En ny brandstation byggnad i Sulzberg-Thal, Österrike

En ny brandstation byggnad i Sulzberg-Thal, Österrike
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det här är den nya brandstationen som byggdes i Sulzberg-Thal, Österrike. Det var ett projekt som utvecklats av Dietrich | Untertrifaller Architekten mellan 2008 och 2011. Brandstationen täcker en total yta på 1850 kvadratmeter. Det är ett mycket iögonfallande tillskott till området. Att integrera den i omgivningen var inte lätt, särskilt eftersom den har en så modern arkitektur.

Arkitekterna lyckades hitta den perfekta platsen för brandstationen. Det har förskott som bildar ett separat torg och detta medför att arkitekterna kan minska de befästa strukturerna till ett minimum. Väglayouten var också intakt. Torget som skapades i belägen mellan brandstationen och Gasthaus Krone. Med hänsyn till typ av byggnad kom arkitekterna med en mycket funktionell design. Brandstationen är uppdelad i flera separata områden. Det finns fordonsdeposition med kontrollrummet och flera andra områden som var grupperade i kompakta enheter.

MoreINSPIRATION
  • En brandstation förvandlades till ett modernt hem
  • Fire Station Inn Lägenhet i Adelaide, Australien
  • VDAB Office Building av BOB361 Architects

Volymerna har separata höjder. Till exempel är radio- och kontrollrummet något förhöjt. Parkeringen för nödoperationer ligger på den lägre nivån nära vägen. Det finns en ingång på marknivå från huvudvägen. Nära ingången hittar du kontrollområdet och omklädningsrummen. På övervåningen finns klassrummet, byn arkiv, ett kontor och flera extra rum. Det finns en separat volym hos fordonets depå. Övre våningen har en träkonstruktion och fasaden har silver-granplast. Byggnaden har ett likformigt utseende och en uppenbarligen kompakt design. {Pics av ​​Bruno och hittades på archdaily}.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: