10 sätt att utforma din egen grönsaks trädgård

10 sätt att utforma din egen grönsaks trädgård
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Jag är övertygad om att växande saker är bra för själen. Så när du funderar på vad du planterar och häller din kärlek och ansträngning in, måste du tänka på grönsaksgårdar. De ger en plats för att få dina händer smutsiga och en anledning att komma ut oftare, för att inte tala om att de producerar färsk mat som du kommer att njuta av vid middagsbordet. Många gånger har människor en dålig smak för grönsaksgårdar. De tänker på att gräva en oorganiserad tomt i bakgården som en chore från sin barndom. Men du kan skapa en snygg och snygg veggie trädgård som hjälper till att försköna din gård och vara en plats för avkoppling. Ta en titt på dessa 10 sätt att utforma din egen grönsaks trädgård som kommer att skingra dina tvivel och övertyga dig att plantera en i helgen.

För att njuta av din trädgård är det viktigt att det känns som ett trevligt ställe. Använd landskapsarkitektur runt kanterna och plantera blommor i hörnen. I grund och botten gör det att känna sig mer som landskapsarkitektur och mindre som en kvadrat av smuts. (via BHG)

Om din trädgård är stor och du måste gå mellan dina rader av växter, tveka inte att installera en väg mellan dina grönsaker. Du kan använda stepping stones eller grus eller till och med plankor av trä för att skapa en väg som kommer att hålla dig säkert av spiskorna. (via Planet Natural)

Upphöjda sängar är ofta gjorda av trä och medan det förmodligen är den enklaste metoden för att lägga höjda sängar på din gård, är installationen av dessa vävda sängar mycket snällare. Du kan göra dem själv om du är benägen! (via vackra glänsande saker)

Kanske är du fastspänd för utrymme i din lilla bakgård. Det är okej. Du kan fortfarande ha en liten trädgård genom att tänka litet och vertikalt. Bara stapla dina rutor och du kan plantera en tomatplanta och örter och blommor i ditt lilla hörn. (via Remodeling Home Designs)

MoreINSPIRATION
  • 10 idéer för att utforma din trädgårdsskjul
  • 10 sätt att ge din lilla yttergård en makeover
  • Enkla 10 sätt att spruce upp din trädgård för våren

Du har sett dem förut. De galvaniserade troughs som har blivit till trädgårdar. Denna idé är speciellt fördelaktig om din hälsa eller flexibilitet inte tillåter dig att knäböja på marken längre. Du behöver bara en liten avföring att sitta på och du kan också vara stolt över din trädgård. (via Cynthia Weber Design)

Orolig för djur eller husdjur som stör dina grönsaker? Sätt upp ett staket runt dina sängar som kommer att hålla de gröna gröna säkert från så många skadedjur. Du kan sova säkert och veta att du inte behöver oroa dig för de rådjur längre. (via detta gamla hus)

Vissa grönsaksplantor behöver lite extra stöd. Få dina barn att samla alla pinnar som de kan hitta och du kan bygga dessa pyramidpellisser praktiskt taget gratis. De kommer att se så vacker och rustik ut på din gård också. (via Grit)

Vertikal tråd är ett annat bra alternativ för en trädgårdspellis. Fäst pinnar i båda ändar på insatsen i marken och sätt på kanten av vilken växter som behöver lite hjälp. Om du har ett privatlivsvärde i din trädgård, kommer den här ideen att spruce upp det utrymme där din trädgård är. (via Dreaming Gardens)

Om dina föräldrar växte klättring bönor, hade du förmodligen en bön tee-pee när du var ett barn. Fortsätt din kul genom att bygga en bönstunnel för dina klättringsbönor som hela familjen kan njuta av. (via Wahsega Valley Farm)

Stackboxar är ett enkelt och praktiskt sätt att ge en trädgård till alla som har ett utrymme utomhus. Ja, även du lägenhetskvällare. Om du har en balkong, stack bara dem och plantera dem. (via Man Made DIY)