5 idéer för att dekorera ovanför köksskåp

5 idéer för att dekorera ovanför köksskåp
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det är inte ovanligt, av en eller annan anledning, att ha utrymme mellan sina övre köksskåp och taket. Medan det händer ofta är det svårt att komma ner för att faktiskt dekorera detta klyfta. Kök är typiskt upptagna platser i alla fall, och ingen vill lägga till kaoset och göra rummet känns högt. Omvänt är det emellertid den orena, oavslutade känslan som kan uppstå om gapet är kvar helt tomt. Medan det finns en mängd framgångsrika strategier för att dekorera detta utrymme (diskuteras nedan), är en bestämd regel intakt över hela linjen: Ingen tröttsående konstgjord murgröna och dammdragande falska druvor!

Om du har en utställbar samling, överväg att använda överkåpan för att visa din samling. Samlingen kan vara keramiska produkter eller köksrelaterade föremål (notera kakan står på bilden), men det kan verkligen vara någonting. Tänk utanför kupén (eller köket) om vad du älskar - statyer, speglar, modellbilar etc. En fördel med att använda detta utrymme som en bildvägg är att det håller värdefulla samlarobjekt utom räckhåll för små händer!

En annan metod som är användbar att tänka på vid inredning av skåpklyftan är att hitta föremål med liknande färgtoner och ordna dem. I det här exemplet samlas jordnära bruna och vita för att skapa en härlig organisk stuga-y känner över skåpen. Observera att föremålen själva verkligen inte har mycket gemensamt i sig, men att använda som färger ger sammanhållning i displayen ... såväl som det härliga, inbjudande utrymmet totalt sett.

MoreINSPIRATION
  • Idéer för snygga och funktionella kökshörnskåp
  • Design Idéer och praktiska användningsområden för Corner Köksskåp
  • En blandning av funktionalitet och stil i form av glaskökskåp

Om du har plats på din övre kant, överväga att ändra höjden på dina bildskärmar. I det här exemplet är plåtar av olika storlek parade med högre urnor och kortare runda skulpturer. Medan färgen blå är vanlig för alla bitar är det för mig intressanta varierade höjder och former som gör det här arrangemanget att fungera. (Jag tycker också om symmetri här, men det är inte ofta att de här skåputrymmena bidrar till symmetri, så det här kanske inte fungerar för ditt eget utrymme.)

Vad händer om dina föremål inte är söta eller har ingenting gemensamt ... eller vad händer om du bara behöver extra hyllutrymme? Korgar kan bara vara din lösning. Rakkorgar kommer att maximera utrymmet bäst, medan små tavla etiketter på framsidan gör ditt liv enklare när du letar efter dina saker. Korgens vävda konsistens och organiska karaktär är också en bonus när de ligger ihop med glatt, glänsande, modern skåp. I det här exemplet samordnar de också snyggt med träklädseln och naturlig matta.

Om utrymmet ovanför dina skåp inte skapar en hylla eller om du inte är van (eller längtan) att visa samlingar av saker, överväg att göra det här utrymmet till en förlängning av ditt konstgalleri. Identiska ramar och mattor ger sammanhållning till konstverket, och tillägget av konst i köket ser på detta sätt både avsiktligt och sofistikerat.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4 och 5.