10 saker du bör veta innan du köper en lägenhet

10 saker du bör veta innan du köper en lägenhet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Efter att ha spenderat lite tid i hyra företag du kommer inse att du borde sluta kasta bort pengar på hyra månad efter månad, och köp a hus eller lägenhet. Om du ska köpa din första lägenheten någonsin då visas i denna artikel en checklista över saker som du bör verifiera innan du köper. Jag har gjort listan eftersom jag i framtiden vill köpa en lägenhet för mig och jag vill vara medveten om saker som jag behöver veta innan jag köper, undviker obehagliga överraskningar och investerar naturligtvis noggrant i min framtid.

  • Beslut om det område du vill köpa en lägenhet. Det kan innebära att man spenderar lite tid på det området eller åtminstone gör lite forskning hemma.
  • Innan du köper, undersök marknaden för att se till att du får valuta för pengarna. Prata med oberoende värderare och fastighetsmäklare och kolla den senaste försäljningen i området. Lita inte på råd från utvecklaren eller deras agent. Detta är särskilt viktigt om du köper av planerna. Du vill veta att värdet på den färdiga lägenheten kommer att reflektera åtminstone vad du betalat.
  • Besök så många platser som du kan leta efter egenskaper som passar dina kriterier, så du får en bra bild av vad dina pengar köper.

Låt oss nu säga att du har hittat en lägenhet ...

  • Kontrollera att den egendom du är intresserad av ligger nära de faciliteter du behöver. Till exempel butiker, kollektivtrafik, parker, sjukhus, skolor, arbete, gym mm. - En värdefull tips om du vill tjäna lite tid.
  • När du väljer att bo i en lägenhet, överväga om byggnaden ligger nära klubbar, kaféer eller andra levande musiklokaler. Vad är mängden passande trafik - kommer det att vara bullrigt vid topptimme? Kommer bullret att påverka din livsstil? Det är en bra idé att ordna en inspektion av byggnaden under kvällen eller under speltimmar innan du godkänner köpet. - Nu har jag en lägenhet nära en non stop-bar, och ibland blir människor fyllda på natten och gör mycket buller.
  • Hur gammal är byggnaden? Du bör överväga byggnadens ålder. Är det några anläggningar som kan behöva repareras eller bytas ut? Det rekommenderas starkt att du får en arkitekt eller ingenjörsrapport om byggnaden innan du bestämmer dig för att köpa.
  • Vad är säkerhetsåtgärderna till exempel kan någon gå in i byggnaden? Finns det några säkerhetskameror?
  • Har det en balkong så att du kan njuta av utsikten eller eftermiddagsolen? Eller är du blockerad av andra byggnader eller på fel väg för solen?
  • Vad är underhållsavgifterna? Många tror inte på den här aspekten när de köper en ny lägenhet. De kommer i allmänhet att täcka den kommunala skatten, fastighetsskatt, bedömningsskatt, vattenavgifter, vanliga elavgifter, hissavgifter och avgifter för anställd hjälp, som skräpstädare och säkerhet. Ta reda på hur mycket underhållsavgiften är, vad ingår och ingår nu i avgiften. Till exempel kan parkeringsavgifter vara separata.
  • Om du har en bil måste det vara en viktig fråga att fråga. Kommer bilparkering att tillhandahållas och måste du betala extra för det? Kontrollera med säljaren av lägenheten om hans / hennes parkeringsplats blir tillgänglig för dig. Om din tidigare ägare inte hade ett fordon, prata med sekreteraren i samhället och be om en parkeringsplats.

Nu är jag säker på att några av mina läsare kan ha några värdefulla tips att dela med om detta ämne. Skriv gärna en kommentar med tips eller råd, och de mest användbara tipsen kommer att publiceras med ditt namn och hemsida i den här artikeln.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: