10 saker som ingen berättar om att köpa ett hem

10 saker som ingen berättar om att köpa ett hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det kan vara frestande att skynda på att köpa ett underbart hem, men det finns saker du behöver veta först. Bildkälla: MHA Design

Processen köper ett hem kan summeras i 3 ord - det. Är. Dyr. Oavsett om du är en första gången homebuyer eller säljer ett drömhem för en annan, det finns massor av saker som du borde veta innan du köper (förutom att det är dyrt).

Bortsett från de uppenbara sakerna, som att bli förhandsgodkända, vad behöver du veta innan du loggar på den prickade linjen? Även om du redan äger ett hem kan du fortfarande hitta några av tipsen i den här artikeln väldigt överraskande, inblick och hjälpsam.

Homeownership är en spännande upplevelse och en som bör avnjutas noggrant, men spänningen kan snabbt bli frustrerande om vi inte känner till alla insatser och möjligheter att köpa ett hem. Lär inte den svåra vägen - gör din forskning innan du köper. Kom ihåg att säljare ofta gör misstag också! Se 10 misstag säljare gör och kan upptäcka dem från köparens perspektiv. Detta kan hjälpa dig att förhandla eller ge dig en fördel när du pratar med säljare.

Här är några saker du kanske vill överväga:

Detta gråhus med vit trim har säkert den typ av lockande överklagande som gör att köpare blir kär. Bildkälla: Schettino Architects

1. Ska du verkligen ge upp en bra uthyrning för att köpa?

Vi har om och om igen fått veta att bostadsägande är en smart investering, och att vi borde sluta kasta bort våra pengar på hyra.

Låt oss stoppa och tänka på detta scenario för ett ögonblick. Låt oss spela djävulens förespråkare. Antag att du för närvarande hyr en bra liten lägenhet för $ 1000 per månad. Uppvärmning och verktyg ingår, det finns ett gott kylskåp, ugn, diskmaskin och mikrovågsugn, och det finns stora tvättmöjligheter tillgängliga. I denna situation vet du att dina månatliga kostnader är exakt $ 1000 per månad.

Nu, låt oss låtsas att du avstår från denna livsstil eftersom du drömmer om att äga ditt eget hem. Efter husjakt hittar du ditt drömhem, så självklart köper du det med glädje. När allt kommer omkring säger banken att din inteckning bara kommer att bli $ 1200 per månad, så att du kan dra av det, eller hur? Fel!

Här är några extra kostnader som du kanske har glömt bort. Kostnader som varierar varje månad och därigenom tvingar dig att ha ett stort bohus som ställs åt sidan: värme, vatten, el, fastighetsskatt, hushållsförsäkring, gräsmatta vård, hemföreningsavgifter, hemunderhållskostnader för när sakerna går sönder kommer), möbler för att fylla hemmet, tvättmaskin och torktumlare (nu att du inte har de fina tvättstugorna) och alla köksapparater som levererades fram till nu - köper fortfarande tyst lockande?

Ska du ge upp din hyra för det här moderna hemmet? Bildkälla: Mccarch

2. Hyr en köpareagent

Om ovanstående lista över kostnader inte skrämmer dig, och du fortfarande känner dig redo att köpa, anställa sedan en mycket välrenommerad köpareagent.

Dessa är fastighetsmäklare som är avsedda att representera dig och hjälpa dig att förhandla om bästa möjliga pris. Dessa agenter ska vara professionella och högkvalificerade vid förhandlingar.

Det finns bara en försiktighetshistoria när det gäller köparagenter - de är bara mänskliga, så är det naturligtvis även deras egna ekonomiska vinster beaktas. Det innebär att ju mer du betalar för hemmet, ju mer agenten gör i provision.

Du behöver en köpareagent för att hjälpa dig att förhandla, men deras enda mål kan inte vara att få dig lägsta möjliga pris. Det är bäst att hövligt, men bestämt, driva för det pris du vill ha och sedan få köpareagenten att förhandla om det här priset.

Enkelt uttryckt, gå inte in i det här blint och antar att agenten kommer att göra allt arbete för dig. Du måste vara din egen proaktiv förespråkare när det gäller förhandlingsprocessen.

En köpareagent kan hjälpa dig att förhandla om bästa möjliga affär för ditt drömhem. Bildkälla: Bör Ice Media

3. Köp ett hem som du verkligen kan överväga

Det finns inget värre än att bo i ett härligt hem som saknar inredning eftersom du är för bruten för att köpa en soffa. Få en bra hypotekslån kan göra månatliga betalningar lite mindre hårda (och förhoppningsvis låter du få lite pengar kvar för möbler).

