checkat ut så att du kan gå igenom resten av transaktionen med förtroende.

Exteriörkonstruktioner som skjul ingår vanligtvis inte i en hemkontroll. Bild Via: Sheds Unlimited INC

6) Du kan delta i inspektioner

Visste du att de flesta heminspektörer rekommenderar att köpare deltar i sin egendomskontroll? De ser det som en möjlighet att noggrant svara på eventuella frågor som köparna kan ha om egenskapens skick. De flesta kommer också att ge instruktioner om hur man behåller fastigheten efter avveckling.

Till skillnad från deras instruktioner är det ditt jobb att respektera inspektörens tid. Vi vet att det är svårt att förbli unemotional när det gäller att köpa ett hem - speciellt om oförutsedda komplikationer håller på att dyka upp - men gör ditt bästa för att hålla dig cool. Försök att hålla frågor kort och avstå från att fixa på små detaljer. Det kommer att finnas tid att förhandla om reparationer senare.

En viktigare anteckning: Inspektören ansvarar inte för att reparera, bara identifiera dem. Det anses vara oförskämt att be din heminspektör att utföra praktiskt arbete. Det är bättre att fråga dem om de kan rekommendera en annan professionell.

Hemkontrollen är ett bra ställe för köpare att lära sig hur deras nya hem fungerar. Bild Via: Naylor & Son's Plastering Co. Inc.

7) Begär en inspektionsrapport

Kommer ut för att se fastigheten är bara hälften av en heminspektörs arbetsbehov. Efter deras besök på platsen är de skyldiga att förse dig med en officiell heminspektionsrapport, som beskriver sina resultat skriftligen. Det bör också inkludera bilder av de skadade områdena.

Om du arbetar med en fastighetsmäklare ska han eller hon automatiskt ta emot rapporten, men det är en bra idé att be inspektören att även skicka den direkt till dig. När du har det i handen, gör två kopior. Använd en kopia nu och spara den andra i dina juridiska uppgifter - bara om det är fallet.

Läs den noggrant innan du sätter dig ner för att förhandla om reparationer. Tveka inte att ställa frågor om det finns en del av rapporten som du inte förstår eller är oklart. Vi rekommenderar att du tar en highlighter och noterar vilka delar av rapporten som är viktigast för dig. På det sättet blir det lättare att hänvisa till dem när du diskuterar reparationer i framtiden.

Ta dig tid att läsa din inspektionsrapport noga innan du förhandlar om reparationer. Bild Via: Dennis Mayer, Fotograf

8) Reparationer efter inspektioner är förhandlingsbara

Till skillnad från att betala för inspektionerna själva, vem betalar för nödvändiga reparationer är upp till diskussion. Det finns tre typiska resultat för dessa förhandlingar: säljaren kan utföra reparationer före avveckling, säljaren kan kreditera dig pengar för reparationerna, eller de kan bli ditt ansvar.

Vårt förslag till en lyckad förhandling: prioritera. Om du skickar säljare en lång lista med triviala reparationer, kommer de sannolikt att bli defensiva och mindre villiga att bära några av kostnaden. Om du fokuserar på några viktiga punkter från rapporten, kommer de dock troligtvis att hjälpa dig.

Ett undantag till detta är om ett hem marknadsförs "som är". I fastighetsbestämmelser betyder "som det är" att av någon anledning säljaren är ovillig eller oförmögen att göra reparationer. Dessa typer av egenskaper kommer att ha ett lägre försäljningspris för att kompensera för bristen på förhandlingsrum. Men om du bjuder på en, kan du lägga till din budget för att inkludera potentiellt omfattande reparationskostnader.

Var beredd att förhandla med säljare över reparationskostnader. Bild Via: Fougeron Arkitektur FAIA

9) Du kan gå bort efter inspektioner

Låt oss säga att du får inspektionsrapporten tillbaka och den innehåller något verkligen katastrofalt likartat giftigt mögel eller allvarlig strukturskada. Låt oss säga att du och säljaren har gått fram och tillbaka i förhandlingar och inte verkar kunna nå en tillfredsställande slutsats. Vad händer nu?

Lyckligtvis har köpare överhanden i detta scenario. Så länge du svarar på säljaren inom inspektionsramen och har en legitim anledning (det vill säga att du hittade reparationerna för omfattande) kommer du sannolikt att kunna gå bort från transaktionen i stort sett oskadad. De flesta gånger kommer säljarna bara att behålla din första insättning som säkerhet.

Det är en helt annan historia helt om du bestämmer dig för att du vill lämna dig efter att du har anmält dig till inspektionsförhandlingarna.Medan du fortfarande kan avsluta transaktionen kommer du sannolikt att drabbas av en mycket större förlust och du kan till och med möta rättsliga åtgärder. Ta dig tid att se till att du känner dig bekväm med ditt slut på köpet innan du skriver några bindande dokument.

Om du är missnöjd med dina inspektionsresultat, tveka inte att gå bort. Bild Via: Trestlewood

10) Samla pappersarbete för slutförda reparationer

När du har gjort det genom inspektionsförhandlingarna kommer både dig och säljaren sannolikt att ha en lång lista på reparationer för att slutföra och ja, betala för. Båda sidor kan vara frestade att göra reparationerna själva eller att ringa in i en vän-av-en-vän för att göra arbetet som en tjänst. Gå inte denna väg - åtminstone inte för något större än en läckande kran.

Klipphjul på detta stadium kan skada transaktionen. Hyr professionella att göra jobbet och var noga med att samla in pappersarbete - reparera uppskattningar och fakturor - som bevis. Hypoteks- och titelföretag kommer att begära dessa handlingar vid avveckling. I händelse av att stöddokument inte kan produceras skulle de vara inom sina rättigheter att inte ge dig gärningen till din nya egendom.

Det är en bra idé att också hålla reparationsfakturorna efter avveckling. Medan ingen vill tänka på brutna värmare och läckande rör i anslutning till sitt nya hem, kan det hända. En faktura kan spara dig från att behöva betala för ett uppföljningsbesök.

Håll arbetet uppskattningar och fakturor att fungera som bevis på reparationer. Bild Via: Bob Michels Construction, Inc.

Oavsett om du är i färd med att köpa ditt första hem eller din tionde investeringsfastighet kan heminspektioner verka överväldigande. Det är trots allt många aspekter av fastigheten att överväga, massor av pappersarbete att läsa över, en omfattande förhandlingar att överväga. För att inte tala om gnaget oroar du att det kan vara något som verkligen är fel med ditt drömhem. Men låt dig inte bli alltför upparbetad än! Vi har sammanställt ett inspektionsfusk som varje köpare ska läsa. Låt oss hjälpa dig att gå in i din inspektion beväpnad med den kunskap som behövs för att fatta välgrundade beslut.

Husägare, gick du igenom inspektioner när du köpte din nya fastighet? Köpare, vad lämnade vi ut? Fråga oss frågor i kommentarerna.