10 saker som naturen kan lära oss om att dekorera

10 saker som naturen kan lära oss om att dekorera
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Titta utanför dina fönster för att lära dig några av moderens naturens tricks. Bildkälla: Works pdx

De flesta människor har inte alltid tid att sluta och lukta rosen, som ordstaven säger. Men om du planerar att dekorera ett utrymme i ditt hem kanske du vill göra just det. Det finns mer designinspiration i naturen än du någonsin kunde föreställa dig.

Du skulle bli förvånad över hur inredning kan tas till en annan nivå genom att ta sig tid att verkligen titta på naturen - och genom att se det innebär det att göra mer än att stoppa och lukta rozen.

Från de färger som du ser på de texturer du kan känna, finns det många saker som naturen kan lära oss om att dekorera. Här kommer du att upptäcka tio sätt som du kan dra inspiration från naturen för att förbättra inredningen i ditt hem.

Rita lite inspiration från naturen till ditt nästa dekorationsprojekt. Bildkälla: Armond Pools

1) Färgpalett efter säsong

Ordstaven säger, "April duschar ger maj blommor" och det finns gott om inspiration att hitta på våren. Efter en grå vinter öppnar naturen färgpåsarna och släpper vackra färger av pinks, blues, gulor, apelsiner, röda och purpur, allt från mörka, djärva nyanser till mer pastellfärger.

Efter våren drar du nytta av sommarens ljusa färger. Detta inkluderar strålande blå himmel, ljusgröna gräs och de gula strålarna från solen. Fall är kanske den mest färgglada årstiden, med apelsiner, röda, gula och gröna, (och det är bara det som finns i bladen).

Slutligen kan du dra inspiration från vintern. Det är mer än bara krångligt och djärvt grått och vitt. Faktum är att denna monokromatiska säsong kan göra för ett elegant och rent utseende kök eller badrumsfärgspalett.

Ta lite inspiration från de fyra årstiderna - vår, sommar, höst och vinter - för att bestämma färgpalett på din nästa design, eller byt färgpalett för att matcha din nuvarande säsong.

Rita dekor inspiration från årstiderna och njut av utsikten! Bildkälla: FINNE

2) Naturen har nyanser som är tonala

När du väljer färgfärger för ditt nästa projekt, eller till och med material för att göra fönsterbehandlingar, ta en titt på dina fönster först. Det finns fler nyanser av varje färg än du någonsin skulle kunna föreställa dig.

Ta till exempel ett grönt löv. Medan många kanske tror att ett grönt löv bara är ett grönt löv, måste du titta närmare. De flesta blad, och till och med blommor, har tonförändringar som kan förbättra ett utrymme. Ett grönt löv kan vara lätt runt kanterna men bli mörkare mot mitten.

Du kan ta denna inspiration direkt i ditt hem. Måla en vägg mörk på botten och ljusare på toppen, eller vice versa, som gradvis skuggar mycket som bladet. Detta är bara ett av de många sätt som naturen kan lära oss om att dekorera.

Även ett monokromatiskt rum som detta har olika toner eller nyanser av brunt och beige. Kom ihåg naturens toner när du dekorerar. Bildkälla: RAAA

3) Naturen är mer än grön eller brun

När du tänker på naturen eller naturliga element i hemdesign, tycker de flesta om gröna landskap och bruna naturliga trätoner. Det finns emellertid mycket mer i naturen än färgerna bruna och gröna, och mer än blommor och lövverk också.

Du kan rita design inspiration från andra naturliga element, som djur. Ta till exempel en fjäril. Inte alla fjärilar är ljust färgade, men många har invecklade mönster, med djärva mönster och fantastiska färger. Överväg att utforma en kakel bakplatta efter vingarna på en fjäril.

Du kan också ta en titt på bergen över slätten. Dessa mörkgrå formationer med snövit toppar kan ge dig en fantastisk färgpalett för ditt kök eller badrum. Dessutom tillåter texturerna i dessa objekt att inspirera de texturer du väljer för ditt hem.

