91,05 kvm Samtida bostad i Tokyo

91,05 kvm Samtida bostad i Tokyo
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta moderna residens ligger i Tokyo, Japan. Den sitter på ett projektområde på 91,05 kvm och det designades av Studio Loop med hjälp av strukturella designers från Iwashita Structural Engineers. Det är en tre våningar bostad som var utformad för en familj med en nyfödd bebis.Den smala platsen var någonstans mellan flera andra 3-vånings hus och det fanns inte mycket utrymme för ett nytt hem. Trots detta lyckades arkitekterna som arbetar vid projektet lyckas få det att hända.

Ägarna begärde några element, det var en parkeringsplats, ett pulverrum nära sovrummet, två studierum, ett vardagsrum som delar ett japanskt rum, ett köksutrymme för köket, en takterrass och mycket frisk luft och ljus inuti. Det här är alla rimliga önskemål. Men det var inte så lätt att göra en design som skulle respektera dem alla.

MoreINSPIRATION
  • Två våningar samtida hem med vacker utsikt
  • Två-våningar ensamstående familjebostad
  • Åtta våningar bostad i Senri

Inuti är alla utrymmen vertikalt sammankopplade och överlappade och det finns sprickor i väggarna och golv som genererar genomskinliga utrymmen. Golven är anslutna med en trätrappa. Utsidan av huset är lådformad och inslaget i vita stuckaturväggar. Ingången har en orange vägg. Inre väggarna har täckts med vit tapeter som alltid kan färgas eller ändras med något mer dynamiskt och roligt. {Found on archdaily}