DIY Enkel över-the-Door badrumsförvaring hyllan

DIY Enkel över-the-Door badrumsförvaring hyllan
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

För de små badrummen där ute kan det vara en ganska utmaning att hitta lagringslösningar. Ett ofta förbisett område för förvaring ligger ovanför dörren. En hylla placerad här tar ingen extra utrymme, är knappast märkbar och erbjuder ändå en fantastisk liten rymdlagringslösning. Denna handledning visar dig ett enkelt sätt att bygga och montera en hyllplan över dörren för att ge ytterligare badrumsförvaring. Detta koncept kan dock naturligtvis omvandlas och användas över praktiskt taget vilken som helst dörr.

Börja med en bit av minst 1/2 "tjockt moderkort eller plywood, skär till den storlek du vill ha.

Här är några tips för att bestämma storleken på din ytterdörrhylla: När du bestämmer djupet, stå strax under dörrramen vänd mot utrymmet. Titta upp och titta rakt framåt. Hur långt ut kan en hyllan komma före din perifera vision registrerar den? Du vill inte känna att du går in i en tunnel, med en hyllning ut väldigt långt. Dessutom, om du råkar ha en ventillation ovanför din dörr (som det är fallet i denna handledning), vill du att hyllan ska vara tillräckligt smal för att möjliggöra tillräcklig luftflöde och ventilation. Bredden är förmodligen lättare att räkna ut - det kan gå från vägg till vägg, eller precis ovanför dörrramen, eller någon annanstans logisk att ditt rymds arkitektur dikterar.

Om hylla inte reser från vägg till vägg, överväg att klippa ett 45-graders vinklat hörn av det utskjutande hörnet. Det här är helt frivilligt, och det lägger till lite komplikation och ansträngning vid trimning av hyllkanten. Men det gör en fin, polerad och mjukare kant. (Särskilt om din hylla på dörren, som den här, är lätt synlig i en spegel eller annan reflekterande yta.)

Sand, prime och måla brädet.

Låt det torka.

Om din hyllplan är ett massivt träbräda kan du vara helt bra med kanterna som de är. Men om du har valt plywood som din hyllmedium, måste du trimma ut kanten. Ta tag i L-formad hörnplåt, se till att det inre djupet är tillräckligt för att täcka tjockleken på din hyllplan.

Orientera ditt trimstycke så som du vill ha det - vill du ha den horisontella delen synlig på undersidan av din hyllan? Eller "osynlig" på toppen av din hylla kant? (Eftersom den här hyllan är så hög, kom ihåg att höljets övre del inte syns, den nedre sidan är ditt fokus för att det ska se ut som du vill ha den.) Med din trimorienterade, klippa en vinkel på 22,5 grader av slutet på ditt trimstycke. Justera trimmens inre hörn precis med ett hörn av ditt 45 graders hörn för att se till att vinkeln står i rätt riktning.

Ta bort trimstycket och vänd det över. Mät exakt avståndet från hörn till hörn av ditt 45 graders hörn. Markera det här avståndet på det inre hörnet av ditt trimstycke. Tips: Det är till hjälp, när du arbetar med trimstycken som kräver specifik orientering, för att skissa ut den riktning som din snitt ska gå när du markerar trimmen.

Orientera ditt trimstycke på din såg, vilken bör ställas in på 22,5 grader. Du mäter märkningen på ditt trimns inre hörn med klingan på sågbladet.

Lägg din snittdel över 45-graders hörn på hyllan. Båda inre hörnen av trimmen ska ställa upp exakt med hyllans snittiga hörn.

När båda sidorna är perfekt anpassade, är det dags att klippa trimmen för de två vinkelräta hållkanterna.

Gör en 22,5 gradersskärning på slutet av ditt kvarvarande (korrekt orienterade) trimstycke. Rikta in trimmets inre hörn med det exakta hörnet på hyllan.

Markera hyllans bredd på slutet av din trim och klippa den (en standard 0-graders klipp) för att passa hyllan. Tips: Medan man arbetar med ett mätband är den allmänt föredragna mätmetoden för skärning, finner jag att när det arbetar med olika vinklar i små områden, ger ett skrymmande mätband större utrymme för fel än att fysiskt markera trimmen. Men om du är mer bekväm med att använda ett mätband, gör du det självklart.

Torka de två trimstyckena ihop i hörnen för att säkerställa passformen. Om de ser bra ut, gå vidare till nästa hyllkant och upprepa dessa steg.

Var noga med att skissa riktningen på de skär som du vill göra; det är lätt att bli blandad.

När du skär L-formad trim, håll trimmen vinkelrätt medan du skär eller vänd den och lägg den platt så att den passar rakt upp i "hörnet" som skapas av sågens monteringsvägg.

Torka ihop alla tre styckena för att säkerställa att de passar ihop i lederna och längderna.

När du är nöjd med trimmens passform, lägg lite trälim i det inre hörnet av dina trimstycken.

MoreINSPIRATION
  • Modern 2-nivå hyllan med handduksstänger för badrummet
  • 5 Enkla DIY Hylla och Planter Combos För Badrummet
  • 10 sätt att kreativt lägga till förvaring till ditt badrum

Anslut trimmen till hyllan, justera hörnen exakt och håll den på plats i en minut eller två.

När limet har haft tid att klä upp lite, ta tag i din spikspikare och kör i flera branta spikar på trimans yta.

Du behöver inte massor av dessa; kanske sätta i en brad spik varje 6 "eller så.

Sand några ojämna delar, om du hittar dem. Eller gör bara en snabb slipning för jämnhet.

Det här blir hyllaens undersida, vilket betyder att det kommer att vara synligt för alla som kommer in i vårt badrum och tittar upp. Det finns ett hål mellan trimbitarna, som måste fyllas.

Jag älskar att använda lätt och snabb spackling för jobb som detta.

Jag fyllde hålet på undersidan av trimmen, alla bröstspikhål och förbindelseledningen mellan trimlängden och hyllan själv på hyllans undersida. Detta bidrar till att skapa en sömlös, solid slutprodukt.

Som du kan se efter spackling är hålet fyllt. När det är målat så ser det perfekt ut.

Prime och måla din trim.

Använd en studfinder för att hitta studsarna ovanför dörren, där hyllan ska gå. Du kommer noga att använda de två dubbarna närmast hyllaens ändar. Beroende på hyllaens längd är det inte heller en dålig idé att använda en i mitten.

Mäta och markera placeringen av tapparna på din hyllplan för dina parenteser. Fäst dina fästen på den övre sidan av din hyllplan.

Ha en hjälpare håll hylla och raka medan du skruvar in monteringsskruvarna på din vägg.

Altfiol! Gjort!

Det är ett elegant, enkelt och mycket behövs förvaringstillägg i ett litet badrum. Mycket diskret, även om det är ganska vackert även när det märks. Min man inser faktiskt inte att det var där förrän jag pekade ut det till honom; Det är den bästa komplimangen, tror jag.

Här är en syn på hyllan från badrummets fåfängspegel. Det var viktigt att hyllan var enkel men ändå vacker, eftersom den kommer att ses i spegelns reflektion varje gång någon ser i spegeln.

Detta är en underbar användning av vad som tidigare skulle betraktas som icke-rymd. Den rymmer extra handdukar perfekt. Jag har planer på att lägga till extra toalettartiklar (till exempel toalettpapper, schampo / balsam, tvål) där också.

Jag älskar skenet av mässingsfästena och den fina kurvan på stödbågen.

För ett projekt som tar en timme eller två, är detta DIY-projekt starkt rekommenderat.

Vi hoppas att du ger en överhyllnadshyllan ett försök, oavsett om du är i ditt badrum eller ett annat utrymme!

Obs! Författaren är en erfaren, men inte professionell, DIYer. Varken författaren eller Homedit ansvarar för skada eller skador som kan vara ett resultat av att följa denna handledning.