10 saker som ingen berättar om att köpa ett äldre hem

10 saker som ingen berättar om att köpa ett äldre hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Århundradet gammalt hem med blå färg och pepparkakor styling. Bildkälla: Degnan Design

Att köpa en "fixer-övre" för ett hus verkar som ett romantiskt förslag. Den som uppskattar en bra antikvitet kan förstå den nostalgiska överklagan hos ett gammalt hem vars väggar är fyllda med historia. Äldre hem har fantastiska karaktärsdrag och historiska egenskaper som de flesta nya bostäder helt enkelt inte har.

åh! De stora vedeldade eldstäderna, träträet och listerna, och de tak med rustika träbjälkar - det här är alla fantastiska funktioner som vanligtvis inte kommer i dagens massproducerade hem. Det är lätt att snabbt köpa en av dessa gamla ädelstenar innan du gör lite forskning. En grundlig (nästan rättsmedicinsk) undersökning behövs dock innan man köper ett äldre hem. Bakom den vackra fasaden kan det finnas ett tågavverk av smula betongreparationer.

Hur köper vi ett hem som överflödar den här historiska skönheten och karaktären, samtidigt som den inte faller i en pengepit full av föråldrade rörledningar, ledningar och grundproblem?

Här är tio saker att tänka på innan du bestämmer om ett äldre hem är rätt passform för din livsstil.

Äldre hem med karaktär kan vara mycket tilltalande. Bildkälla: Hartman Baldwin

1. Ett äldre hem kommer med äldre teknik och byggmaterial

Användningen av äldre tekniker och byggmaterial är inte alltid en dålig sak. De äldre hemmet anpassade, handgjorda kvaliteter betyder vanligtvis långvarigt värde och en hållbar struktur som man inte kan hitta nu-en-dagar. Det finns en anledning till att äldre hem fortfarande står - de byggdes för att hålla.

De flesta av dagens byggare tar inte tid att duggta träfogar eller handskrapa stora träbalkar. Det här är de egenskaper som får oss att bli kär i ett historiskt hem.

Tyvärr kommer denna nostalgiska charm också med några problem. Tekniskt sett är ett äldre hem vanligtvis fyllt med gamla metoder för rörmokare, ledningar, värme, fönster, tak och isoleringsegenskaper. Det innebär mycket kostsamma reparationer! Att byta hem med nya kablar, fönster och rörmokeri kan kosta en förmögenhet.

Att anlita en uppsjö av entreprenörer, ingenjörer, grundforskare och inspektörer är ett måste innan man fattar några livsförändrande beslut.

Ja, det är livsförändrande om du köper ett centurion hem. Hemmet blir ditt nya barn (och barn är dyra). Alla potentiella kostnader måste beaktas vid köp av äldre hem. Även om det verkar som hemmet står i gott skick - det är fortfarande gammalt, och med ålder kommer problem.

Grovhagda träbjälkar i hemmet tilläggskaraktär. Bildkälla: Sutton Suzuki Architects

2. Äldre hem har karaktär som är svårt att köpa

Plankolv, massivt trä hantverksdörrar, linda runt verandor ... listan med anledningar att älska ett äldre hus kunde gå på för alltid.

I viss utsträckning kan du kopiera dessa egenskaper till ett nybyggt hem. Det finns några fantastiska anpassade byggare som kan bygga bostäder som är fulla av karaktär, så att du kan avstå från alla osynliga reparationer av en äldre relik.

Men ett nytt hem kommer vanligtvis med ett ungt grannskap som fortfarande utvecklas. Det betyder inget stort århundrade gammalt ek på gården och oförutsägbara stadsutvecklingar.

En trädkantad gata och pittoreska stadsdel sker inte över natten, därmed överklagandet av äldre grannskap där allt är redan på plats och etablerat.

Denna debatt om huruvida man ska bygga ny och försöka lägga till ny karaktär jämfört med att köpa ett äldre, karaktärsbelastat hem är ett som har för-och nackdelar på båda sidor av staketet. Hur som helst är det kostnader som måste vägas tungt innan de fattar några beslut.

