Ett 1960s halvtomthus som genomgick en komplett makeover och fick en ny förlängning

Ett 1960s halvtomthus som genomgick en komplett makeover och fick en ny förlängning
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta vackra hus kan se ut som nytt men det är faktiskt ganska gammalt. Det som nu ser ut som en modern bostad är egentligen ett hus från 1960-talet. Det ligger i Veleslavín, Prag, Tjeckien, i den nordvästra delen av staden. Det har nyligen genomgått en komplett makeover och det fick också en betydande förlängning.

När kunden köpte denna plats var det i ett mycket dåligt skick. Ändå hade den potential. Huset erbjuder vacker utsikt över den norra delen av Prag och det var den främsta anledningen till att klienten ens köpte den. Martin Cenek Architecture valdes för att vara ansvarig för husets fullständiga omvandling. Det var ett utmanande projekt som rymmer 218 kvadratmeter med en total yta på 350 kvadratmeter. Avslutade 2012, resultatet var fantastiskt.

MoreINSPIRATION
  • En vacker förlängning strand hus
  • Förlängning och ombyggnad av ett bostadshus i Dublin av Donaghy & Dimond Architects
  • Förlängning till ett edwardianskt parhus med en modern bakgård

Klienten har väldigt få, men tydliga, förfrågningar. Han ville ha ett hus med två separata lägenheter och med en hållbar och effektiv design. Han ville också ha en enkel design och begärt att enkla material och byggteknik skulle användas. Den mest utmanande delen var att ta itu med själva tomten. Södra delen av det ursprungliga huset var delvis nedsänkt och skuggat av träd som har blivit stora sedan huset senast användes. Förlängningen som begärdes öppnade sålunda södra volymen till trädgården och tog med naturligt ljus inuti. Den andra delen av huset tillät inte några ingrepp och omvandlingar som ska göras. {Found on archdaily}.