14 vackra kyrkor från hela världen

14 vackra kyrkor från hela världen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Om vi ​​glömmer ett ögonblick om de religiösa konnotationerna och symboliken och vi bara fokuserar på vad vi faktiskt kan se, på arkitekturen och på designen, kommer vi att upptäcka att kyrkorna är charmiga på mer än ett sätt. De är underbara vittnesbörd av det förflutna och det finns så många underbara exempel på kyrkor med fantastisk arkitektur. Här är några av dem:

Sagrada Familia.

Det fullständiga namnet på denna kyrka är The Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família. Det är allmänt känt som Sagrada Familia och det är en romersk katolsk kyrka som finns i Barcelona, ​​Spanien. Kyrkan är designad av katalansk arkitekt Antoni Gaudi. Konstruktionen började 1883, men 1926, när arkitekten dog vid 73 års ålder, var bara en fjärdedel av projektet färdigt.

Trots ofullständig är kyrkan spektakulär och det har blivit ett UNESCO världsarvslista. Arkitektoniskt sett är det en kombination av gotiska och jugendstilfunktioner. Kyrkans konstruktion gick mycket långsamt. Projektet gällde privata donationer och på ett tillfälle avbröts det också av det spanska inbördeskriget. Under 2010 fortsatte projektet och det förväntas bli klart år 2026. Det skulle göra kyrkan till en struktur med en mycket lång och rik historia.

St Basil's Cathedral.

Det officiella namnet på denna kyrka är katedralen för skydd av mest heliga Theotokos på moat eller Pokrovsky-katedralen men det kallas också katedralen St Vasily den välsignade. Det ligger i centrala Moskva och byggdes på order från Ivan the Terrible mellan 1555 och 1561 för att fira minnet av Kazan och Astrakhan.

När den först genomfördes var kyrkan också den högsta byggnaden i Moskva fram till 1600. Den ursprungliga versionen var känd som Trinity Church och det var en serie med 8 kyrkor ordnade en 9: e. Sedan byggdes en 10: e kyrka 1588 över graven av St. Vasilij. Formad som en brasaflamma, är kyrkan den enda som har denna design i rysk arkitektur. På en tid konfiskerades kyrkan från det rysk-ortodoxa samhället som en del av Sovjetunionens anti-theist-kampanjer. År 1929 var det helt sekulariserat och till den här dagen har det förbli en federal egendom i Ryska federationen.

Las Lajas katedral.

Las Lajas katedral eller Las Lajas Sanctuary är en liten kyrka belägen inuti kanjonen i Guáitara-floden. In byggdes ursprungligen 1949 och har en gotisk revivalstil. Inspirationen till projektet var en händelse från 1754. Därefter sägs att Amerindian Maria Mueces och hennes döva dotter Rosa blev fångade i en mycket stark storm och att de sökte tillflykt mellan Lajas. Sedan ropade Rosa "Mestiza ringer mig" och pekade på den blixtnedsläppta siluetten över Laja där Jungfru Maria stod.

En helgedom byggdes där på 1700-talet och ersattes med en större år 1802. Sedan blev helgedomen utökad och blev senare en kyrka. Projektet åberopade donationer från lokalbefolkningen. År 1954 förklarades en mindre basilika.

Frälsarens kyrka på blod.

Kallas även frälsarens kyrka om spillt blod och katedralen för Kristi uppståndelse, den här vackra kyrkan finns i At. Petersburg, Ryssland. Det byggdes på den här platsen där tsar Alexander II mördades och det var tillägnad i hans minne. Namnet är ibland förvirrad med kyrkans blod i ära av alla heliga resplendent i det ryska landet, där var tidigare kejsarnicholas II och hans familjemedlemmar utfördes.

Byggandet av kyrkan började 1883 under Alexander III och det slutfördes 1907 under regeringstiden av Nicholas II. En attack ägde rum där och en bomb dödade både konspiratorn och tsaren. En helgedom byggdes på den platsen och sedan utvidgades kyrkan för att låta helgedomen bli en del av den.

Frauenkirche.

Beläget i Nürnberg, Tyskland, är Frauenkirche en kyrka byggd på initiativ av Charles IV, den heliga romerska kejsaren mellan 1352 och 1362. Det har återställts tillsammans med många av de vackra skulpturerna och monumenten. Frauenkirche är en hallen kyrka som Charles IV wanetd att använda för kejserliga ceremonier. Det var två gångar och en tribune. Det har också 9 vikar som stöds av 4 kolumner.

Kyrkan har också en mekanisk klocka som kallas Männleinlaufen som minns Gyllenebullen år 1356. Klockan har installerats 1506. Charles IVs son döptes här 1361 och Imperia Regalia visades också till folket samma dag.

Borgund Stavkyrka.

Borgund Stavkyrka ligger i Borgund, Lærdal, Norge och det är en stavkyrka, den bäst bevarade i landet. Byggd mellan 1180 och 1250 e.Kr., kyrkan senare expanderade och restaurerades. Det har väggar av träskivor eller stavar. Det byggdes på en basilikaplan och det har minskat sidogångarna.

Kyrkan har också en upphöjd centralskott och en ambulatorisk. Båda funktionerna tillkom under 1400-talet. Det har tierade, överhängande tak och ett torn på toppen. Takets gavlar har 4 drakhuvuden. Kyrkans inre har nästan helt avlägsnats. De enda saker kvar är ett altare och ett skåp.

Hallgrímskirkja.

Hallgrímskirkja är en luthersk kyrka och finns i Reykjavik, Island. Det är den största kyrkan på Island (74,5 meter och den 6: e högsta strukturen i landet. Den var uppkallad efter den isländska poeten Hallgrímur Pétursson.

MoreINSPIRATION
  • 4 kyrkor förvandlades till vackra hem
  • 20 Fantastiska arkitektur landmärken runt om i världen
  • Saint Basil's Cathedral i Moskva

Kyrkan är designad av arkitekten Gudjón Samúelsson år 1937 och det sägs att han utformade den för att likna basalt lavaflödet. Byggnaden tog 38 år att slutföra och kyrkan har blivit ett landmärke. Inuti kyrkan finns ett stort rörorgan av Johannes Klais i Bonn med 102 led, 72 stopp och 5275 rör. Den väger 25 ton. Med tanke på kyrkans höjd används den också som ett observationstorn.

St Michael d'Aiguilhe.

Detta är kapellet St Michael d'Aiguilhe beläget i Le Puy-en-Velay, Auvergne. Det sitter på en sten som har varit en helig plats från de förhistoriska tiderna. Romerna ägnade denna plats till Merkurius och sedan byggde de kristna detta kapell för att hedra St Michael. Tre stora stenar införlivas i kapellet och de anses vara Resterna av en förhistorisk dolmen. Kapellet byggdes av biskop Godescalc och diakon Trianus år 962. Först var det bara en enkel helgedom. Då blev det en fristad och ett kapell. På 1200-talet förlängdes det och två sidkapeller, en narthex med ett övre galleri, en snidad portal och ett klocktorn tillkom.

Arbore kyrka.

Kyrkan Arbore ligger i Suceava, Rumänien. Det var tillägnad Johannes Döparen och det var den första moldaviska målade kyrkan som skulle ingå i UNESCOs världsarvslista. Både kommunen där den ligger och kyrkan själv namngav pojken Luca Arbore. Han var den som byggde kyrkan år 1541.

Det tog bara 5 månader för kyrkan att slutföras. Den yttre målningen daterades från 1541 och det tog konstnären 40 år att slutföra projektet. De mest välbevarade målningarna ligger på den västra väggen. Skadorna producerades för det mesta eftersom kyrktaket plundrades av kossacktrupper och smälte för att göra kulor.

Milan katedral.

Milanos katedral ligger i Milano, Italien och är tillägnad Santa Maria Nascente. Det är också säte för ärkebiskopen i Milano, för närvarande kardinal Angelo Scola. Det byggdes i gotisk stil och det tog nästan 6 århundraden att slutföra. Det är den 5: e största katedralen i världen och den största i Italien.

Byggandet av katedralen började år 1386 under ärkebiskop Antonio da Saluzzo. Men före det blev tre huvudbyggnader rivna. Stora donationer samlades in för projektet. Flera arkitekter arbetade på projektet som Nicolas de Bonaventure och Jean Mignot. Mignon förklarade att allt som hade gjorts var utan vetenskap och att allt var i fara för ruin. Trots detta fortsatte konstruktionen och kyrkan var färdig.

Catedral av Maringá.

Känd som Catedral Basílica Menor Nossa Senhora da Glória eller Catedral of Maringá, denna imponerande struktur är en romersk katolsk katedral som finns i Maringá, Paraná, Brasilien. Den har en höjd av 124 meter och det är den högsta kyrkan i Sydamerika samt den 16: e högsta i världen. Kyrkan slutfördes 1972.

Designad av arkitekt José Augusto Bellucci kom inspirationen till projektet från sovjetiska sputnik-satelliterna. Den har en modernistisk, konisk form. Den har en stenstiftelse. Byggd mellan juli 1959 och maj 10 1972, huser kyrkan en bit av marmor från Peterskyrkan i Rom välsignad av påven Pius XII som lades där 1958.

Saltkatedralen i Zipaquirá.

Saltkatedralen i Zipaquirá ligger i Cundinamarca, Colombia. Det är en underjordisk romersk-katolsk kyrka och den byggdes inuti tunnorna i en saltgruva. Det finns 250 meter tunnelbana i Halite Mountain.

Templet längst ner i kyrkan har 3 sektioner och de representerar Jesu födelse, liv och död. Kyrkan är också dekorerad med smycken och arkitektoniska detaljer samt med marmorskulpturer. Katedralen är en del av ett större komplex, inklusive "Parque de la Sal", tillsammans med Museum of mining, mineralogi, geologi och naturresurser.

Kapell på klippan.

Officiellt känd som Saint Catherine of Siena's Chapel, är Chapel on the Rock ett turistmärke som finns i Allenspark, Colorado. Det ligger på grund av Saint Malo Retreat Centre för den romersk-katolska arvstaden i Denver.

Kapellet utsågs till en historisk plats 1999 av Boulder County. Under sitt besök i Denver år 1993 bad Pave John Paul II i kapellet och gav det sin personliga välsignelse. Trots att Saint Malo Retreat Center förstördes av eld i november 2011 förblev kapellet intakt och skadades inte. Det är fortfarande en populär turistattraktion för tusentals besökare varje år

Jubileumskyrkan.

Jubileumskyrkans officiella namn är Chiesa di Dio Padre Misericordioso (Guds kyrkliga Barmhärtige Fader). Det ligger i Rom och anses vara kronjuvelen i Vicariato di Roma. Strukturellt har den fyra delar.

Det inkluderar precinct med kyrkan och gemenskapens centrum, den nordöstra terrassen, den nordvästra rekreationsrätten och den västra parkeringsplatsen. Kyrkans sydsida har 3 stora krökta väggar av betong som är avsedda att styra temperaturen. De innehåller titandioxid för att bibehålla den yttre vita och, som direktör för forskning och utveckling för Italcementi, förstör också luftföroreningar.