För att få en bra hypotekslån är det bäst att få din kreditpoäng så hög som möjligt innan förhandsgodkännande. Vissa människor svär bort kreditansökningar ett år innan du köper ett hem för att öka deras poäng. Naturligtvis bidrar det också till att betala alla dina räkningar i tid.

Det finns många online-miniräknare, som den här av Bankrate, som hjälper dig att beräkna hur mycket hem du verkligen har råd med. Många webbplatser föreslår också att du "försöker innan du köper".

I huvudsak, innan du köper, försök att avsätta de månatliga utgifterna för hemmet du planerar att köpa (minus vad du betalar nu i hyra / hypotekslån). Om du kan dra av det i några månader, så har du ett litet nästäte etablerat, och du vet att du förmodligen kan ha råd med de månatliga betalningarna som följer med det nya hemmet du vill ha.

Kan du råd med det här rustika cederträet hem? Bildkälla: Lake Country Builders

4. Köp i ett toppskolskolområde, även om du inte har barn

Det här är en idé som du förmodligen har hört förut, men det upprepas. Att köpa i ett välkänt, högklassigt skoldistrikt är att investera i ett solskyddsmedel i tropikerna - ett vinnande scenario.

Kanske har du inga barn och planerar aldrig att, men när det är dags att sälja ditt hem, kommer de nya köparena sannolikt att leta efter en bra skola för sina barn.

Bostäder i skoldistrikt är mer benägna att gå upp i fastighetsvärde och är mer benägna att sälja snabbare. För att hitta skolor i ditt område som har bra betyg, kolla in Great Schools hemsida.

Börja din hemköp i områden med topprankade skolor, men kom ihåg att hålla sig inom ditt prisklass. Fastighetsmäklare kan försöka visa bostäder som ligger något över ditt sortiment, men hålla fasta - du vet vad du har råd med.

Att köpa i ett bra skoldistrikt är ett smart drag. Bildkälla: Dennison Dampier

5. Prata med säljare

De flesta hemköpstransaktioner görs av köparen och försäljningsagenten, vilket gör att du känner dig lite som ett tredje hjul. Vi brukar inte prata med försäljningsagenten första hand om förhandlingar, och det är okej, men skulle det inte vara trevligt att prata med säljarna av hemmet?

Säljarena är de som vet allt om fastigheten och omgivande grannskap. Visst kan de inte avslöja att deras granne stannar upp och fester hela natten, men de kan berätta vad de tycker om huset, grannskapet och skolan. De kan dela information om renoveringar som de gjorde, trädgårdar eller träd de plantade, lokala klubbar, grannar hund sitter och barnvaktar etc ...

Om säljarna inte är intresserade av att prata med dig personligen, så kanske du kan skriva ut en lista med frågor till dem och få din fastighetsmäklare ge den till sin fastighetsmäklare. Säljare är den absolut bästa källan till kunskap - en källa som de flesta inte tror att de kan använda, men varför inte? Det värsta de kan säga är nej.

Försök och prata med säljarena av hemmet - de har mycket kunskap om fastigheten. Bildkälla: Grace Design Associates

6. Hyr en entreprenör innan du köper

Hemmet för dina drömmar har hittats och ett preliminärt pris har förhandlats med hjälp av din köpareagent. Nu behöver du anställa en heminspektör för att se till att det inte finns några större problem med hemmet.

Inspektören kommer sannolikt att hitta åtminstone några saker som behöver repareras. När detta händer, anlita en bostadsbyggnad / underhållsleverantör - ta inte automatiskt krediterna för reparation som säljarens agent har erbjudit.

För det mesta kommer dessa krediter inte att täcka de faktiska kostnaderna för reparationer. Genom att anställa en entreprenör får du en realistisk uppskattning av vad det kostar att reparera problemen. Använd entreprenörerna citat som ett verktyg för att förhandla om kostnaden för huset eller reparationskrediterna.

Med bevis på den faktiska kostnaden för reparation, kommer säljareens agent att ha svårt att förhandla med dig - vilket ger dig överhanden.

Efter heminspektion, anlita en byggentreprenör. Bildkälla: Stonewood

7. Var inte rädd för att gå bort från affären

Det finns några tuffa förhandlare i den här världen, och det kan vara svårt att försegla affären när en person är ovillig att budge.

Om förhandlingar har stått kvar, var inte rädd för att gå bort. Ja, du älskar hemmet och du har redan bildat dig själv, men det är inte värt det om du slutar betala mer än det är värt för dig. Du kommer att leva för att ångra det; Du kommer att spela det eviga tänkandet, "Jag borde ha hållit fast vid det pris jag ville ha".

Ibland är det bästa sättet att motivera säljaren att godkänna dina villkor. Till sist är den som är villig att gå iväg den som har förhandlingsstyrkan.

Gå in i affären och veta vad ditt slutliga pris är och håll fast vid det när man förhandlar.

Du kan vara förälskad i huset, men var inte rädd för att gå iväg när förhandlingarna blir vana. Bildkälla: Västarkitektur

8. Stanna i hemmet för flera år

Hemmet är ditt! Du har förhandlat fram ett rimligt pris och är redo att börja planera flytten. Här är saken: du måste stanna kvar i det hemmet i flera år för att förhoppningsvis få en vinst.

Om du har tur och marknaden är rätt, kommer ditt hem exponentiellt att öka i värde som tiden går vidare.

Med alla kostnader för att flytta och stänga kostnader finns det liten chans att göra någon vinst på ditt hem om du inte stannar kvar i det i flera år, så att marknaden förhoppningsvis kan fungera till din fördel och öka ditt hemvärde. Om du försöker köpa ett äldre hus hjälper det att se om säljarna har bott där i flera år. De kommer att känna till tillståndet, grannskapet och andra viktiga faktorer. För att se fler tips om att köpa ett äldre hus, se vårt inlägg här.

Om du känner att dina livsförhållanden är för oförutsägbara för att garantera att du bor på ett ställe i flera år, kanske du bör ompröva att köpa ett permanent hem (överväga detta innan du sätter in ett juridiskt bindande erbjudande, tack).

Köp inte om du inte kan stanna i några år, åtminstone. Bildkälla: Stonewood

9. Vänta innan du dekorerar, köp möbler och gör renoveringar

Det är så frestande att hoppa in i ditt nya hem med färgborste i handen. Nätter har spenderats drömmer om möblerna du vill köpa, färgerna du kommer att måla väggarna, och källaren ombyggnad du kommer att göra-men vänta.

Att veta vad som fungerar i ditt nya hem kräver att du bor ett tag. Använd det här nya utrymmet som det är, och du kommer att börja se vad som saknas. Kanske kommer du att upptäcka att du ogillar kökslayouten och föredrar att spendera ombyggnadspengar på en renovering av köket. Eller kanske kommer du att bli kär i en ny sängklädsel och bestämma att måla sovrummets väggar runt sitt färgschema.

Allt kommer att falla på plats så småningom, och det finns inget sämre dekorationsfel än att köpa allt på en gång och sluta med ett hem som ser ut som matchigt, matchigt.

Att dekorera ett vackert rum som den här tar tid. Vänta innan du dekorerar. Bildkälla: Neuarch

10. Ställ in pengar på en månatlig grund för reparationer och renoveringar

Budgeterna är täta och levnadskostnaderna är höga, men när du tar ansvaret för att äga ett hem behöver du verkligen spara en regnig dag.

Det kan vara svårt att försöka spara om du lever lönecheck till lönecheck, men vissa pengar avsatt är bättre än ingen. Ibland innebär bostadsägande att säga adjö till de dyra lattes, middagar och filmer. Om dina tankar är långvariga när du köper ett nytt hem, börja sedan spara direkt - det betyder även att du ger en del påkostade livsstilvanor ett tag.

Bank of America säger att du borde spara 6 månaders värde av stora levnadskostnader. Försök att göra detta till ditt mål - det kommer att vara värt det i slutändan när du äger hemmet för dina drömmar.

Ställ tillbaka pengar på månadsbasis för hemreparationer. Bildkälla: Karnak Probuilders

Hemägande är inte för svag hjärta. Det innebär mycket stress och oro över pengar. Ju bättre förberedd du är ekonomiskt desto bättre blir du när det gäller att äga ditt eget hem. Sök råd från en kunnig köpareagent, och få dig så mycket information som möjligt innan du går på husturer. Om du behöver fler tips för hemköp, kolla våra tips här.

Allt hårt arbete kommer att vara värt det när du passerar tröskeln till ditt nya hem. Är du på väg att köpa ett hem, berätta vilka tips du skulle dela?