5 tips för att välja den perfekta planlösningen

5 tips för att välja den perfekta planlösningen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

De layout av ditt hem är förmodligen ett av de viktigaste alternativen du någonsin kommer att göra angående ditt hem. Oavsett om du bor i en lägenhet, en villa eller ett hus, utformningen av rummen och hur de flyter kommer i hög grad att bero på din livsstil. Oavsett om du föredrar enstatsberättelse eller flera historier, och alla sovrum på översta våningen - väljer du en perfekt plan kan vara stressande. Här är 5 tips som hjälper dig att bestämma en plan rätt för din familj.

1.)

I ett tidigare inlägg diskuterade vi för och nackdelar med att ha en öppen planlösning. Det finns faktorer du bör överväga oavsett öppenhet. Faktorer som: layout av rum med hänsyn till familjens storlek och barns ålder är avgörande. De flesta familjer som har småbarn gillar att ha privata utrymmen i huset - sovrum och badrum grupperade i ett område av hemmet. Medan familjer med tonåringar och unga vuxna föredrar att ha sovrum separerade från varandra. Om du är husjakt, kommer dessa faktorer att vara viktiga när du väljer ett hem att flytta in i. Bedöm din nuvarande planlösning och vad för och nackdelar är. Du kanske gillar det, eller föredrar att prova en annan.

2.)

Många hem planlösningar är centrerade på underhållande och välkomnande gäster den minut de stiger genom ytterdörren. En bred foajé öppnar in i en öppen planlösning vardagsrum och matsal och meandering till utomhus skulle vara perfekt för gäster som besöker. Även om du och din familj är mer privata och inte gillar ditt fulla hem på skärmen varje gång ytterdörren öppnas, kan du välja ett formellt vardagsrum intill ytterdörren. Detta kommer att ge gästerna en plats att omedelbart sitta och trivas medan du lämnar resten av ditt hus privat.

3.)    Enstaka berättelser eller flera historier?

Många familjer njuter av enskilda historiahem för tystnaden av ingen överliggande fotbuller. Vissa enskilda historiahem, eller "Ranch" -stilshem tenderar att gruppera offentliga rum i mitten och sovrum och bad ligger på "vingarna" i planlösningen. Multistory hem ger den extra fördelen av utsikter utifrån istället för att titta direkt i grannens fönster. Multistory hem ger också varje familjemedlem sitt eget utrymme och rum för att ha integritet över enstegsplanlösningar.

4.)    Har vissa funktioner i ditt hem behov av särskild tillgänglighet?

Oavsett om du har en levande familjemedlem som behöver extra utrymme att manövrera eller barn som behöver extra breda korridorer för att springa runt, överväga den här faktorn när du väljer en planlösning. Äldre bostäder tenderar att ha smalare hallar, dörröppningar och ofta dörrhuvudhöjder. Kom ihåg att renovera eller ändra icke-bärande väggplatser i framtiden är ett alternativ. Tänk på detta om du blir kär i en planlösning men din familj behöver förändras genom åren.

5.)    Hur mycket uteservering vill du ha?

Din planlösning kommer sannolikt att omfatta ett friluftsområde. Oavsett om det är en veranda, lanai, pool eller andra bekvämligheter. När du väljer en planlösning, bedöma hur mycket din familj kommer att använda dessa fritidsaktiviteter. På samma sätt som en stor gård ser den vacker ut när man håller på med den, men kan se hemskt om du inte gör det. Se till att du vill ha det extra ansvaret att hålla koll på utomhusplanen och inomhus samtidigt.

Att besluta om en planlösning kan vara roligt och frustrerande samtidigt. Bedöm din familj livsstil och dina preferenser till hur du trivs. Med tålamod blir din drömhemsplanplan lättare att hitta än du tror!

Nyhetsläsare hur har du valt planen för ditt nuvarande hem? Gillar du det, eller skulle du ändra det? Dela med oss ​​dina tankar.