137 Kreativa saker du visste inte att du kunde göra med masonburkar

137 Kreativa saker du visste inte att du kunde göra med masonburkar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Även om Masonburkar gjordes för att deponera saker som möbler, sylt, såser och alla andra godis du vill behålla för vintern, är de extremt mångsidiga och kan användas för många andra ändamål. Du kan använda dem i alla möjliga situationer. Vi har förberett en hel lista med exempel och de är ganska originella, roliga och praktiska.

Lemonade i en burk.

En rolig idé kan vara att personifiera varje burk genom att binda en färgad båge runt var och en. På så sätt kommer varje person att ha sin egen färg.

Om du kan hitta burkar med rätt typ av lock kan du servera kalla drycker i dem och ha ett halm som sticker ut.

Garnera burkarna med en citronskiva och de kommer att se ut som cocktailglasögon men större och mer avslappnad, perfekt för utomhusfester.

En av de bästa sakerna med att servera limonad i en burk är att du kan sätta in det i isen utan att oroa dig för att det kommer att spillas.

För utomhuspartier kan du också lägga upp en stor dispenser där alla kan servera sin egen kalla limonad.

Masonburkar är perfekta för sommarpartier. Fyll dem upp och sätt dem på ett serveringsbord så att alla kan välja sina.

För fester kan det också vara användbart att måla tavla etiketter på burkarna så att varje person kan skriva sitt namn på den. {Found on abeautifulmess}.

Sätt locken på burkarna och låt dem vara kalla i is. Solen gör inte mycket bra för att lemonade.

Eftersom du har valt burkar istället för glasögon kanske du också vill improvisera en kylare eller isfack från en stor behållare.

Det skulle vara fantastiskt om du också kunde hitta en stor burk eller något liknande att göra en härlig uppsättning för gästerna.

Tillbaka till skolan.

Om du sprayar ett par Mason burkar kan du göra några praktiska och snygga pennahållare. Finns för 18 $.

Måla dem alla olika färger så att du enkelt kan ordna dina redskap. Pennor går i den gula burken, sax i den gröna, etc.

Ett annat sätt att göra organisering enkelt och roligt är att smärta tavla etiketter på burkarna. Då kan du skriva på dem vad du vill. Tillgänglig för 8 $.

När du har många saker att lagra i burkar och inte mycket skrivbord, kan du försöka stapla dem och placera dem horisontellt.

En enkel masonburk kan bli ett konstverk om du tänker på det. Få lite färg och en tunn borste och starta makeover. {Found on handmadecharlotte}.

Det skulle också vara trevligt och användbart att måla bottenhalvan med burkfärg och det övre området med normal färg. {Found on girllovesglam}.

När du målar burken med vanlig färg börjar du med insidan först. Sprid färgen jämnt och placera burkarna upp och ner. {Found on kootutmurut}.

Om du vill göra din pennahållare känner sig varm och varm kan du sticka en tröja för den. Vik om den och det ser väldigt söt ut.

För att göra det enklare att organisera dina saker kan du lägga märken på burkarna. Du behöver bara en liten tråd och en bit papper. {Found on iloveswmag}.

Naturligtvis är Masonburkar bra pennahållare som de är och de behöver bara extra arbete om du föredrar ett annat utseende för dem.

Väggmonterad.

Montera en Mason burk på en bit av återvunnet trä och du får en rustik vas. Visa det i vardagsrummet, på verandan eller någon annanstans. Tillgänglig för 35 $.

Flera burkar kan fästas på en enda bit av trä. Till exempel kan du göra en trio av vaser, varje burk för en annan blomma. Finns för 37 $.

Du kan använda rep för att hålla burkarna fästa på träpanelen. Det är en särskilt trevlig idé om du syftar till en rustik, lurvig chic look. Tillgänglig för 25 $.

På samma sätt kan du använda burkar kopplade till träpaneler för att lagra och visa dina köksredskap. Det tar lite plats och det är mycket praktiskt. Finns för 28 $.

En annan idé kan vara att montera burkarna framför skrivbordet och att använda dem för att lagra pennor och andra föremål. Finns för 23 $.

I stället för att göra en vas kan du göra en plantering. Fyll bara burken med mark och lägg till din favoritanläggning och du har en väggmonterad plantering.

