10 saker som ingen berättar om att dekorera en liten lägenhet

10 saker som ingen berättar om att dekorera en liten lägenhet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Design är lika viktigt som funktion i en liten lägenhet. Bild Via: Chris Nguyen, Analog | Dialog

Små lägenheter har sina upsides - lägre hyra, ofta en närhet till livliga stadsdelar, och en viss oersättlig mysig charm. Det är, om du vet hur dekorera.

En missuppfattning som människor ofta faller för när de dekorerar små lägenheter är att allt fokus ska vara på funktionalitet snarare än design. Det känslan kunde inte vara längre från sanningen. Din lägenhet kan vara kort i rymden, men det betyder inte att det måste vara kort på stil.

Snarare är det att hitta den rätta balansen mellan de två är avgörande för att skapa ett utrymme som du kommer att trivas i för en överskådlig framtid. Du måste fokusera på att fylla ditt hem med saker som passar dina behov samtidigt som du markerar din personliga estetik. Följ dessa dekorationstips som säkerställer att du får ut det mesta av det utrymme du har medan du fortfarande låter din personlighet komma igenom. Medan du kanske tycker att det är svårt att dekorera en liten lägenhet, se hur man bor stora i en liten lägenhet tips här också!

Använd en mellanslagare för att avgränsa till rymdens funktion. Bild Via: Allen + Killcoyne Architects

1. Avgränsa försiktigt separata områden

Vid första anblicken kan det verka som öppet koncept att leva är vägen att gå när man smyger en liten lägenhet. Det kan emellertid vara överväldigande för ögat och med tiden kan en brist på definition på utrymmet leda till att sakerna blir röriga.

Gör ditt bästa för att definiera separata områden och ge varje område ett specifikt syfte. Lägg på kapp och skoställ vid dörren för att runda av din entré. Placera en buffé mellan ditt kök och matplats för enkel servering och extra lagring. Tillbaka din soffa upp till foten av din säng för att omedelbart dra ögat in i ditt vardagsrum. Om du delar ett rum med ett hemmakontor, titta på dessa 30 kreativa hemmakontor att vara produktiva och spara utrymme.

Om du har ett särskilt intresse eller en hobby, var inte rädd för att låta dem spela en nyckelroll när du skiljer utrymmet medan du visar vem du är. En inomhus cykelställ som den här av Thomas Walde lämnar din cykel ser ut som om det är en inre del av rummet istället för att bara lagras. Eller du kan använda växter från en inomhus trädgård för att indikera förändringar i användningen av utrymme.

Få så många användningsområden som möjligt från dina möbler. Bild Via: Annette Engelska

2. Investera i dubbelmöbler

När man arbetar med ett litet utrymme räknas varje tums. Få ut det mesta av det rum du har genom att investera i möbelstycken som kommer att göra dubbel plikt. Snarare än att försöka arbeta ditt utrymme runt möbler, fokusera på att köpa bitar som kommer att fungera med dig. Sovrummen är de perfekta rummen för att ha mångsidiga möbler. Titta på dessa 40 sätt att få ditt lilla sovrum att se större ut.

Tänk på en rulla säng som kan vikas i en soffa när du tittar på tv, en ihålig ottoman som kan användas för kan användas för förvaring, eller ett matbord med inbyggt blad som gör det mycket lättare att underhålla gäster.

Oavsett vilken duellformig möbel du väljer, se till att du väljer bitar som är anpassade till ditt utrymme. Överfyllda modeller kommer bara att tjäna till att ditt bostadsutrymme ser ännu mindre ut. Oroa dig inte för mycket om att hitta soffor som är duntily-skalade, många företag som Smart Furniture och Apt2B specialiserar sig på att skapa möbler som passar för mikro-levande situationer.

Hitta ett sätt att omorganisera oanvända utrymmen. Bild Via: Vicente Burin Architects

3. Redovisa oanvända utrymmen

Efter att ha bott i samma utrymme under en lång tid kan det vara lätt att fastna i en ruta när det gäller hur du använder den. Du vet att du lagrar extra bakverk i ugnen den inte används, extra ljus i en av de eftertraktade kökslådorna och rena sängkläder i en förvaringslåda under din säng. Men har du någonsin funnit möjligheten att kanske du inte använder ditt utrymme på bästa möjliga sätt?

