Absoluta Towers av MAD Architects

Absoluta Towers av MAD Architects
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Beläget i Mississauga, Kanada, är dessa två torn just nu färdiga. Projektet konstruerades och skapades av MAD Architects som 2006 vann den internationella tävlingen för att designa tornen. Konstruktionen var tvungen att slutföras i slutet av 2009, men som vi alla vet tar dessa saker vanligtvis längre tid än väntat.

Hela projektet består av fem fantastiska torn som heter The Absolute Condos. Det finns fem av dem, eftersom de första var så framgångsrika att utvecklarna tillkännagav en annan som blir det femte och sista tornet. Projektet är en kombination av glas, betong och stål. Den övergripande bilden är väldigt modern och vacker. Alla har märkt den vackra formen av tornen. Det är faktiskt varför det första Absoluta tornet har fått smeknamnet Marilyn Monroe av lokalbefolkningen. Tornen är 56 våningar och de klarar av att komma i kontakt med solen och vinden, som designarna önskade.

MoreINSPIRATION
  • Bosco Verticale - De fantastiska gröna tornen som formade centrum av Milano
  • Vacker Marina + Strandtorn vid Oppenheim
  • Volkswagen Spectacular Car Towers i Wolfsburg, Tyskland

Tornen håller sig ihop som liknar människor som bara samlades för att chatta. Hela projektet är ett utmärkt exempel på modernism och hur det kan göra staden vackrare. Tornen har uppenbarligen blivit ett landmärke i området. De är en kombination av robusta strukturer och mjuka och vackra silhuetter. Till skillnad från de flesta byggnader och torn har de absoluta tornen helt eliminerat de vertikala linjerna som klarar av att hitta ett annat sätt, mer poetiskt, att uttrycka höjd.