Att använda väggmonterade burkar i köket är särskilt funktionell eftersom du får frigöra räknaren.

Det är lätt att vara organiserade när du har en burk för allt. Montera dem på väggen för att hålla skrivbordet fritt och fritt.

Du kan använda ett liknande organiseringssystem för badrummet. Sätt bomullskulor, q tips, penslar och allt annat på väggen där du lätt kan nå dem.

En fyrkantig träskiva placerad snett blir en härlig sconce bas för din Mason kruka vase. Finns för 18 $.

Mason jar vägg arrangörer är perfekta för alla rum i huset, inklusive kontor, badrum och kitchen.Available för 30 $.

Hängande hyllglas.

Masonburkar är mycket användbara i köket eftersom de låter dig lagra alla sorters saker i dem. För att spara utrymme, montera dem under skåpen. {Found on hgtv}.

En multifunktionell hylla som fungerar som en smycken arrangör och ett utställningsutrymme för en mason burk vas. Glasburken i ishyllan. Finns för 28 $.

Att göra en burk som en del av en hyllans design är en härlig idé, speciellt när hyllan är utformad för visning eller tillfällig lagring. Finns för 65 $.

Lägg till en liten delikatess och skönhet på ditt badrum med en liten hylla med integrerade burkvas och handduksringar på botten. Tillgänglig för 55 $.

Denna typ av hyllan är lätt att göra. Du behöver bara skruva locken till hyllan och göra ett litet hål i mitten för att kunna lägga blommorna. {Found onwithlovely}.

En liknande teknik kan användas för att skapa extra lagring under hyllan. Få några burkar, skruva locken på hyllan och du är färdig. {Found on site}.

Denna typ av lagringssystem är användbar för objekt som du vanligtvis inte använder som dekorband, knappar och andra saker. Finns till 40 $.

Du kan genialt sträcka din hylla lagringsutrymme och lägga färg i rummet med detta mason jar lagringssystem. {Finns på offbeathome}.

Använd den här ideen till rum som kontor, kök, barnens rum eller badrummet, områden där du har råd att vara avslappnad och praktisk.

Underhylla burkar är bra inte bara för förvaring utan också som dekorationer. Till exempel kan en enda burk bli en härlig vas som inte kommer att bli utplånad. Finns för 80 $.

Belysningsfunktioner.

Eftersom burkar är gjorda av glas och transparent, är de perfekta för att göra hängande lyktor för utomhusevenemang. {Found on wanelo}.

Fyll två tredjedelar av burkarna med vatten och placera sedan ett te ljus ovanpå. Stearinljuset flyter. Lägg pärlor på botten för extra färg och skönhet.

En hängande burk lykta är lätt att göra. Du behöver bara lite garn, stora ljus och burkar. Vik garn runt dem, gör en knut och sätt in ljuset inuti. {Found on brit}.

Om du vill kan du också göra verkliga lampor med en glödlampa. Du måste fästa kablarna och allt annat till locket när du har hålit hål i den. {Found on woonblog}.

En masonburk kan också omvandlas till en fin oljelampa. Du behöver bara sätta in olja i det, för att göra ett hål i locket och lägga till bomullsväcket. {Finns på plats}.

En väggsconce gjord med faktiska burkar har en fin avslappnad look och skulle se bra ut i ladugårdar och rustika hem. Finns för 134 $.

Perfekt för hösten gör dessa burkstearinljus underbara dekorationer för manteln eller bordet. De har majs och ärtor i botten. Finns för 36 $.

En av de bästa sakerna du kan göra med en masonburk är en trädgårdslyktor. Fäst kabeln på locket och fäst en krok för trädet. Sätt ett teljus inuti och det är allt. Finns för 21 $.

Mason burkstakehållare kan fästas på nästan vad som helst. Du kan hänga dem på staketet till exempel. Tillgänglig för 250 $.

Även om det är lite mer komplicerat än en sconce, är den här burken ljuskronan inte så svår att göra om du har lite fritid på en helg. Finns för 210 $.

Detta är också en ljuskrona gjord med mason burkar men den har en trevlig rustik överklagning och en mer design, vilket gör den mångsidig. Finns för 750 $.

