Golv dina gäster med dessa 2018 Rug Trends

Golv dina gäster med dessa 2018 Rug Trends
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Dessa 2018 matte trender kan hjälpa dig att välja det perfekta tillägget till ditt golv. Bild: Allison Lind Interiors

Vi hoppas att du gillar de produkter vi rekommenderar. Bara så du är medveten, Freshome kan samla en del av försäljningen från länkarna på den här sidan.

Kanske var det den dude som sa bäst: En matta kan verkligen knyta ett rum tillsammans. Att lägga ner ett enda tygstycke har potential att helt förvandla ett utrymme. Mattor kan ta ett rum från cavernous till mysiga, från kopplad till designad. Varje dekoratör vet precis hur viktigt en matta kan vara. Tänk på det som ett enormt konstverk.

Med det sagt är det också något du ska gå på - och måste titta på - varje dag. Du vill ha en matta som är visuellt intressant men kommer inte att överväldiga ett rum. Att välja den perfekta matta kan vara ganska utmaningen. Lyckligtvis kan årets mest populära mattor fungera som inspiration och vägledning. Här är några 2018 matte trender som hjälper dig att välja en matta som passar ditt utrymme och golv dina gäster.

Liva upp din matta kanter - och ditt utrymme - med tofsar. Bild: Blissful Abode Interiors

1. Kvastar och tufts

Tofsar är överallt, från partybanners till nyckelringar. Skalet har kommit tillbaka och det är här för att stanna. Det enda problemet med kvasten är att det är en mycket fin linje mellan lekfull och barnslig. Det vill säga tills det kommer till mattor. Eftersom mattor har en lång historia av att vara kvist, ser ytterligare textur på kanten av en matta en avgörande stil. Det ger dig friheten att utforska olika texturerade tofsar, intressanta längder, tufts och mer.

Kort sagt, att leka med tofsar och tufts gör det möjligt för oss att färga utanför linjerna - eller till och med suddiga dessa linjer helt och hållet. Om du vill lägga till lite roligt i dina bostadsutrymmen, borde det vara din favorit i 2018-trenden. En matta med en intressant kant kommer att leverera.

Multi-texturerad mattor ger intresse för rummet och dina fötter. Bild: Jay Jeffers

2. Multi-textur

2018 handlar om textur. Vi sätter klumpiga filtar, rika tygväggar och levande kantmöbler i våra utrymmen. Vi vill ge våra ögon och händer något att låsa på och textur levererar. Varför inte expandera det till dina fötter? En flerskiktad matta lägger inte bara till spännande design till ditt utrymme, det gör det också intressant att gå runt.

En flerskiktad matta kan också komma till räddning när du slits mellan en plyschmatta och en som ser mer raffinerad ut. De olika längderna på högen ger mattan en skulpterad look, så du behöver inte välja mellan något mjukt och något slätt.

Geometriska former styr bohemiska vibbar för en trendig matta. Bild: Kim Pearson

3. Geometrisk bohemisk

Geometrisk bohemisk är en av de största 2018-trenderna. Boho är inte ny på matteplatsen på något sätt. Men när det gäller golv, måste den lösa, flytande känslan av bohemisk inredning regeras. Geometriska mönster ger det perfekta tillfället att luta sig in i boho-känslan utan att lägga ner en alltför komplicerad visuell. Det här är inte nytt heller. Kilim mattor belyser denna trend, och de går tillbaka till femte århundradet.

Även om du inte traditionellt väljer bohemisk inredning för ditt hem, bör du inte förbise den här trenden. Geo-boho mashup ger varje rum en luft av mjukhet och inbjudan. Det fungerar bra i en plantskola där du vill att allt ska bli varmt och mildt, men det är också perfekt i ett gästrum där du vill att människor ska känna sig avslappnad och bekväm. Den blandar även vackert in i kontorsytor.

Allt fler köpare tänker på källan till sina mattor. Bild: West Elm

4. Anställda

Del inredningsutveckling, del social rörelse, folk har börjat tänka på var deras mattor kommer ifrån och vilken inverkan de har på miljön. West Elm rullade ut en rad Fair Trade mattor eftersom den ville ta gissningen ut ur den etiska matköpsprocessen.

Att tänka på den försörjningskedja som förde din matta till ditt hem är mångfacetterad. Utöver att säkerställa att varje person som är involverad i ryggsäcken rättvis kompenseras, finns det också miljöfaktorer att överväga. Den här miljövänliga mattehandboken kan hjälpa till. Du kommer att känna så mycket när du hittar den perfekta matta eftersom du vet att det var ansvarsfullt anskaffat.

Kort sagt, vi vill hjälpa dig att hitta den perfekta matta för ditt utrymme. Beväpnad med dessa 2018 matte trender, är du redo att gå ut och börja utforska alternativ. Glad jakt!