Hur man uppnår en tidlös design

Hur man uppnår en tidlös design
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vad gör tidlös hemdesign? Har du någonsin plockat upp en tidning från en annan era och tänkt på dig själv att du kunde titta på någonting från idag? Varför ser vissa hem daterat och trött medan andra alltid ser fräscha och aktuella ut? Viktigast av allt, hur kan du skapa ditt hem så att det inte verkar passa de närmaste åren? Läs vidare för några idéer.

Tidlös design har uppehållskraft

Skapa design som har uppehållskraft

Tidlös design - eller någonting tidlöst för den delen - har uppehållskraft. Det skapades inte för att vara tillfälligt. Det var aldrig någonting ansett vara en kram eller en trend. Om du vill att ditt hem ska ha det tidlösa utseende, en som är lika frisk och relevant idag som det var igår och kommer att vara imorgon, vill du söka efter mönster, stilar och färger som anses vara "klassiska" som har skapats för att varas, i stil, färg och material som var tänkt att hålla.

Tidlös design är klassisk

Skapa ett hem med klassisk stil

Den klassiska stilen är en som är beständig. För en klassisk stil kanske du vill rita från grekisk arkitektur genom att använda starka kolumner, ränder, statyer, byster och arkitektoniska listningar. Ditt tidlösa hem kommer att spela på dessa detaljer. Dina interiörer kommer att utformas så att de kompletterar arkitekturen. Tänk på ditt hem som en mannequin. Själva huset är mannequin och inredningsdetaljerna är som kläderna placeras på mannequin.

Därför kommer din inredning att komplettera dessa detaljer - de är de material som fungerar utanför ramen, precis som kläder på en mannequin. Ett hem som är tidlöst utnyttjar naturresurser och fibrer - skogar, stenar, tegelstenar och naturfibrer som bomull.

Tidlös design är inte en kram

Se till att ditt hem som inte ser ut som en krama

Tidlös design drar inte från trender - det är varken avantgarde, noga, utsmyckat eller överdrivet. Faktum är att tidlös dekor motstår dessa trender. Tidlös design är tyst diskret, enkel och sofistikerad. Denna stil är en som är utformad för att vara mycket funktionell, men inte bland och tråkig. Din tidlösa stil är subtil, anpassningsbar och överlastar. Det är en stil som tillhör både sitt utrymme och dess miljö.

Du kan säkert ta med andra delar av designen och dra dem in, saker, till exempel från igår, idag och imorgon kan alla dras tillsammans för att skapa en blick som är tidlös. Du kan placera en antik möbel mot en neutral vägg, under en stor modern eller modern konst och det kommer att se fantastiskt ut. Det handlar om att skapa en känsla av balans och ordning. Funktion är en viktig kärna av tidlös design.

Tidlös design är funktionell

Utforma en blick som är funktionell

Tidlös design är funktionell och förnuftig. Det är en stil som föreslår ett tyst förtroende. Det är inte över toppen eller det är tråkigt. Tidlös design är perfekt skalad och proportionerad. När du skapar detta funktionella utrymme ser du att dina möbler ska passa in i ett rum perfekt. Det ska tillhöra ett rum och vara varken för stort för att övermanna, eller för liten för att verka oväsentligt.

Att skapa ett rum som är tidlöst styra bort från överdimensionerade, över puffis soffor samt de som verkar vara alltför strömlinjeformade. Tidlös design, som i likhet med klassisk design, styr också bort från alltför dekorerade och alltför upptagna mönster, former och utrymmen. Här är mindre ofta mer. Det är mycket prat, i design, om årets färg. Var försiktig när du införlivar årets färg i ditt hem. Många av dessa, medan de är roliga och energiska, kommer inte att stå ut med tiden. Det kan vara bäst att införliva denna färg med accentstycken och tillbehör.

Många designers föreslår att investera i fasta antikroppar för att ge ditt utrymme en känsla av historia som för evigt kan utökas på. Antika möbler, trots att de återspeglas i det förflutna, blir tidlösa när de ingår i andra stilar och inredning.

Tidlösa färger

Välj traditionella färger

Neutralerna har en stark närvaro i traditionell heminredning. De accentuerar ett utrymme utan att övervinna det. Beiges, grays och offwhites har en stark närvaro i traditionella hem, ofta accentuerade av skarpa, ljusa vita av arkitektoniska lister i tak, bågar och dörrar. Dessa är färger du borde välja eftersom de bildar en perfekt bakgrund för formella möbler, byster, statyer och färgglada konstverk. Inte alla traditionella hem är målade i neutrala.

Du kan också välja klassiska färger som svart, marinblå och mörka gröna som ofta kompletteras med dessa neutrala. Trendfärger kan komma i spel när de används är spurts kan existera vackert med traditionella. Det är viktigt att vara försiktig, så att den trendiga färgen inte är den som ställer in tonen för rummet.

Hur man uppnår tidlös design i ditt hem

Tidlös design är relativt lätt att uppnå. Din bakgrund ska vara neutral och inte upptagen. Betona rena linjer och former och ditt hem naturliga arkitektoniska detaljer. Lägg till klassiska färger som mörkgrön, marinblå och svart eftersom de kompletterar neutralerna så bra. Investera i några bitar av antika möbler. Eventuella möbler, även reproduktioner, som är över 100 år, anses vara antikviteter - vilket gör antika möbler tillgängliga för alla.

För mönster, använd djärva sådana som ränder, rutor och kontroller.Använd naturliga material i ditt hem - massor av trä, sten och naturfibrer. Se till att dina möbler är ordentligt skalade till storleken på rummet där den befinner sig. Styra bort från röran, knick-knack och tchotchkes. Ett rum bör sikta på enkelhet, subtilitet och elegans.