Detta är en kaskad ljuskrona, mycket vacker och konstnärlig. Den är gjord med mason burkar i olika färger och det har en industriell look.Available för 210 $.

Om du wrap den övre delen av burkarna i rep, det kommer att se ut som en bikupa och det kommer att bli vackert camouflaged.Available för 130 $.

Naturligtvis kan du också lämna burken som sådan och helt enkelt använda den för att göra ett hängande ljus. Det är en bra idé för rustika inredningsdetaljer. Finns för 55 $.

Tvål dispensrar.

En annan bra saker burkar är bra för är en tvål dispenser. Fäst mekanismen till locket och det är allt. {Found on thejunknest}.

Du kan också vrida en enkel burk i en tandborstehållare. På så sätt kommer det att matcha tvåldispensern och du får en set. Tillgänglig för 32 $.

En uppsättning av tre objekt kan innehålla en tvål dispenser, en förvaringsburk och en tandborstehållare, alla tre tillverkade av enkla masonburkar. Finns för 30 $.

Du kan också göra en burkdispenser för lotion. För att skilja mellan de två (för tvål och för lotion) kan du måla tavla etiketter på dem.

Olika burkar med olika former och storlekar kan användas för att göra större uppsättningar. Använd dem för att lagra bomullskulor, q tips och andra badrumstillbehör. Finns för 58 $.

Färgade burkar är underbara för sådana projekt. De lägger färg på badrummet och de ser lite snyggare ut än genomskinliga burkar. Finns för 25 $.

Andra färger kan också se bra ut. Välj bara den du gillar och gör en fin uppsättning för badrummet. Du kan även göra det som en present till någon. Finns för 28 $.

Odlare.

Den vanliga storleken på en masonburk gör den perfekt för en plantering. Sätt två eller flera burkplantor i en trälåda och visa dem vid ingången. {Found on shanty-2-chic}.

Med en bit av trä och några mason burkar kan du göra en härlig vertikal trädgård för ditt hem. Det tar lite plats och du kan lägga den där du vill. {Found on amberzondotcom}.

För att göra planteringarna mer attraktiva kan du måla burkarna. Välj djärva färger och du får en underbar bildskärm för fönstret eller manteln.

Krukarnas lock kan användas som tallrikar och du kan göra plantare med avloppssystem. Dina växter kommer att vara glada och ditt hem kommer att se färska ut. Tillgänglig för 38 $.

Om du bestämmer dig för att använda genomskinliga burkar som planteringar så kan du laga jorden och allt annat vackert. Det skulle vara en trevlig inhemsk gåva. {Found on site}.

MoreINSPIRATION
  • Multipurpose Mason Jars, tips och idéer för hur man använder dem
  • Kökskärl, ett bra sätt att organisera ingredienser och spara utrymme
  • Enkla sätt att dekorera med blåtonade masonburkar

Sätt mos på toppen av jorden för att ge planterna ett vackert utseende. Locket håller allt på plats och mossen håller fukt i.

Ökener i en burk.

Enkla och praktiska, öknar i en kruka är en bra idé för fester och till och med för speciella evenemang som bröllop. De lägger till en original touch till det hela. {Found on theantiquedoor}.

Du kan sätta alla sorters saker i en burk.Till exempel är detta cheesecake med färska bär på toppen.

Du kan till och med göra paj i en burk. Du måste justera receptet och göra en liten skorpa. Alla kommer att ha sin egen individuella lilla paj. {Found on thenerdswife}.

Äppelpaj i en burk är en annan härlig idé. Det är lätt att göra och det är bra att portionera allt perfekt. {Found on thriftdee}.

En annan fördel med mason kruka öknar är att du kan laga ingredienserna och färgerna vackert och de kommer att se ännu mer aptitretande. {Found on cynthiashaffer}.

Syningssatser i en burk

När du tänker på det, är burkar perfekt för det. Du kan lagra stift och andra saker inuti och locket kan vara en kudde. {Found on martha}.

Små burkar kan användas för att lagra knappar. Det är ett trevligt och enkelt sätt att organisera dem efter storlek eller färg.

Små trådspolar kan också lagras i burkar. Eftersom burken är transparent kan du enkelt hitta objektet du behöver och nå inuti för att få det. Finns för 40 $.

