1980s interiörtendens

1980s interiörtendens
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När det gäller att ta inspiration från det förflutna verkar inte 1980s interiörtrend om det var så länge sedan. Men om du var en 80-talig barn kanske du vill få känslan av ditt barndomshem i ditt nuvarande hus. Och vem kan klandra dig? Den här trendiga är en som är elegant men erbjuder den rena komforten du vill ha i alla hem. Det ser bra ut och är ännu bättre att leva i. Så här är de fem bästa sätten du kan ta tillbaka 80-talet ...

Spårbelysning.

Spårbelysning är ett enkelt och effektivt sätt att ta tillbaka 80-talet. Försök att leta efter spårbelysning som är stor i storlek. Du kan behöva leta runt lite eftersom spårbelysningen du hittar i butikerna i dag tenderar oftast att vara mindre. Men när du rockar 1980-talet är det definitivt ett fall av ju större desto bättre.

Chintz.

Chintz kommer ursprungligen från Indien och kan dateras tillbaka till 1600-talet. Efter ett tag började Chintz importeras till England och ses som en extremt sällsynt och önskvärd bit, alltså den dyra prislappen. Dessa tryck var populära för filtar, sängkläder och draperier - som de är idag.

Textilen har varit en frekvent inredning genom åren, med 80-talet som en period som älskade Chintz. Faktum är att vi även ser det mönster som används ofta idag. Så om du vill emulera 80-talets känsla utan risk att se daterad, är Chintz vägen att gå.

Uteplatsstolar används inomhus.

MoreINSPIRATION
  • Hur man använder spårbelysning för ditt hem inre
  • Renoverad 1980-talet bostad i Aspen av Stonefox
  • Trendspotting: Rocks för hemmets interiör

Låt möta det; de flesta av oss får inte njuta av våra utemöbler så mycket som vi skulle vilja ha. Vädret tillåter inte det. Så varför inte göra som 80-talet och ta med dina utemöbler inuti? En solo uteplats stol kan vara ett udda tillägg till vardagsrum eller kök.

Spegelvägg.

En speglad vägg var ofta i hem under 1980-talet. Även om det kan se fantastiskt ut, erbjuder det också fördelen att rummet i fråga blir större också. Det är en win-win. Det fantastiska med denna trend är att det oavsett hur långt du daterar det tillbaka till det alltid klarar av att se modern och i mode.

Potted palmväxter.

Och sist men inte minst, hur kan vi eventuellt avsluta denna artikel utan att tala om palmplantor? Vardagsrum, badrum, sovrum, kök, matsalar - du heter det; palmplantor var överallt på 80-talet! Och att lägga lite grön till ditt hem är aldrig en dålig sak. Det uppdaterar utrymmet och andas i ett nytt leasing av livet till rummet.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7.