10 saker Inredningsarkitektar vill inte att du ska veta

10 saker Inredningsarkitektar vill inte att du ska veta
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det finns så många saker att tänka på innan du anställer en inredningsarkitekt, plus det finns några gömda sanningar som du borde först veta. Bildkälla: Tobi Fairley

Inspirationen slår ut - du kan helt enkelt inte leva i ytterligare en sekund med den gamla sovande soffan eller de tattered, solfångade gardinerna eller de färgskärmade köksskåpen-det är dags att dekorera!

Potentialen som kommer med ett hemrenoveringsprojekt kan vara spännande, men också svårt när det gäller logistik.

Medan vissa husägare har inspirerat idéer när det gäller design, kanske de inte har medel eller färdigheter för att lägga allt ihop och få det att hända. Det är här proffsen kommer i spel-Det här är när det är dags att anställa en inredningsare.

Inredningsarkitekter är viktiga när du har så många bra idéer, men du vet inte hur man ska begränsa dem, eller på andra sidan myntet - du vill ha en hemtillverkning men vet inte exakt var du ska börja.

Inredningsarkitekter kan vara en stor resurs när det gäller att ta idéer och sätta dem i rörelse i ditt hem. Inredning är dock också ett företag och det finns definitivt några knep för handeln.

Här är 10 saker vi trodde du borde veta innan du öppnar dörren till proffs:

Det finns många knep i handeln som kanske interiördesigners hellre skulle hålla sig hemliga. Bildkälla: Kohler

1) Professionals har anslutningar

Inredning är ett företag, om än en kreativ, men fortfarande ett företag i sin kärna. När du anlitar en inredningsdesigner måste du överväga det som om du skulle ha något annat affärsavtal. Det innebär att intervjuande potentiella kandidater är ett måste.

Eftersom nätverk är en stor del av affärsframgångar vill du anställa en inredningsarkitekt som har en lång historia i handeln. Därför har många anslutningar. En väl ansluten formgivare har stora resurser när det gäller rabatter som de kan ge dig. En inredningsarkitekt som är ny på marknaden kan försöka överdriva sina anslutningar eftersom de inte vill att du ska veta att de saknar en historia i verksamheten.

Se till att du frågar vem din inredningsarkitekt vet för specifika produkter som golv eller bänkskivor. Dessa funktioner är dyra, men kan minskas med rätt anslutning.

Bortsett från rabatter har inredningsföretag anslutningar som kan ge dig de rätta idéerna. Till exempel, om du letar efter att skapa en obefläckad trappa i ditt hem, kan en välutrustad inredningsarkitekt bara veta den person du letar efter.

När du anlitar en inredningsare måste du överväga det som någon annan affärsöverenskommelse. Bildkälla: Episk utveckling

2) Diskutera budgeten först

Även om det skulle vara trevligt att tro att din inredningsdesigner har dina budgetbesparingar i åtanke - är det vanligtvis inte fallet. Om du inte tydligt diskuterar dina monetära gränser i början, kommer din designer att välja de bästa funktionerna i kvalitet och struktur. Det färdiga jobbet reflekterar över dem, så såklart vill de att det ska se överdådigt och top-of-the-line.

Detta har potential att öka din faktura utöver din budget, och om du inte vill bryta banken, var noga med att diskutera budgetgränser och hur långt du är villig att gå.

Om du har anställt rätt designer kommer de att ge dig några idéer om vilka ändringar i din designplan som behöver göras för att hjälpa dig att stanna inom den budgeten.

Var alltid säker på att diskutera din budget med din inredare. Bildkälla: Helt hemtrevlig

3) Byt inte dina preferenser

Din inredningsarkitekt är en professionell, men också en person med preferenser. Om du lämnar alternativen för öppen, kanske du snart inser att vad din inredningsdesigner älskar är vad ditt hem blir. Detta är också tecknet på en dåligt kvalificerad designer-deras huvudsakliga jobb är att designa för dig inte för sig själva. Inredningsdesigners vill inte designa rum som de tycker är fula; rum som inte följer deras smak, men det är helt enkelt en del av jobbet.

Var noga med att diskutera vad du älskar innan din inredning blir ett bevis på din designers intressen och hobbies. Visa designbilderna av rum du älskar, färger som ringer till dig och tyger du beundrar.

Det är viktigt att tydligt ange dina önskemål och behov och se till att det är din vision som kommer till liv i den färdiga produkten.

Om du lämnar alternativen för öppen, kanske du snart inser att vad din inredningsdesigner älskar är vad ditt hem blir. Bildkälla: C och C Partners

4) Det bästa för mindre?

Bara för att de hävdar att de är bäst, betyder inte att du inte kan hitta någon lika begåvad för mindre. Inredningsstudenter tar ofta upp projekt för skolkredit och kan erbjuda högkvalitativa tjänster för hälften av kostnaden. Men kom ihåg, de börjar bara, så de kommer inte ha de anslutningar som en etablerad professionell gör.

Fråga om hänvisning från vänner som har anställt inredningsarkitekter. Var noga med att kolla in varje designerportfölj för att se till att deras idéer uppfyller dina förväntningar.

Ta dig tid att hyra en dekoratör. Även om ordstaven säger "du får vad du betalar för", förtjänar du att hitta en inredningsarkitekt som kan ge dig vad du vill ha och inom din budget.