En av de mest praktiska sakerna kring sömnadssats i en burk är att du kan omvandla locket till en stiftkudde. Finns för 28 $.

Du får välja vilken storlek du vill ha, beroende på antalet varor du behöver lagra inuti. {Found on juliettelaura}.

Det här är en mycket praktisk idé: lagra trådgarn i krukor och gör ett litet hål i locket för att tråden ska komma igenom.

Målad.

Något som är så enkelt som att måla en masonburk kan göra det helt annorlunda. Du kan använda den som en vas. Tillgänglig för 28 $.

Efter målning av burkarna kan du också dekorera dem med en fin burlap-blomma eller andra små tillbehör. Finns för 20 $.

Färgerna på burkarna, i detta fall vaser, kan matcha de blommor du lägger i dem för en mer sammanhängande effekt. Finns för 20 $.

Vik en tråd runt burken och gör en båge. Det är en enkel detalj som kan göra den till en härlig bordsmycke.

Du kan använda målade masonburkar som vaser och visa dem på manteln eller på bordet för speciella händelser.

Spray färgar burkarna en fin färg och använder dem som mittstycken för dina bröllopstabeller. Det är en fin och original touch. Tillgänglig för 32 $.

Makeup lagring.

En annan sak mason burkar är bra för smink lagring. De är speciellt underbara för borstar.

För att göra burken mer attraktiv kan du måla dem. Använd antingen sprayfärg eller vanlig färg och låt den torka helt innan du använder burkarna.

Olika storlekar av burkar är bra för olika storlekar av borstar och andra sminkstillbehör.

Du kan sätta etiketter eller etiketter på varje burk för att veta vilket objekt som går där. Det är enkelt att vara så organiserad.

För att borstarna ska vara vertikala i burken kan du lägga pärlor, bönor eller sand på botten.

Det finns många sätt på vilka du kan dekorera burkarna för att få dem att se mer uppdragande. Använd spets eller tyg för att göra dem snygga kläder.

Bröllopsinredning.

I vissa fall kan burkar användas som vaser för bröllop. De lägger till en trevlig rustik och avslappnad touch till borden.

Färgade burkar är mer lämpliga som bröllopsbordsvaser som mittenverk. Välj den färg som matchar temat för händelsen. {Found on site}.

För att göra krukarna / vaserna matchar temat och inredningen av bröllopet kan du också måla dem. {Found on stylemepretty}.

Dekorera burkarna med garn, band eller burlap för att få dem att se mer elegant ut. Du kan också lägga märken på dem med tabellnumren. Tillgänglig för 30 $.

Beroende på hur stor du vill ha mittpunkten, kan du välja olika former och storlekar för burkarna. {Found on site}.

Transparenta burkar är underbara om du använder blommor i pastell och ljus nyanser. I detta fall var burken också dekorerad med spets.

Du kan skapa en väldigt fin grön inredning för bröllopsborden och du kan använda mossa, kvistar, löv etc.

Krukor är bra inte bara som vaser för bröllopet. De kan också användas som dekorationer eller stolarna. {Found on site}.

Du kan hänga burkarna från stolarna och de blir vackra vaser. Fäst dem med tråd eller rep.

För att spara utrymme på borden och att också vara original kan du skriva tabellnumren på burkarna eller på den burlap som används för att dekorera dem.

På samma sätt kan du lägga märken på burkarna med tabellnumren skrivna på dem. Inuti kan du ut blommor eller ljus.

Du kan använda burlap för att dekorera burkarna om du föredrar ett rustikt utseende eller annan typ av tyg. En annan idé skulle vara att använda tavlan. Finns för 55 $.

Kretskort burkar.

Små burkar kan användas som förvaring för små föremål. För att enkelt identifiera innehållet kan du använda tavlafärg på locket. Finns för 4,5 $.

Krukor är mycket användbara i köket. Använd dem för att lagra frön, kryddor, mjöl, ris och alla andra saker.

När du målar burken med tavlafärg gör du det lätt anpassningsbart. Förvandla den till en tackvase.

På tavlan etiketter kan du skriva namnet på de saker du lagrar inuti och de gör det enkelt att hitta vad du behöver i skafferi.

