10 saker du kanske inte vet om att lägga till färg i ditt börande kök

10 saker du kanske inte vet om att lägga till färg i ditt börande kök
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

10 saker du kanske inte vet om att lägga färg till ditt tråkiga kök

Om du går igenom rummen i ditt hem och överväga vilken du spenderar mest tid i, skulle det säkert vara ditt kök. Medan ditt sovrum kan övervägas, sover du oftast och därför kan du inte dra full nytta av sin rika atmosfär i timmar i taget. Ditt kök å andra sidan är ett utrymme som inspirerar dig att skapa läckra måltider för dig och din familj och borde framkalla färgstark inspiration. Hur går det att välja färger för ditt kök och vilka som hjälper till att skapa en välkomnande estetik för dina gäster? Här är 10 saker du kanske inte vet om att lägga färg till ditt tråkiga kök.

1. Att välja kökets färger borde vara en förlängning av dig

Oavsett om du är en erfaren kock eller bara en nybörjare som vill förbättra sina kulinariska färdigheter, finns det något inspirerande om ditt kök. Inte bara lagar du mat och lagar mat där men för många hem är det ett knutpunkt för familjesamtal, semestermöten och underhållande gäster. Vilka färger exalterar dig? Älskar du ljusa poppar av orange, röd och gul? Vill du istället välja en traditionell stilning av naturliga träkorn och neutrala ämnen? Låt din personlighet styra dina val.

Välj färger i ditt kök som representerar din personliga stil

2. Att lägga färg i ditt kök behöver inte vara permanent

För många husägare blir verkligheten att välja färger för sitt kök skrämmande när de tänker på att behöva leva med färgpalett i flera år framöver. Medan du verkligen vill älska de färger du väljer kommer du alltid att välja att måla, byta golv, bänkskivor och skåpnyanser genom åren. Därför gå för det som inspirerar dig nu och oroa sig för nya trender i kökets färg och mönster i framtiden.

3. Du behöver inte matcha ditt kök med resten av ditt hem

Beroende på din planlösningslayout behöver dina köksfärger inte ha samma färgschema som resten av ditt hem. Med det sagt borde det fortfarande finnas kontinuitet i huvudtemat av färger som löper genom ditt hem. Om du har ett sydvästra hem som är inspirerat av ödemarksfärger av dämpade färger, skulle det vara klokt att hålla detta tema i ditt kök. Skapa ett humör i ditt kök som är välkomnande och inte chockerande med färg när du går in och utrymmet.

Köksfärgskåp behöver inte vara alla samma färger och stilar

4. Färgade skåp kan blandas och matchas i ditt kök

Dagarna med att ha alla dina köksskåp är exakt samma färg, stil, dörrfront osv ... är borta! I dagens moderna kök ser du en eklektisk mix av att använda 1-3 olika färger skåp i köket. Detta är mest effektivt med kvarter av skåp, till exempel en ö och då kan en vägg av skåp skilja olika färger. Sök råd från en köksdesigner som hjälper dig att välja färger och skåpstilar som fungerar bra tillsammans.

5. Rätt kökskvalitet kommer att förbättras med rätt belysning

Medan du är upphetsad över din rika koboltblå skåpfärg har du bara valt för ditt kök om belysningen inte kastar en underbar glöd, ditt kök kommer att känna dig som en mörk fängelse. En av de viktigaste faktorerna för att välja bra färger är att hitta flera ljuskällor för att förbättra köket - inte bara för estetik utan också för atmosfärens variation och trygghet för matlagning. Överväg att välja inbyggda omgivande ljus, hängande belysning och under skåpbelysning för bänkens luminans också.

Använd rik och reflekterande färger i golv när du använder neutrala färger

6. En neutral färgpalett behöver inte vara tråkig

Det är ofta en missuppfattning att neutrala färger som tunna, bruna, grå och vita vita färger i köket kan verka sterila, säkra och owelkomliga. Tvärtom - neutrala färger ihop med rika trägolv, metallkök bakplattor och iögonfallande belysningsarmaturer kan förändra dig. På samma sätt kan en vitvit köksdesign ha samma överklagande när de är parade med rika finish.

Neutrala färger behöver inte vara tråkiga

7. Naturliga träfärger kan skapa drama också

När du väljer färger för ditt drabkök, kom ihåg att färgen inte behöver vara en färgfärg vald från din lokala färgbutik. Natur- och träfläckar kan erbjuda underbara färgvariationer i ditt kök och tenderar att vara tidlösa i sin överklagande. Från naturliga trägolv, bänkskivor av slaktblock till olika fläckar av trä - försök att titta på naturliga fläckar som ett sätt att få ekologisk färg in i ditt kök.

Naturliga träfläckfärger har en tidlös överklagande

Bild via: Medallion Cabinetry

8. Du kan lägga färgen subtilt med köksaccentflis

Medan du kanske älskar färg betyder det inte att du är hela ditt kök måste förvandlas från golv till tak med det. Subtell accentfärg i form av backplattor, kakel omger vid dina väggugnar eller till och med golv kan få in tillräckligt mycket färg för att skapa ett uttalande. Titta på iögonfallande färger i gröna, blå, röda och gula glasplattor för reflektion eller använd metallplattor för en iögonfallande pop i ditt kök.

Färgglada accentplattor, stolar och köksredskap kan lägga till nyckfull färg

9.Lägg till nyckfulla färger till ditt drabkök

Om du har en eklektisk personlighet så kan du lägga till färg med primärfärger som svar på ditt kökslust. Barstolar, kakel, textilier och köksredskap kan vara fantastiska sätt att lägga till färger på roliga och nyckfulla sätt. När allt kommer omkring, om du inte kan ha kul i köket - vad är känslan av matlagning ?!

10. Var inte rädd att tänka utanför lådan

Vi blir alla fastna i vilket designkök som har denna regel och vilken inredningsblad som visar denna trend, men det är perfekt att gå utanför lådan. Om din växande familj älskar att skriva på väggarna - varför inte använda färgstark tavlafärg på kylskåpet eller på en intilliggande vägg på ett coolt och dekorativt sätt? När du använder färg i ditt kök är det allt för dig att få inspiration och kreativitet till det mest älskade rummet i huset!