Blåmålat kök med tegelhård och ljuskronor. Bildkälla: Harmony Progress

3. Ett äldre hem kan kräva en del ombyggnad

Den nuvarande estetiken som de flesta husägare vill ha i sitt hem är en stor öppen planlösning med stora garderober, badrum och sovrum. Tyvärr var det inte önskan århundraden sedan när äldre hem konstruerades och byggdes.

De flesta äldre hus har ett litet badrum (två om du har tur), ett par små sovrum och låt oss inte ens diskutera bristen på garderober och förvaring.

Du kan bli kär i skönheten i ett äldre hem, för att bara upptäcka att din familj med 5 och två hundar snabbt kommer att fylla ut rymden. Det kommer att finnas lite utrymme för kläder i garderoberna, och du kommer snart att drömma om en stor jack och jill badrum för barnen.

Att köpa ett gammalt hem kommer definitivt att kräva lite ombyggnad och expansion. Ännu en gång är det en annan kostnad att tänka på innan du köper.

Köpa ett äldre hem kan kräva ett badrum remodel. Bildkälla: Carne Mark

4. Hur mycket kommer din hemägare försäkring?

Det här är något som många hemköpare glömmer att titta på - kostnaden för husägare försäkring. Försäkring är en dyr måste, oavsett vilken typ av hem du köper. Att försäkra ett gammalt hem kan dock vara ännu dyrare.

Det maskerar sig - gamla hem kommer med fler risker och försäkringsbolag är inte villiga att betala räkningen för de osynliga omständigheterna. Gamla ledningar kan vara en farlig brandfara, gammal rörmokare kan utgöra stora vattenproblem och smula betongfunder kan orsaka översvämningar och dyra strukturella problem.

Medan du ringer alla andra experter (byggare, heminspektörer mm ..) kom ihåg att ringa och få offerter från försäkringsbolag.

Det skulle vara hemskt att flytta in i ditt drömhem bara för att upptäcka att din försäkring inte är överkomlig eller inte täcker alla oförutsedda faror som kommer med hemägande.

Åldrade, målade väggar blandade med moderna möbler. Bildkälla: Tracery Interiors

5. De två senaste uppdateringarna av ett gammalt hem

Tak och fönster. Det här är de två uppdateringarna som måste göras först och bör prioriteras.

Alla tak som är äldre än 10-15 år kommer att behöva bytas ut tidigare än senare. Äldre tak börjar läcka och smula, vilket förlorar deras isoleringsegenskaper och orsakar dyrare reparationer.

Äldre fönster är vanligtvis singelruta med mycket låga isolerande egenskaper. Forntida fönster är lika väldragna hemma på vintern och simmar hemma på sommaren.

Innan du köper ditt älskade antika hem, sätta dessa två reparationer högst upp på din att göra-lista. Kanske får du tur och hitta ett äldre hem vars ägare nyligen bytte ut fönster och takläggning.

Det skulle vara som att köpa en antik oljemålning vars tidigare ägare redan betalat bekostnaden av att den yrkesmässigt rengjordes. Antikens värde ökar och arbetet är redan gjort för dig!

Äldre hem kan behöva alla sina fönster bytas ut. Bildkälla: Crisp Architects

6. Blanda det gamla med det nya

På ditt hus jaga på den perfekta reliken av ett hem kan du bli förälskad i badrummet, gamla klobadkaret, men tänk då, "Det är bra, men jag vill också ha en dusch."

Stäng inte av ett gammalt hem helt enkelt för att alla moderna bekvämligheter inte finns där. Varför inte blanda det gamla med det nya? Varför kan du inte ha det frodiga klofotbadet och din moderna stand-updusch?

Ett av de största ombyggnads- och dekorationsfel som människor gör med äldre hem sitter fast i rutan "allt måste se gammalt ut eller vara av den tiden". Reglerna var avsedda att brytas när det gäller att dekorera. Bara för att du har ett antikt hem betyder det inte att det bara behöver fyllas med antikviteter.

Den eklektiska blandningen av gammal och ny har en mycket tilltalande och unik estetisk.

Detta badrum har en blandning av gammalt och nytt. Bildkälla: MLM-INC

7. Du kan ombygga ett äldre hem för att få det att bli modernt

Som nämnts ovan kan blandningen av gammal och ny vara underbar. Kanske kan du ta den ideen ett steg längre genom att ta ett gammalt hem och fästa ett nytt modernt hem på den. Varför inte?

Kasta alla regler ut genom fönstret och gör en sammanslagning av både dina drömhem --ultra moderna och ultra gamla.

Naturligtvis skulle denna typ av design definitivt kräva högkvalificerade arkitekter och byggare som kan ta dina moderna drömmar och sammanslaga dem ordentligt med antika arkitekturer.

Om du blir kär i ett äldre hem, överväg att lägga till ett modernt tillägg som uppfyller alla dina världsliga behov.

Läs dock för att upptäcka några hinder du kan behöva förhindra om det här är din plan ....

En gammal bondgård med ett mycket modernt tillägg. Bildkälla: Birdseye Building

8. Kontakta historiska samhället om du planerar att ombygga ett äldre hem

Innan du loggar på den prickade raden i ditt gamla drömhus kan du få reda på om det finns några historiska samhällen eller grannskapsrestriktioner på ombyggnad.

Vissa äldre hem och grannskap har restriktioner när det gäller typ och stil av ombyggnad som kan göras. Historiska samhällen har ett enda syfte att hålla husets historia i takt, så att ägaren kan ombygga hemmet till ett modernt mekka är förmodligen borta gränser.

Dessa typer av restriktioner kan allvarligt hämma din frihet att ombygga hemmet som du vill. Det är bäst att be din fastighetsmäklare att titta på något av dessa frågor och ta reda på om det kommer att finnas vissa ombyggnader som inte är tillåtna.

Det skulle vara hemskt att upptäcka efter att du redan har köpt hemmet som du är begränsad och tvingas hålla hemmet hemma i gamla dagar.

Härligt blått hem med vit trim och en staketstängsel. Bildkälla: Westover LD

9. Kommer dina apparater att passa in i äldre hem?

Det här är en som alla verkar glömma (tills rörarna försöker klämma ditt kylskåp genom ytterdörren). Äldre hem byggdes när hushållsartiklar var mindre än de är idag.

För länge sedan byggdes bostäder inte för att innehålla kommersiella klass dubbla ugnar eller mordfria rostfria kylskåp. Därför byggdes dörrarna mycket smalare och kortare än de är idag.

Har du en stor sectional coach? En 60-tums bred tv? Återigen har alla dessa saker problem med att passa in i de små dörrarna till din älskade relikvie.

Det är bäst att mäta alla dörröppningar och andra möjliga gångvägar innan de blir kär i ett äldre hem. Nya dörröppningar kan byggas, men igen är det en annan kostnad för att lägga till din ständigt växande lista.

Ett modernt kök med antikviteter. Bildkälla: Rauser Design

10. Omhänder svårigheterna att äga ett gammalt hem

Du måste älska hemmet precis som det är -allt. Det kommer att konsumera dig (och din plånbok) om du försöker att helt modernisera ett gammalt hem.

Fullständig modernisering kan göras, men är du säker på att du vill? Själva anledningen till att du blev förälskad i huset i första hand är dess gamla karaktär. Naturligtvis bli av med dragningar via nya fönster, och läckande tak är jobb som måste göras.

Det finns dock vissa egenskaper som du kanske vill behålla.De knirkiga golv, sovrumsdörrarna som aldrig verkar vara stängda på kalla dagar och sedan fastnar i de heta dagarna - alla är pittoreska egenskaper hos ett gammalt hem som ger en viss charm och levd känsla.

Omforma vad du absolut måste, men tänk på att behålla några av de ursprungliga historiska överklagandena.

Är du redo att äga ett äldre hem som den här söta tegelstenstugan? Bildkälla: Anthony Wilder

Att köpa ett äldre hem är inte för svagt i hjärtat. Att bo i och modernisera dessa bostäder kan ta år av oförutsedda och kostsamma reparationer.

Om du bestämmer dig för att ta steget och köpa en av dessa åldrade skönheter, ta din tid, gör många att göra-listor och anlita massor av proffs längs vägen. Det kan vara en fantastisk och rolig resa, men var noga med att läsa denna "Topp 10 lista" över många gånger. Har du vad som krävs för att åka på den här relikvattenbanan?

Om du känner dig redo, gå in på den här erfarenheten med en noggrant optimistisk men ändå realistisk attityd. Antag att allt kommer att gå fel och behöver ersättas, så blir du glatt överraskad om det inte gör det.