Hur man uppnår en eklektisk stil

Hur man uppnår en eklektisk stil
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

En stil som är genuin eklektisk är svår att desegregera och kategorisera och klassificera. Eklektisk stil, per definition, är en som blandar och matchar, bryter mot reglerna, omfattar modern och vintage, är subtil och showoff.

Någon som är dragit till eklektisk är någon som uppskattar skönheten hos ett skönt objekt, som gravitates mot det unika och det extraordinära. Eklektisk stil, för allt sitt yttre förtroende, är djupt personligt.

Även om stilen själv omfattar begrepp som "regler görs att brytas" och "om du älskar det, visa det". Men det betyder inte att framgångsrika eklektiska utrymmen är kaotiska och helt slumpmässiga. De flesta använder en ironisk balans av genre, form, färg och mönster för att skapa ett härligt eklektiskt sammanhängande utrymme. Även om alla fall är olika (vilket är skönheten i eklektisk stil!), Här är några tankeprocesser att överväga för att skapa ditt eget personliga eklektiska bo utrymme.

Modern eklektisk.

Eklektiska utrymmen som är byggda kring en grund för samtida bitar kallas modern eklektisk. De är långt ifrån klassisk modern stil, för det finns alltid en unik vridning till rymden för att få fram en eklektisk överklagande. Säg att ditt utrymme har modern belysning, stolar och tillbehör i kärnan. Den eklektiska vridningen kan vara en traditionell touch eller två, till exempel en bekväm soffa med mjuka kanter och lite glasmålning.

Sofistikerade eklektiska.

MoreINSPIRATION
  • Hur man uppnår en modern stil
  • Hur man uppnår en traditionell stil
  • Hur man uppnår en vintagestil

Ett elegant och sofistikerat utrymme i hjärtat kan vara formellt eller skrämmande. Men ett sofistikerat eklektiskt utrymme är välkomnande och charmigt. Om du smakar för finare inredning - exempelvis en fransk trollstols kurvor, men undviker den inneboende formaliteten i ett utrymme som helt består av sådana bitar, överväga att skapa ett sofistikerat eklektiskt utrymme. Blanda inredning

Vardags eklektisk.

Vad händer om du bara gillar saker som inte är supera moderna eller mycket slitna? Någonstans i mitten? Jag kallar denna mellanklass "vardaglig eklektisk". Fortfarande inherent stilfullt och redigerat, är det vardagliga eklektiska rummet en kombination av intressanta bitar som inte svävar för långt på ett eller annat sätt, i färgkontrast eller genreskillnader. Daglig eklektisk stil är mer subtil än andra eklektiska versioner - inramade bitar kan ha skillnader i innehåll och stil och medium, men de visas på ett sådant sammanhängande sätt att de verkar menade för varandra.

Vintage eklektisk.

Slutligen kommer vi till vintage eklektisk. Denna stil är lösare än de andra versionerna av eklektisk inredning. Vintage eklektisk trivs på det absolut oväntade. Här kan du blanda mönster med hänsynslös överge, sammanfoga bitar som har väldigt lite gemensamt och introducera själva high-end med de mycket ödmjuka. Låt inte utrymmet bli en catch-all för skräp. Håll de saker du älskar välredigerad och balanserad. Leggy möbler kan balansera kraftigare, bitigare bitar; Varma trätoner kan mala den mycket färgstarka; och en rad blandade färger och mönster kan dela vanliga toner.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7.