6 tips för att hålla ditt hem organiserade i det nya året

6 tips för att hålla ditt hem organiserade i det nya året
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det är ett nytt år. Och om ett av ditt nyårs resolutioner var att få ditt hem organiserat, kunde du redan känna sig överväldigad. Organisationen är tuff, och att hålla saker organiserade är ännu hårdare. Men det är möjligt. Här är några tips du kanske inte har övervägt som kan hålla din organisatoriska upplösning in tact.

Kasta oanvända föremål.

Det första steget i ett organisationsprojekt bör alltid rensa bort röran. Det betyder inte bara att du ska kasta bort saker som uppenbarligen är skräp. Du bör också gå igenom alla dina egentliga tillhörigheter och bli av med allt som inte är absolut nödvändigt.

Designera utrymmen.

Medan du går igenom dina saker, håller du också ett öga på saker som inte heller har ett eget hem eller vars hem inte gör det mest förnuftiga. Du bör alltid gruppera liknande föremål tillsammans i samma rum där du mest sannolikt använder dem. Om du behöver kan du märka vilka föremål som ska vara där. Men i alla fall borde du berätta för alla i ditt hem om de saker du rörde dig runt och se till att de vet att de hålls på plats.

Utnyttja varje rum.

När du lagrar föremål kan det vara enkelt att bara kasta allt i köket eller vardagsrummet där du spenderar mest tid. Men att sätta allt i ett utrymme kan bara göra det där rummet störst. Använd alla rum och alla användbara utrymmen, inklusive badrum, garderober, gästrum och till och med hallar där du kan hyra hyllor.

Starta ett arkiveringssystem.

MoreINSPIRATION
  • 11 tips till ett mer organiserat och snyggt hemkontor
  • DIY Desk Organization - Enkla tips för att hålla ditt hem arbetsområde organiserade
  • Tips för att organisera ditt hemkontor

Men även när du har det trevligt och organiserat i hemmet kommer det fortfarande att finnas nya saker som kommer att skapa störning och förstöra din upplösning. Så det är viktigt att du skapar ett arkivsystem för saker som post och lägger bort saker direkt när du tar hem hemma.

Investera i nya verktyg.

Det finns många saker som kan göra organisationen enklare, och att investera i dem kan vara helt värt det. Ställ in en arkivskåp eller vertikal fil för post och räkningar. Köp funktionella lådor, leksaker för leksaker och ett system för styrning av sladdar. Du kan behöva spendera lite pengar framför, men det kommer att göra din upplösning mycket lättare.

Gör Rengöring Lätt.

Det viktiga att komma ihåg när man hittar nya bostäder för saker eller investerar i nya verktyg är att göra städning så enkelt som möjligt. Du får bara gå igenom hela ditt hem för att omorganisera en gång i år, men du måste sätta dem bort många gånger under hela året, så se till att du gör det bekvämt för dig. Förvara inte dina mest använda föremål på hylla eller bakom andra föremål. Lägg dem på de enklaste ställena nära var de kommer att användas oftast.

Hemorganisation kan vara ett högt mål för året, men det är en fullständigt uppnåelig om du överväger ovanstående tips och håller dig dedikerad under hela året.

Bilder: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: