12 kvadratmeter rum omvandlas till en mini studio

12 kvadratmeter rum omvandlas till en mini studio
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När du har en tydlig bild i åtanke om hur du vill att ditt hem ska se ut och vad det ska inkludera kan du hitta vägen runt hinder som brist på utrymme. Det finns inget bättre exempel vi skulle kunna ge dig här än det här lilla rummet.

Detta brukade vara inget annat än ett tomrum i centrala Paris. Det hade ingen el och det var för liten för att bli någonting. Det var dess status när dess nuvarande ägare fann det: två violinister som älskar en utmaning.

Rummet mäter endast 12 kvadratmeter tvärs över. Det är för litet att delas in i separata utrymmen och att rymma ett vanligt badrum, kök och vardagsrum. Men för varje problem finns det en lösning. I det här fallet var badrummet dolt bakom en perforerad skärm som ger den intimitet men låter det också vara en del av det övergripande utrymmet. Köket är litet och består av en serie lagringsutrymmen med inbyggd mikrovågsugn och en serie hyllor.

MoreINSPIRATION
  • En 50 kvadratmeter vinden omvandlas till ett färgstarkt och elegant utrymme
  • En renoverad lägenhet på 40 kvadratmeter med en färgstark inredning
  • Rymdbesparande design i en 29 kvadratmeter studio i Göteborg

Resten av rummet är vardagsrummet och även sovplats. En träplattform byggdes och där kan sängen döljas när den inte behövs och därigenom frigöra utrymmet. Hela projektet designades och byggdes på en budget, men som du kan se tillåter ägarna att förvandla detta lilla rum till ett bostadsområde med en konstnärlig inredning.