Inredningsstudenter tar ofta upp projekt för skolkredit och kan erbjuda högkvalitativa tjänster för hälften av kostnaden. Bildkälla: Emerick-Architects

5) Det är OK att säga nej

Även om det kanske inte är lätt att säga att du inte gillar något de har gjort, kommer din inredningsarkitekt inte att förolämpas om du avfärdar en idé.

Du betalar dem för ett projekt du älskar och det är deras jobb att leverera. Om de lägger till ett element du inte tycker om, säg det och försiktigt flytta med dig. Även inredningsarkitekten kanske inte håller med ditt designval, är det slutliga beslutet inte upp till dem.

Kom ihåg att projektet är ditt hem, inte deras, så det är slutligen ditt beslut om vilka designelement som stannar och vilka som går.

Det ultimata beslutet när det gäller din inredning är din. Bildkälla: CGA Partners

6) Det är inte allt eller ingenting

Medan det kan tyckas att du är inlåst med en inredningsarkitekt för ett helt projekt, är det möjligt att betala för endast en del.

Om du letar efter någon att konsultera på bordsskivor i ditt kök, är det inte nödvändigt att anställa dem för hela rummet makeover. Låt dig inte lura dig för att du inte kan välja och välja när det gäller professionell design.

Projektet är ditt och har förmågan att slutföras på det sätt du väljer. Var noga med att få allt som läggs i kontraktet innan du undertecknar avtalet.

Medan de flesta känner sig pressade att anställa en dekoratör för ett stort projekt, glöm inte att de kan arbeta mindre projekt också. Bildkälla: MH Kap

7) Ditt hem kanske inte är deras prioritet

Inredningsarkitekter kan säga att ditt projekt har en högsta prioritet, men chansen är att de är mycket upptagna och du är på en lång lista med kunder. Vissa kunder är mer prestigefyllda än dig. därför får mer uppmärksamhet och tid.

Av denna anledning, var noga med att skapa tydliga kommunikationslinjer. På dagar är de borta från radaren med andra hem, du vill veta hur man får tag i dem.

Dessutom vill du se till att även om du inte är den enda klienten, gör de dig till en viktig kund. Kontrollera referenser kan hjälpa till att säkerställa att du har högsta prioritet.

Inredningsarkitekter kan säga att ditt projekt har högsta prioritet, men chansen är att de är mycket upptagna och du är på en lång lista över kunder. Bildkälla: JM Kent Building

8) Det finns inget behov för att allt ska vara nytt

Medan du får köpa allt skulle det betyda en stor lönedag för din designer, ibland vad du har ljugit runt i huset.

Till exempel kan en antikvase göra en bra köksskedhållare, eller en gammal byrå kan eftermonteras med VVS, bli ett handfat och skåp.

Innan de beställer något nytt, se till att du diskuterar saker du kanske vill återuppliva i ditt hem.

Dessutom finns det många begagnade antikaffärer som kan erbjuda en liknande produkt för mindre. Du kan bara behöva göra lite slipning och färgning för att få tillbaka sin ursprungliga skönhet.

Du behöver inte köpa allt nytt när du dekorerar. Ibland kan äldre artiklar du redan har hittat en ny användning. Bildkälla: Clay Construction

9) De kanske inte älskar dina designidéer

Inredningsarkitektar är i slutändan där för att ge dig ett rum eller hemdesign som du älskar, men det betyder inte alltid att det gör dem lyckliga.

Precis som du kanske inte är förtjust i alla sina idéer kanske din inredningsdesigner inte är kär i din. Ta inte anstöt, bli inte förvånad om de försöker sväva dig i en annan riktning.

Medan vissa idéer du kanske inte passar med den övergripande rumsdesignen kan vissa vara perfekta. Välj de element som är viktigast för dig, och ställ din mark på dem som ingår i designen.

Precis som du kanske inte är förtjust i alla sina idéer kanske din inredningsdesigner inte är kär i din. Bildkälla: Egen genom design

10) Budgeten kan vara tweaked

Inredningsdesigners vill ha det bästa för ditt hem och det går inte alltid bra med en snäv budget. Den goda nyheten är att budgetar kan tweaked och ändå uppnå ett fantastiskt resultat.

Till exempel, om din designer föreslår nya gardiner, ta en minut för att titta på alternativ för gardiner som kan spara. Om din designer föreslår golv till tak draperier i ett lyxigt tyg som slår din budget, överväga billigare romerska nyanser i samma dyrbara tyg; Därigenom sparar du budgeten på vägar av tyg.

Samma begrepp kan tillämpas på andra områden i ditt hem, t.ex. köksskåp. Anpassade skåp kommer att skapa ett enstaka look, men de är också mycket dyrare än lagerskåp som kan bli unika genom att byta ut dörrfronterna.

Var noga med att diskutera budgeten med din dekoratör - det kan vara svårt att hålla sig inom budgeten och du kommer att vilja anställa en dekoratör som förstår gränserna. Bildkälla: Space Crafting

Att förstå dessa tricks i handeln kommer att hålla ditt förhållande till din inredare vänlig och jämn.

Om ditt yrkesförhållande är på rätt spår och du förstår hur verksamheten fungerar ska du bli positivt överraskad med det slutliga resultatet och eventuellt under budgeten!

Även inredningsarkitekter är kompetenta proffs, måste vi alltid komma ihåg att det är ett företag och bör behandlas som sådant. Så sätt dina känslor åt sidan och gör affärer med din designer - en affär som gör alla lyckliga och skapar en varaktig hemdesign som du kommer att älska i flera år framöver.

Överväger du att anställa en dekoratör? Om så är fallet, vilka frågor skulle du fråga?