Små lägenhet utnyttjar en glidande vägg för att dölja dess funktioner

Små lägenhet utnyttjar en glidande vägg för att dölja dess funktioner
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Efter att ha utfört omfattande forskning kring mikrohus och alla involverade designelement, tillämpade arkitekturstudio MKCA all den kunskapen när man redesignade en 390 kvadratmeter effektivitetslägenhet i New York.

Trots den reducerade storleken innehåller lägenheten alla element och funktioner som är nödvändiga för bekvämt boende. Det har ett arbetsområde, ett vardagsrum, en matsal, ett kök, ett sovrum, ett badrum samt områden för dressing och underhållning.

Huvudattraktionen i lägenheten och den funktion som gjorde denna geniala konstruktion möjlig är en motoriserad glidvägg som glider från ena änden av rummet till en annan. Det här elementet bidrar till att avgränsa dagtid och nattzoner men samtidigt visar det också ett omklädningsrum med inbyggda lådor och klädförvaring.

När den är helt förlängd gör den rörliga väggen plats för en queen size-hopfällbar säng. Murphy sängar är väldigt populära i små lägenheter, och i så fall var designen och layouten anpassad för att perfekt integrera denna funktion.

Den glidande väggen gömmer också några andra intressanta detaljer som en roterande tv-krog och lagringsutrymme för all audiovisuell utrustning och nätverksutrustning. Det finns även tillräckligt med utrymme för extra förvaring och hyllor.

TV: n kan rotera 180 grader så att den kan ses från sittområde, sängen eller omklädningsrummet. Denna mekanism gör allt riktigt bekvämt och effektivt.

MoreINSPIRATION
  • Sliding Shelving Unit kombinerar fem funktioner i ett utrymme
  • Eklektisk lägenhet ger nya funktioner till enkla designer
  • Ettrumslägenhet rymligt rymligt med en skandinavisk design

När sängen är utbyggd, har sovplatsen en del av sittplatsen och arbetsytan. En inbyggd nattduksbord intill huvudgaveln kan rymma ett läslampa och väckarklocka som erbjuder de grundläggande funktionerna för den här delen av lägenheten.

Området mittemot den rörliga väggen har en soffa dekorerad med färgstarka och mönstrade accentkuddar och ett litet sidobord med en rund topp. Den intilliggande väggen rymmer arbetsutrymmet. Det har ett öppet bibliotek och ytterligare displayhylsor. Den nedre skåpet rymmer alla datorkomponenter och skrivaren och det finns också en del som dubbler som en bar.

På den andra sidan av soffan finns en öppen yta med ett matbord för fyra och stora fönster. Även om det är litet, faller detta område öppet och friskt. Bordet har en rund glasplatta som stöder dessa funktioner.

Köket är också en del av denna zon. Det utökades för att skapa plats för mer arbetsutrymme. Mer motståndstakt tillsattes, med diskbänk och skåp. Köket rymmer också ett förrådspantry och ett kylskåp.

Badrummet var också ombyggda. Den har en ny fickeldörr och ett tvätthyttskåp. Några små öppna hyllor erbjuder förvaringsutrymme för handdukar och andra nödvändiga badrum.