På samma sätt kan du göra tavla etiketter för locken. På det här sättet kan du se vad som finns innan du behöver ta bort burkarna från deras lagringsutrymme.

Tavlan etiketter är bra för många situationer. De är till exempel bra för citronadburkar och du kan skriva dina gäster namn på dem.

Lemonadeburkar med etiketter är perfekta för stora partier och till och med för bröllop. De kan anpassas och de är lätta att göra. Tillgänglig för 13 $.

Holiday-tema burkar.

Måla burkarna, sätt ljus i dem och ge dem läskiga ansikten. Du kommer att få några underbara lyktor för Halloween-festet. {Found on crafts}.

Dessa snygga krukor är perfekta för manteln, men de kan också användas som mittenverk för bordet på speciella evenemang. {Found on dottieangel}.

Lätt att göra och väldigt söt, Mason jar snöklot är underbara gåvor för vänner och släktingar. En härlig idé till jul. {Hittade på lägenhetsterapi}.

Färgrika och geniala, dessa burkar har skeletthänder som sticker ut ur dem. De är Halloween dekorationer för manteln. Finns för 28 $.

Också perfekt för Halloween är dessa glasögon. De har spindellock och tavla taggar och ströarna är svarta för att matcha temat. Tillgänglig för 24 $.

Du kan också skapa patriotiska dekorationer med masonburkar. Måla dem röda, vita och blåa och använd dem som vaser eller enkla dekorationer. Finns för 24 $.

Förpackade burkar.

För att göra en burk se snyggare och sötare kan du lägga den i rep eller garn. Du kan till och med sticka en tröja för den. {Found on vickie}.

Att sticka en tröja till en burk är inte svårt. Allt du behöver göra är att mäta det och göra en rektangel. Sy sedan kanterna tillsammans. {Found on dottieangel}.

Strumpor har faktiskt den perfekta formen för ett sådant projekt. Klipp helt ned den undre delen och lägg sokan på burken. {Hitta på mondocherry}.

Du kan använda tyg för att göra en vacker omslagsdisplay för burken. Skär remsor och vrid dem för att göra små ruffles. {Found on mrkate}.

För ett elegant och rustikt utseende kan du böja burlap runt burken. Du kan också göra burlap rosor eller andra dekorationer.

Party burkar.

Masonburkar är mycket användbara vid fester. Använd dem för att lagra gafflar, för citronad och till och med för desserter. {Found on forthelove}.

Om du behöver något för att sätta alla strån in på en fest, skulle en masonburk vara perfekt. Du kan också använda burkar för dryckerna.

Masonburkar är bra redskapshållare. Dekorera dem med färgat tejp eller måla dem om du vill ha ett mer attraktivt utseende. {Found on site}.

Med rätt typ av lock kan en masonburk vara den perfekta behållaren för lemonad eller cocktails vid en sommarfest.

Du kan skapa några fantastiska öknar i mason burkar. Det genomskinliga glaset låter dig göra färgglada lager.

En annan sak krukor är bra för en fest är för att hålla alla såser, toppings och dips på matbordet.

Eftersom de har lock, kan burken användas för att hålla dryckerna iskalla. Fyll dem med cocktails eller sangria och de kommer att bli en blast på festen.

Snacks i en burk.

Transparenta burkar är perfekta för att hålla mat som har lager. Till exempel kan du sätta sallad i dem och ordna alla ingredienser vackert.

Nachos i en burk är ett underbart mellanmål. Allt du behöver är en påse med nachos och en burk full av godsaker att följa med. {Found on site}.

Självklart kan du lägga alla andra saker i burkar. Till exempel kan du ha kakor i en burk, chips, pasta, is, etc. {finns på thedecoratedcookie}.

Andra.

Vi hittade också den här bra idéen medan du surfar. Det är en bild i en burk och det skulle vara en mycket original display för manteln och också en bra tjänst för ett bröllop.

Ta en liten burk, slå några hål i locket och håll dina tandpetare inuti. Du kan få ut dem genom hålen. {Found on eclecticrecipes}.

En liten burk kan också vara en underbar matchboxbyte. Håll matcharna inuti och sätt ett hål i locket. {Found on theburbapag}.

I köket kan du använda mason burkar för att lagra dina träredskap i. Antingen lagra dem på disken eller monteras på väggen.