London Townhouse Definierad av konstverk och färgaccenter

London Townhouse Definierad av konstverk och färgaccenter
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

LLI Design har nyligen avslutat Southwood Project, en total inredning och renovering av 1970-talet London radhus. "Platsen hade enorm potential och de nya ägarna, ett ungt professionellt par, ville ta emot 1970-talets känsla, snarare än att försöka ignorera det", sa arkitekterna.

Cirkulationsutrymmena på alla våningar var trånga och mörka, så utvecklarna omdefinierade den övergripande layouten. En modern glas- och ståltrappa och ett master badrum med särskiljande överklagande var de två huvudelementen som kunderna begärde.

Alla inre väggar på första nivån togs bort för att skapa ett expansivt och välkomnande utrymme. Möbler bitar innehöll en metallisk, nödställd skänk och skrivbord, en bränd apelsin soffa, gul Hans Wegner Papa Bear fåtölj och en stor svart och vit zig-zag mönstrad matta.

Stämningen förändras dramatiskt när man kommer in i övervåningen, vilket ger en känsla av lugn. Färgpaletten innehåller mjuk grädde, gul och blekblå med nyckel accentstycken i svart. Ett rundbord, två matbordsstolar, en svart hänglampa över bordet och konstverk ovan hjälper till att definiera matsalen.

Lugnande nyanser upprepades i köket, med bleka khaki-enheter och en kräm-kompositbänk. Starka konstverk och grafiska kuddar hjälper till att sammanföra de separata områdena för att bilda en sammanhängande helhet. [Information lämnad via e-post av LLI Design; fotograf: Alex Maguire]