Utmana dig själv att titta runt din lägenhet och identifiera alla de "döda utrymmena" eller utrymmen som inte för närvarande tjänar ett användbart syfte. Tänk på oanvända hörn och tomma väggar. Försök sedan brainstom sätt att använda dessa utrymmen till din fördel.

Vänd en stor fönsterbrädan in i en arbetsyta för när du behöver ta hem hemma för natten. Köp en hörnhylla för att ge dig en plats att lagra din bar. Placera några korgar ovanpå ditt kylskåp och använd dem för att dölja dina mindre använda serveringsplattor.

Använd dina väggar till din fördel med vertikal lagring. Bild Via: Bevan Associates

4. Gå vertikalt med förvaring

När du planerar det bästa sättet att utnyttja ett utrymme är det viktigt att tänka både vertikalt och horisontellt. Höga, smala förvaringssystem är din bästa satsning när du försöker få ut det mesta utrymmet ur minsta utrymme.

Placera två identiska bokhyllor på vardera sidan av en dörröppning för ett inbyggt hyllutseende. Eller, ett stort nöjescenter som når från golv till tak, fungerar som en stor rumsdelare mellan dina sov- och vardagsrum.

Om du verkligen vill lagra till nästa nivå, överväg att använda ditt lediga väggutrymme som en gömställe för utfällda möbler. Murphy sängar får en dålig rap, men den här transformerbara tekniken har kommit långt ifrån de billiga motellerna från det förflutna. LGM Tavolo av Clei har en queen size-vägg säng, 35 linjära fötter av hyllor och en 5 fot nedfälld arbetsyta bord.Eftersom varje funktion lägger sig självständigt kan du verkligen diktera hur du vill använda ditt utrymme.

Använd ett organisationssystem för att styra röran. Image Via: Organiserad Living

5. Hitta ett organisationssystem

Alla vet att lagring är kung när det gäller små lägenheter som bor. Du behöver fordon för att hjälpa dig att dölja oundviklig rubbning från vy. Men när det kommer till praktisk användning och att kunna hitta vad du behöver, kommer all lagring i världen inte vara till hjälp för dig om det är så rörigt inuti att du inte kan berätta vad som lagras. Investera i några arrangörer som hjälper dig att hålla dig på rätt spår.

Back-of-the-door sko-hängare erbjuder fickor som kan användas för att hålla allt från rengöringsprodukter till extra snacks. Foderhyllor med små korgar skapar ett likformigt utseende, samtidigt som man döljer eventuell röranvändning.

När du har några organisationsverktyg använder tangenten faktiskt det. Enligt en studie av Phillippa Lally, en hälsovetenskaplig forskare vid University College London, tar det i genomsnitt 66 dagar att bilda en vana. Ange ett mål att returnera objekt till sina lämpliga platser omedelbart efter att ha använts för de 66 dagarna. Efter justeringstiden är det dags att hålla din lägenhet organiserad.

Håll dig till en ljus färgpalett. Bild Via: Dona Rosene Interiors

6. Välj en ljusfärgspalett

Håll sakerna ljusa när du väljer färger för din lägenhet. Medan rika, mörkare färger har en tendens att få utrymmen att se mindre ut i ögat, får ljusa nyanser öppna saker upp igen. Försök använda rätt färgpalett för din inredning när du väljer färger för din lilla lägenhet.

När du väljer din palett, fokusera på att använda tre färger: två, ljusa, ljusa nyanser som dekorerar huvuddelen av utrymmet. Lägg sedan till en mörkare accentfärg för att säkerställa att sakerna blir visuellt intressanta.

Om du absolut inte kan leva i en värld med så lite djärv färg, kan du fortfarande få din fix med möbler. Välj en huvudfärg och köp eller måla alla möbler för det området i samma nyans. Välj sedan en andra fet färg för rummets accenter. Men du kanske vill begränsa din pop färg till en del av lägenheten. För många uttalande färger i ett litet utrymme kan bli överväldigande.

Lägg till kurvor i en boxig lägenhet med dina möbler. Bild Via: Nick Noyes Arkitektur

7. Lägg till kurvor med möbler och inredning

Eftersom de flesta små lägenheter tenderar att vara lådformade, använd dina möbler för att lägga till några kurvor igen. Enligt Libby Langdon, en liten rumskonsult på HGTVs "Small Space, Big Style", kurviga möbler, kommer det att hålla saker från att se monotone. Tänk på att använda ett runt matbord eller en soffa och stolssats med vinklade sidor.

När du har hittat bitar som passar dina behov och din personliga stil, se till att komplimangera dessa kurvor genom att använda liknande former i dina tillbehör. Snarare än att välja en vanlig rektangulär badrumspegel, välj en rund som gör ett uttalande. Snarare än att bosätta sig för raka golvlampor, prova några bordslampor som har en mer rundad form.

Om det finns någon naturlig form för din lägenhet själv, se till att du spelar upp den. Vrid ett krökt fönster till en mysig läsplats genom att lägga till en stol och bokhylla på platsen. Gör synliga strålar en kontaktpunkt genom att omfatta ett industriellt designschema.

Layer designelement för att lägga till djup. Bild Via: Ellen Grasso & Sons, LLC

8. Lag för att lägga till djup

En sak som saknar små mellanslag är djupet, eftersom det bara finns så mycket utrymme för ögat att ta in. Lyckligtvis kan du enkelt göra det djupet genom att lägga i din design.

Skugglådor gör utmärkta vägghängningar. Lägg till några kasta mattor för att täcka upp mindre än lyxiga mattor. Laga ditt sängkläder med flera filtar och kasta kuddar lägg till djup samtidigt som du håller dig varm och mysig.

Det är viktigt att notera att layering handlar inte bara om att hälla ett designelement ovanpå ett annat. Det handlar också om att skapa kontrast. Så, när du väljer de objekt som du vill lagra genom din lägenhet, gå i bitar som har olika material, texturer och mönster. Till exempel, om din soffa är mycket neutral valde djärvt mönstrade kasta kuddar. Om din golvbyggare väljer en tyngre kasta matta för att öka vikt.

Flytande hyllor drar ögat hela vägen till väggen. Bild Via: EAG Studio

9. Fira den flytande designtendensen

Stora, skrymmande möbelstycken kan göra att en liten lägenhet verkar stängt av. Genom att införa flytande element i din design kan du öppna saker genom att låta ögat resa hela vägen genom rymden samtidigt som du ger samma funktionalitet.

Försök använda flytande hyllor i stället för en bokhylla eller en flytande diskbänk i stället för en traditionell fåfänga. När det gäller möbler verkar bitar med ben ta upp mindre utrymme än de som sitter direkt på golvet.

Slå samman allt som en del i ett sammanhängande utseende genom att införa flytande design i din inredning. Skapa en bildskärm i gallerilform genom att köpa några flytande hyllor i olika storlekar. Ha det roligt att skingra dem för att skapa ett unikt arrangemang. Sedan leta efter en mängd olika målningar, fotografier, statyer och tillbehör för att fylla i utrymmet. På nolltid har du din egen konsthusinstallation.

Unclutter regelbundet för att göra ditt utrymme ser sitt bästa ut. Bild Via: Allen + Killcoyne Architects

10. Unclutter din lägenhet regelbundet

Det är bara naturligt att ackumulera rodnad efter att ha bott på samma plats under en tid. När man bor i en liten lägenhet är det dock mycket tydligare att det finns färre ställen för att dölja sig.

En eller två gånger om året, försök att gå igenom dina ägodelar och omvärdera vad som ska hållas. Du kommer bli förvånad över hur många saker som är mindre än vad som behövs och hur mycket tydligare ditt hem ser ut när du är klar.

För dem som har svårt att bekämpa röran delar professionell arrangör, Linda Rothschild, sina tips. Hon rekommenderar att man sätter in en tidsfrist, tacklar ett område i organisationen åt gången, börjar med det mest rotiga området först. Hon tror att organisatoriska uppgifter små kommer att hjälpa dem att verka mer hanterbara och förhindra trötthet.

Att bo i en liten lägenhet betyder inte att du måste släppa in interiördesign för funktionalitetens skull. I stället bör du försöka hitta en balans mellan de två fokuserna. Se den här artikeln när du dekorerar din lilla lägenhet för att se till att den passar dina behov samtidigt som du ser skarpa ut. Om du har ett designtips relaterat till små mellanslag, kan du dela det med i kommentarerna nedan.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: