En visionär design för Dapto Anglican Church Auditorium

En visionär design för Dapto Anglican Church Auditorium
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Dapto Anglican Church Auditorium är en ny byggnad som skiftar en kyrkans prioriteringar som vi vet det mot en annan riktning. Denna ovanliga kyrka är den första i en ny generation av byggnader och den har en design som kommer som ett naturligt svar på de sociala och funktionella riktningarna i förhållandet mellan kyrkan och samhället.

Denna visionära kyrka ligger i Dapto, NSW, Australien. Den upptar en yta på 1 155 kvadratmeter och byggdes 2011. Projektet utvecklades av Silvester Fuller. Auditoriet har en modern design både inifrån och ut. Det har ett teaterliknande rum för en mängd olika evenemang. Denna kyrka har utvecklats och är inte längre en fristad som ägnas åt söndags service och tillbedjan, men också en plats som värd en mängd olika evenemang på morgonen, eftermiddagen och på kvällen, 7 dagar i veckan.

MoreINSPIRATION
  • Den nya lutherska kyrkan av Johan Celsing
  • Den moderna Bølerkyrkan med en minimalistisk design
  • Zhongguancun Christian Church av gmp architekten

Auditoriet placerades på plats bland andra byggnader. Det sitter mellan en förskola och kyrkan. Byggnaden är indelad i två huvudområden, auditoriet och foajén. Inuti finns en rad växlande utrymmen. Det finns många individuella utrymmen och på så sätt skapades en fin balans mellan intima och öppna områden. Teatern är en stor svart låda med ett stadium och massor av platser. Utsidan av byggnaden har en stark kontrast av färger. De områden där interventionen var minimal är mörk medan de andra är ljusa. Designen är enkel och det är ett inspirerande val som också påverkar andra skapelser. {Finns på archdaily och bilder av Martin van der Wal}.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: