22 vackraste hus gjorda av fraktbehållare

22 vackraste hus gjorda av fraktbehållare
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Idag kan livet betyda mycket mer som bara har skydd, mat och kläder. Människor har utvecklats mycket under de senaste 50 åren och utvecklingen av exponentiell förändring fortsätter. Skillnaderna mellan generationerna kommer att bli mer betydande än de är nu. Slumpmässiga utbrott av avvik innebär att vissa människor inte längre känner sig representerade av massorna och känner att de inte kan associeras med stora institutioner.

Denna avvikelse har en bostadskomponent: Människor bor i alltmer olika hus som bäst passar deras behov. Vissa köper stora hus av betong, stål och glas för att stärka sina sociala positioner och andra väljer något annat. Hur som helst är det något som passar deras behov. En galen idé är att bo i en förvaringsbehållare hemma. Ja, du hörde mig. Gamla lastcontainrar tjänar nu som en del av ett hem eller till och med hela hemmet för vissa människor.

Medan frakt container hem är säkert ett alternativ, ingen bör rusa in i ett beslut. Låt oss ta en titt på några underbara strukturer som kan hjälpa dig att bestämma om du bor i en fraktbehållare hemma.

Frakt Container Guest House.

Ett av de mest intressanta projekt jag hittills har sett är detta underbara pensionat gjord av en returbehållare. På grund av behållarens form och natur finns det inte ett brett utbud av möjligheter att dekorera. Människor tar alltid detta som en utmaning och i detta fall visade sig resultatet vara bra. Behållaren var målade blå och två sektioner skars ut och ersatt med fönster och stora skjutdörrar.

Huset har en liten uteplats framför och ett delvis tak ovanför det för att skydda regnet från stänk direkt in i dörren. Interiören har träpaneler på väggarna, vilket ger en känsla av värme och komfort.

Feta kombinationer av färger och material gör denna struktur till en bra plats att umgås och njuta av det omgivande landskapet. Detta unika behållarhus designades av Poteet Architects, som genomförde ett antal projekt som involverade fraktbehållare.

Kalkins Shipping Container Homes.

Denna skapelse trotsar allt du trodde du visste om hus. Denna skönhet är gjord av fraktbehållare. New Jersey arkitekt Adam Kalkin konstruerade och byggt sitt eget hus från återvunna containrar. Bland de många anledningarna till att göra det är hållbarhet, men också pris: En begagnad lagerhållare kostar under $ 1000.

Detta hus är stort och har många olika nivåer. Man kan säga att det här är ett "hus i ett hus", eftersom inuti den massiva byggnaden är mindre enskilda komponenter som ser ut som rum i ett traditionellt hus. Faktum är att inomhusen anmälde sig utomhus med massiva skjutdörrar och genom de husliknande strukturerna inbyggda.

Det är lätt att bli förvirrad om detta hem. Det är inte säkert ett traditionellt hus, men vad är det? Det har sovrum, badrum, vardagsrum och ett kök så det uppfyller våra moderna behov, men hur är det med estetik? Om jag verkligen säger, kunde jag definitivt svara, "Det är unikt!"

Målade fraktbehållare.

Ett annat imponerande projekt kommer från den brasilianska arkitekten MarcioKogan. Denna sjöfartshanteringshushåll föddes från tanken på att använda industriella element som enkelt kan monteras på en mycket kort tid. För att ta itu med de speciella begränsningar som uppställdes av behållarens förutbestämda storlek staplade de behållarna ovanpå varandra.

Så snart höjdsbegränsningen löstes, fokuserade arkitekterna deras uppmärksamhet på bredd. För att lösa detta problem skapade de ett utrymme som är så högt som två behållare men också bredare. I det rummet kunde de arrangera ett bra vardagsrum som kan sträcka sig utomhus tack vare ett snyggt utdragbart dörrsystem. Detta hus har alla faciliteter du hittar i en vanlig bostad, bara i en annan stil och unikt skal. Tillsammans med de levande färgerna och den gröna miljön kommer andan i ett ungdomligt utrymme helt och hållet med ro och glädje.