Överväg att utforma en kakel bakplatta efter vingarna av en fjäril eller färgerna på den växlande himlen under en storm. Bildkälla: Buckminster Green

4) Titta på naturen från ett annat perspektiv

Ett annat sätt som naturen kan lära oss om att dekorera är att titta på det från ett annat perspektiv. När du går nerför trottoaren i din stad kan du se gatlamporna ovanför dig och sedan titta ner på parkbänken senast, till exempel.

Den här gången, se på det annorlunda, som om du var en myror som kryper på marken. Du skulle se parkbänken först, vara ett mycket större mer framträdande objekt, och lampan varar, är något mindre och mindre framträdande.

Du kan tillämpa denna idé på din vardagsrumsdesign. Till exempel väljer du ett större möbel, till exempel en soffa eller schäslong och ett mindre överliggande ljus. Balans i design handlar om olika storlekar, så försök med varierande höjder, storlekar och former i din design. Det kommer att lägga till ett djup som du aldrig visste möjligt.

Balans i design handlar om olika storlekar, så prova varierande höjder, storlekar och former i dina designhöga fönster, tunna hängljus, stora målningar mm ... Bildkälla: Arent Pyke

5) Naturen har element som är i rörelse

Om du någonsin har tittat på ditt fönster medan du sitter fortfarande inne, så kommer du se något som rör sig. Oavsett om det är en trädgren som blåser i vinden eller en fågel flapping är vingarna bråttom för att nå målet, något rör sig.

Ta med dig detta koncept i ditt hem och lär dig av den naturliga rörelsen som finns utomhus.Det betyder inte att du behöver något som faktiskt rör sig.

Det betyder emellertid att du vill hålla ögat rörande längs väggarna i ditt hem. Detta är särskilt fördelaktigt i ett litet utrymme om du vill att den ska verka större. Detta kan göras genom att hänga konst på väggarna från tak till golv, samt hänga längre gardiner. Detta gör det möjligt för ögat att fortsätta att flytta, vilket ger rummet till liv.

Håll ögat i rörelse längs väggarna i ditt hem med varierande höjder, färger och storlekar. Bildkälla: EKB Interiors

6) Motsatser lockar

Okej, så dessert landskap med vattenfall är inte exakt det bästa exemplet på goda motsatser lockar, men det finns naturområden som trots att de verkligen kan komma ihop för att göra något riktigt fantastiskt.

Till exempel är en regnbåge, en av naturens mest magiska element, gjord av flera olika färger som ligger på motsatta ändar av färghjulet. Men när de kommer samman gör de någonsin en av de mest fantastiska visuella elementen i naturen.

Tänk på regnbågen, tänk på de färger som är motsatta på färghjulet. Till exempel, gult och lila gör en bra kombination, liksom orange och blå, och naturligtvis röd och grön. Dessa motsatser lockar och spelar av varandra styrkor när de inredar ett rum.

Försök dekorera dina rum med motsatta färger på färghjulet, du kan bli förvånad över det underbara resultatet. Bildkälla: Jenny Jones Mattor

7) Textur är ett viktigt element

Det är ingen hemlighet att naturen är tredimensionell. Det upptäcktes för länge sedan att jorden inte är platt, vilket innebär att textur bör spela en viktig roll i ditt heminredning. Tänk på exempelvis ett träds grovhet jämfört med gräsets mjukhet.

Du kan ha ett grovt träbord i köket, eller till och med som ett soffbord eller slutbord i ditt bostadsutrymme, men du måste lägga till ett mjukt element för att kompensera det. Du kan lägga mjuka, mjuka placemats till bordet eller mjuka, fluffiga kasta på soffan.

Du skulle inte vilja ha ett grovt träbord med grova placemats, eftersom det kan göra att rummet blir kallt och ovälkomligt. Att uppmärksamma naturens kompletterande texturer är bara en annan lektion vi kan lära av Moder Natur - hon är ju aldrig fel!

Glöm inte att lägga till olika textelement i din rumsdesign. titta på trägardinerna, de mjuka glidtäckta stolarna och den grova sisalmattan. Bildkälla: Renew Properties LLC

8) Olika former kan vara ögonfångande

Nästa gång du är ute tittar du på de grundläggande formerna du ser. Du kan till exempel tänka på en trädstam som en rektangel, en busk som en cirkel, en damm som en oval och en triangulär form av ett tall. Det är sant att jorden skulle vara en helt annorlunda plats om ingen av dessa former var som de är. Det skulle vara tråkigt, eller hur?

I huvudsak, om du hade en fyrkantig tall och en triangel trädstam, skulle det bara se roligt ut. Naturen berättar för oss att vi måste uppmärksamma formerna av saker som vi lägger in i ett rum. Du vill ha några olika bitar, som ett runt soffbord och ett fyrkantigt nöjescenter. Eller bordsskivor, till exempel fyrkantiga böcker och en rund dekorativ vas.

Men du vill att vissa element ska vara desamma. Om du väljer ett runt soffbord borde du inkludera ett annat runt element, till exempel rundbord eller kuddar med kuddar. Detta hjälper till att hålla rummet i perfekt harmoni, men de olika formerna bidrar samtidigt till att lägga till textur och djup i rummet.

Håll rummet i perfekt harmoni med olika former som denna runda badkar och silverbord blandat med rektangel speglar, skåp och hängande ljus. Bildkälla: Clean Design Partners

9) Förändringar i naturen kan förändra ditt humör

Det finns en Old Wives berättelse om att den gråa, slagna vintersäsongen skapar en övergripande deprimerande känsla och humör som kallas "vinterns blues". Men det är inte allt som naturförändringarna berättar om ditt humör.

Tänk på hur du känner dig på en solig dag jämfört med hur du känner när det är molnigt och regnigt. Chansen är att du på en solig dag känner dig energisk och full av ambition, medan du är på en grumlig, stormig dag, du känner dig trött och moody.

När du väljer en färgpalett för dig hem, tänk på hur vissa färger får dig att känna dig. Medan det finns standarder för hur vissa färger får dig att tänka och känna, det här är ett exempel, det är okej att välja dina personliga preferenser. Du vill ha färgerna runt dig som gör att du mår bra.

Färgerna påverkar ditt humör, så dekorera med färger som gör dig lycklig. Bildkälla: Mary Douglas Drysdale

10) Länken mellan natur och känslor

På samma sätt som din luktsanslutning drar dig tillbaka till ett visst minne kan vissa platser du har besökt göra samma sak. Till exempel, om du och din familj reste till en campingplats varje år och skapade fantastiska minnen där, skulle du kunna dras för att dekorera ditt hem för att återspegla detta utrymme.

Du kan välja mörka naturliga trätoner om det var ett trädbevuxen område, eller ljusa soliga himmel om du var nära en strand. Dessa element i naturen har berört dina känslor och fästs i ditt minne.

Dessa är bra sätt att dekorera ditt hem. Dessa naturliga element har inspirerat bra minnen, skapar lycka och är lyckliga i ditt hem är viktigt. Du kommer att bli förvånad över hur fantastiskt bra en design kan komma ihop om du bara låt dig tänka att vandra till tidigare minnen och de känslor som minnen skapar.

Dekorera ditt hem med saker som ger tillbaka förtjusta minnen som campingturer, vandringar, semesterfläckar.Bildkälla: Hammer och Hand

Det finns många sätt som designers - och du - kan dra inspiration från naturen för att skapa ett fantastiskt utrymme. Från de olika färgerna och texturerna till det sätt som en plats får dig att känna, finns det många sätt att inspireras av naturen för att dekorera ditt hem.

Dekorationsinspiration behöver inte alltid komma i form av nyanser av grönbrun, det behöver inte heller handla om de naturliga trätonerna. Sandstränder, soliga himmel, vårblommor - det här är allt som naturen lär oss om att dekorera.

Viktigast, låt din fantasi gå vild. Slå upp. Titta ner. Titta över hela världen utanför dina dörrar, väggar och fönster. Ta dig tid att göra mer än lugna rozen, och du kommer att bli förvånad över vilka fantastiska inredningsdesigner du kan komma med.