Starbucks gjorda av fraktbehållare.

Hittills har vi sett sändningsbehållare som används som bostadsutrymmen men här är en vågad idé från en affärsman som förutsåg sin nya Starbucks-byggnad lite annorlunda. Hans galna idé kom från Starbucks omfattande användning av dessa behållare för att skicka sitt kaffe och te över hela världen.

Kanske är det bara en cool strategi - kanske bara vill associera sina produkter med friskhet. Designen är unik även för en snabbmatstyp av byggnad, men kanske är det här faktum som gjorde det möjligt.

Eftersom den nya byggnaden endast kan hysa kaffemaskineri och ett litet arbetsområde för de anställda, används en begagnad leverans som ett perfekt val. Det är coolt och intressant och kan emuleras av andra företag som inte nödvändigtvis behöver ett stort inomhusutrymme. Det här alternativet är snabbt, enkelt, billigare och när du är färdig med det kan du alltid återvinna det för extra extra pengar.

Maison Container av Patrick Partouche.

Låt oss nu titta på ett mer komplext projekt. År 2010 designade den franska arkitekten Patrick Partouche en plats som efterliknar ett traditionellt hus trots att det är byggt från lastcontainrar. Detta moderna fraktbehållarhus har cirka 2 240 kvadratmeter och kostar ca 221 000 euro att slutföra.

Som vi kan se är den gjord av flera behållare skuren i olika sektioner, antingen för att uppnå ett större interiörutrymme med bra vardagsrum och matsalar, eller för att rymma stora fönster och dörrar. Inuti ser huset rymligt och modernt tack vare moderna apparater och möbler. På övervåningen genomfördes fantastiska levnadslösningar, förenade med metalltrappor och broar.

Designen ger massor av naturligt ljus, vilket gör att varje metallhörn eller korsning lyser, vilket lyfter fram det industriella temat. Det som jag gillar mest om det här huset är att de behöll behållarens dörrar, vilket ger ägarna möjlighet att stänga dem fullständiga integritet.

Containers of Hope, en $ 40,000 hem av Benjamin Garcia Saxe.

Med bara 40,00 dollar byggde Benjamin Garcia Saxe en mycket intressant plats att bo i Costa Rica. Detta projekt koncentrerar sig mer om gemenskap med naturen än den faktiska byggnaden. Huset är mycket elegant och modernt men det kräver lite material och inte mycket utrymme att vara funktionellt.

Vi tenderar alla att bygga stora utrymmen som ofta lämnas oanvända, men den här designen fokuserar mer på vad vi faktiskt gör och behöver inte. Låt mig berätta vad vi verkligen behöver: Soluppgång och en solnedgång genom de underbara stora fönstren. Vi behöver tröst och vi behöver stil. Tack vare moderna möbler och kvalitetsbehandlingar kan vi uppnå alla dessa inom exakt 1000 kvadratmeter.

Jag skulle behöva säga att detta är en plats för själen och ögonen. Ett intimt, mysigt hus med den bästa utsikten över landskapet är förmodligen vad många av oss vill ha. Tja, som det här huset demonstrerar, är det möjligt att ha just det med bara två fraktbehållare.

Frakt Container House i El Tiemblo.

Detta bostadsprojekt omfattar fyra 40-fots frakt behållare och även om det kanske inte ser så bra utifrån, insidan, försäkrar jag dig, är superb. Designad av studio James & Mau Arquitectura och byggd av Infiniski, ligger detta behållarhus i provinsen Ávila, Spanien och heter "Casa El Tiamblo."

Med ett pris på ca 140 000 euro har detta moderna exempel på stil och komfort alla bekvämligheter i ett traditionellt hus med stort kök, ett stort öppet vardagsrum omgivet av enorma fönster, bekväma sovrum och trendiga möbler.

Det mest uppskattade området är förmodligen den lägre nivån eftersom den har skjutdörrar till uteplatsen, vilket skapar ett utrymme där du kan koppla av och känna frisk luft som cirkulerar och ventilerar hemmet. Möbler gör det här interiören inte annorlunda än en traditionell och kanske det är därför det känns så mysigt inuti, modernt och snyggt jämfört med det råa industriella exteriöret.

Första Shipping Container House i Mojave Desert av Ecotech Design.

Om vi ​​hittills har sett bostäder som är konstruerade på ett mindre praktiskt sätt, tar denna modell av Ecotech Design fartygets containerhus till en annan nivå. Beläget i Mojave-öknen, har det ett sovrum, ett och ett halvt badrumsboende 2300 kvadratmeter och består av sex containrar.

Designen talar för sig själv, perfekt för dem som är intresserade av mer än bara skydd. Denna unika konstruktion har ett modernt interiör med öppen planlösning, gott om naturligt ljus och ett exteriör som kombinerar skuggiga platser med en stor gård. Jag måste erkänna att om jag inte visat mig att detta hem är gjord av behållare, skulle jag aldrig gissat. Det ser ut som ett modernt hem byggt med en viss miljöanda.

Denna fantastiska struktur kombinerar hög energieffektivitet och massproduktion modulära strukturer, vilket gör det till ett billigt och hållbart bostadssystem. Om vi ​​tittar på aktuella trender, skulle jag förutse att vi snart kommer att se mer och mer av dessa strukturer över hela världen.

Fem fraktbehållare till ett mysigt modernt hem.

I detta projekt kan vi se två olika element som du aldrig skulle vilja arbeta hand i hand: Öppna utrymme och fraktbehållare. Detta otroliga hus chockar genom sin ljusstyrka, layout och bekvämligheter. Tillverkad av endast fem fraktbehållare har det totalt 2.600 kvadratmeter bekvämt boendeutrymme. Dessutom har den nyskapande funktioner som ett grönt tak, geotermisk uppvärmning och högteknologisk skumisolering för att bevara en optimal levnadsmiljö.

MoreINSPIRATION
  • Ett hus med två våningar av åtta fraktbehållare med modern inredning
  • Miljövänligt hus gjord av två fraktbehållare
  • Belgiska lageret får en okonventionell makeover med hjälp av fraktbehållare

Hela hemmet har en lekfull luft och måste ha varit ett roligt projekt för att designa och bygga, men det är verkligen inte ett skämt. Detta är ett riktigt, regelbundet hem för en lycklig, funktionell familj. Den kalla metallindustrins stil har blivit mjukad med ljusa, levande färger och moderna möbler. Jag älskar hur det här projektet visade sig med tanke på de material som användes för att bygga den. Underbar design och ett bra bostadsyta!

Fraktcontainerkonvertering genom att bygga Lab Inc.

Designer Stephen Schouptook fördel av fraktbehållare när det kom dags att bygga ett utrymme för sitt expanderande företag. Miljö- och hållbarhetsproblemen övertygade honom om att välja ett ovanligt sätt att skapa det extra arbetsområdet. Efter mycket överläggning bestämde han sig för ett L-format fraktbehållarkontor av Lab inc.

Det stora med den här strukturen är att det var tillåtet för Schoup att inkorporera kvarvarande material och förnödenheter som han lagt om gården. Resultatet balanserar industriell stil och ett lagerutseende med det stora öppna utrymmet runt strukturen. Inredningen maximerar rymden och är perfekt för ett kontor. Det välutrustade utrymmet innehåller allt som anställda kan behöva, liksom ett litet mötesområde. Detta kontor reflekterar bostadstema som är lämpligt för området trots att det är byggt på ett icke-traditionellt sätt.

Eco-Friendly Crossbox House av CG Architectes.

Det här är ett bevis på att behållarhusfenomenet sprider sig över hela världen och att varje projekt återspeglar regionens och arkitektens designpreferenser: I Frankrike byggde Clément Gillet Architects ett miljövänligt prefabricerat enfamiljshus. Den viktigaste ingrediensen i detta framgångsrika recept var några gamla fraktbehållare.

Hemmet har cirka 1 120 kvadratmeter och det är en prototyp för ett modulärt industrihus byggt av fyra behållare. Huvudsyftet bakom detta projekt är att bygga lågprisarkitektens hus samtidigt som man fokuserar på miljön. Hemmets stora framgång beror på sin mycket enkla design, med ett vardagsrum på bottenvåningen och tre sovrum på övervåningen.

Ingången, som ligger mellan de två sektionerna, används också som carport. Interiören är väl färdig med ljusa färger och möbler som skapar intryck av stort utrymme och trä accenterna värmer hela huset, vilket gör det till en utmärkt plats att bo.

Veckohus från fraktbehållare.

Den traditionella fastighetsmarknaden är känd för ständigt stigande priser, vilket är exakt vad som driver människor att söka alternativ. Jure Kotonik har ett svar på den frågan: Han konstruerade ett tvåhus, 300 kvadratmeter behållarhus som ger sina ägare enorma fördelar. Den har en mycket låg kostnadskostnad jämfört med traditionella bostäder, monteras om några dagar och mest av allt är det lätt att flytta.

Detta beskrivs bättre som en mini-bostadslösning som bara erbjuder de grundläggande nödvändigheterna för att leva. Det kan vara en stor stilfull tillfällig lösning om du planerar att investera en mer stor summa pengar i ditt drömhus. Den rosa prickade fasaden illustrerar dess mångsidighet och möjligheten att uttrycka sig så att andra kan se din sanna ande. Inredningen kan inredas snyggt men på ett mycket minimalistiskt sätt och övervåningen är tillgänglig via en justerbar trappa.

Alterra Beach Resort använder transportbehållare för privata glampingstugor.

De flesta av de människor som verkligen ingår i hela behållarhushållet tenderar att bygga och designa strukturer för sin personliga användning. Arkitekt ClorindoTesta tänkte på att använda fraktbehållare för andra att använda. AlterraGlamping är en naturlig utväg nära Pinamar Beach i Argentina, som kombinerar fantastiskt konsten att utomhus avslappning och hållbarhet genom att använda gamla fraktcontainrar som privata stugor.

Behållarens minimalistiska utseende fokuserar på paradiset utanför. Anläggningen var ursprungligen ett konstgalleri, vilket förvandlade det till ett hotell som involverade byter av några av utrymmena och addingmore hytter. Det är viktigt att veta att inga träd skadades under byggandet och huvudhuset fungerar fortfarande som ett galleri. Så kan du titta på denna plats som en plats för både kroppen och själen, med priser som börjar runt $ US1,100 per vecka. Tänk på det som en väldigt cool campingplats med de bästa bekvämligheterna för en riktigt avkopplande upplevelse.

Jean Nouvel sändningsbehållarrestaurang.

Ett annat intressant projekt skapades av den franska arkitekten Jean Nouvel. Han föreställde sig LES GRANDE TABELLER som en stor ramkonstruktion i glas, och som vi kan se blev det ganska bra faktiskt. Hans 1000 kvadratmeter restaurang är gjord av återvunna lastbehållare med nakna benställningar runt om det för ett riktigt minimalistiskt industriellt utseende. Den rymmer över 120 personer och används också för fester, bröllop och kulturmöten.

Som en del av ett större projekt är denna struktur huvudattraktionen, eftersom restaurangen serverar franskt kök som beretts av den kända Arnaud Daguin, med hjälp av lokalt odlade örter och grönsaker. När natten faller ställer livet upp och lockar människor som lever en viss livsstil. De franska är kända för sin sofistikerade och revolutionära tänkande, vilket gör dem ledare i designtrender och smaker. Med denna struktur kan vi mycket enkelt se varför.

Londons första Pop-Up Shipping Container Mall öppnas i Shoreditch.

Kommersiella utrymmen kommer i olika former och mönster för att locka så många kunder som möjligt genom en tilltalande design. Boxpark Shoreditch är Londons första popup-köpcentrum helt från containrar. Detta galna mini köpcentrum är bekvämt, fotgängarvänligt och packat med några av de mest populära butikerna.

Designen gör maximal användning av det kompakta utrymmet i motsats till traditionella köpcentra med stora parkeringsplatser och oändliga vägar. Hela gallerian är tillverkad av 61 behållare och 41 av dem ligger i marken i ett enkelt rektangulärt fotavtryck.

Den geniala idén kommer rakt ut ur en rent ekonomisk princip. Små märken finner det nästan omöjligt att hyra ett stort utrymme i ett fint köpcentrum som begränsar deras förmåga att nå allmänheten med sina produkter. Denna Box Park lindrade den frågan och nästan alla entreprenörer har råd att hyra en av de kommersiella utrymmena.

25Hours HafenCity Hotel.

Låt oss växla upp lite från fransk förfining och flytta lite norrut till Tyskland. Här designade Stephen Williams Associates ett mycket intressant eklektiskt hotell inspirerat av segling och frakt. Med hjälp av nautisk inredning i fraktbehållarna skapade sådana rep, rotorer och andra inslag ett intryck av ett råvaruhus. 25Hours HafenCity Hotel har alla rum inredda för att se ut som en stuga från ett fartyg.

Taket är också gjord av en behållare och det rymmer "Hafen Sauna" med panoramautsikt över hela hamnen. Lobbyn är det mest intressanta området med en mängd olika sittplatser och lounger samt hotellets restaurang, som serverar lokala rätter gjorda med lokala råvaror. Detta unika projekt skulle inte vara möjligt utan behållarna donerade av Hamburgs egen Hapag-Lloyd, tillsammans med andra skrotmaterial från hela varvet.

Ett annat galleriprojekt gjord av fraktbehållare.

Ett skeppsbehållarbaserat gallerianläggning öppnades också i Nya Zeeland, men det är på en helt annan skala och med en annan filosofi. Efter att ha blivit förödd av en jordbävning byggdes Christchurch-området. Den här färgglada köpcentralen rymmer 27 butiker och är avsedd att ge en viss normalhet till området, men det är fortfarande inte tillräckligt.

Fördelen med att använda lastbehållare är att det gör att människor känner sig säkra. Jag kan inte föreställa mig hur alla dessa människor, skakade av naturens raseri, kan våga ut igen i ett stadskärna med höga byggnader, några som fortfarande står och som har en ödmjukhet. Detta meningsfulla projekt är mer än en shoppinganläggning - det är ett säkerhetselement för de boende.

Projektets struktur är inte en av lika avdelade utrymmen, så vissa företag dra nytta av större utrymme än andra. New Zealands köpcentrums design bestrids också av utvecklarna av Boxpark Mall som vi har visat ovan, vilka claimstelteluella tyverier och handlar om rättsliga åtgärder.

Rymligt Prefab House från en fraktbehållare.

Jag är starkt övertygad om att det här långt är det största projektet någonsin som innebär att transportera containrar. Det kallas WIngHouse och gissa vad? Den utvecklas som ett rymligt hus från en enda lastcontainer. Principen är relativt enkel: Packa allt i en behållare så att det blir lätt att transportera överallt. Sätt det på marken och sedan stiger behållarens väggar upp som vingar med en inbyggd kran för att skapa ett stort fjäriltak. Inuti sätts paneler in för att skapa dörrar och fönster.

Resultatet är fantastiskt: Ett ganska stort inre utrymme som kan slutföras på flera sätt eftersom det inte finns några interna stöd i vägen. Tack vare denna funktion kan detta fantastiska hem rymma tre sovrum, precis som ett vanligt hem, eller det kan omvandlas till sovsal med sovsal, ett kontor eller nästan vad som helst du vill. TheWingHouse revolutionerar inte bara begreppet hem men också det att flytta ditt hem.

Nya Zeeland på skärmen använder återanvända containrar och husvagnar för att visa kiwifilmer.

Ett projekt som heter New Zealand on Screen har TV- och musikvideor direkt på lastcontainrar. Kiwi Films organisationen ville ha något originellt att engagera besökare med hjälp av högteknologiska anläggningar och prylar, så de utrustade vissa behållare och förvandlade dem till interaktiva media rum.

Inuti kan folk njuta av och uppleva en toppmodern interaktiv videovägg och många andra coola applikationer. Ägarna valde en årgångsinredning för att gå hand i hand med klassiska filmer och få tillbaka en viss nostalgi. Tanken bakom detta projekt var att inte kombinera offline- och onlinemiljöerna för att ge medieinnehållet mer valuta utan att behöva bygga ett museum eller en biograf. Nu är det lätt att förstå varför de valde fraktbehållare. Från utsidan ser anläggningen avslappnad ut, som en stationär truck målad färgstarkt.

Fraktbehållarkitektur.

Detta är också ett stort designprojekt skapat från fraktbehållare. Detta enda familjehus, designat av Jason Welty, är ett perfekt exempel på industriell elegans. Även om metallramen inte var täckt men endast målade vit är den övergripande känslan av förfining. Inredningen är indelad i två våningar. På lägre nivå hittar vi ett stort öppet vardagsrum möblerat helt enkelt med gott om naturligt ljus som kommer från flera stora fönster. På övervåningen finns sovrummen, också inredda i samma stil.

Med fokus på hållbarhet har detta hus solpaneler på taket och flera vindkraftverk. Den yttre färgen försöker blanda byggnaden med den naturliga inredningen. Partiet ligger i ett mycket vackert område med ett rymligt gräs bakgård och en damm. Plötsligt ser containrarna hem stilfullt och miljövänligt. Jag skulle gärna se att fler och fler av dessa byggnader stiger upp inom en snar framtid.

Container sommarboende.

I det här projektet ser vi hur en gemensam fraktbehållare omvandlas till ett sommarboende, perfekt för naturälskare. På samma sätt som de som campingar på sommaren väljer vissa människor att bygga sin egen sommarboende. Allt de behöver är en bra städning för att ta bort rost och lite färg och behållarna är redo att rymma dig på ett ganska rustikt sätt. Det är sommartid, så du behöver bara grundläggande skydd för att skydda dig från regn, vind och vilda djur.

Dessa två behållare har ett litet skuggat område skapat med ett enkelt takrör, vilket är perfekt för att äta, arbeta eller koppla av medan du njuter av frisk luft utan att solen brinner din hud. En stor fråga med stålbehållare är isolering, och i denna speciella miljö med nästan 300 soldagar per år är värme ett allvarligt problem. En ny produkt har utvecklats för att återspegla solvärmen och fungerar som en isolator, kallad SUPERTHERM, som är en mycket effektiv keramisk färg, med anmärkningsvärda effekter.

Yuka Yoneda Tommy Hilfigers Berlin Fraktbehållare.

Detta projekt som byggdes av Artdepartment-Berlin presenterades på Bread & Butterfashio-mässan. Tommy Hilfiger-varumärket representerades av en modern struktur bestående helt av återvunnet lastbehållare, som staplades i olika former och omfattades av iögonfallande grafik.

Denna dynamiska miljö återspeglar energin hos Hilfiger-estetiken, samtidigt som man använder miljövänliga material både inifrån och ut. För att måla en mental bild om hur snabbt dessa strukturer kan monteras och fungera måste jag nämna att behållarna bara krävde en dag att ordnas, tre dagar för grov konstruktion (skärning, svetsning, trappor, ljus etc.) och en annan tre dagar för att avsluta inredningen. Föreställ dig att du under denna tid redan kan bo i ett hus byggt av samma princip. Tänk dig att på bara en eller två veckor kan du äta middag på din egen plats för att ringa hem.

Att bo i fraktcontainrar började ursprungligen som en rolig utmaning, men nu har det blivit en världsomspännande rörelse med fler och fler människor som söker en ovanlig tillflykt. Fraktbehållarhem erbjuder dem en lösning. Kan du se dig själv lever i ett?

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: