Hur man uppnår en marockansk stil

Hur man uppnår en marockansk stil
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Rik i färg, textur och arkitektonisk design är marockansk stil älskad av många - de som har rest och sett Marrakech-stilen på första hand, och de som helt enkelt älskar sin äkthet och perfekta imperfektioner. Marockansk stil handlar om enskild hantverkare, från handgjorda möbler till handvävda stamtextiler, från handmålade kakel till handlagda mosaik. Stilen utstrålar värme och komfort och en känsla av att det du ser är exakt vad du får - och det är vackert på grund av det fridfulla förtroendet.

Några av de detaljer som du kanske kommer att märka i marockansk stil inkluderar högt i tak, mosaik, snidat trä, mönstrade öppningar och fönsterramar och en härlig blandning av intressanta och unika textilier. Det finns blandade utskrifter och mönster, bekväma marockanska puffar och andra sittplatser och utsmyckade sidobord. Jag tror att du kommer att bli kär i denna stil från alla hörn av världen.

Rika, varma juveltoner.

Marockansk stil innebär ett otaligt djup och rikedom, till stor del på grund av de färger som är inneboende i själva stilen. De rikare tonerna av guld, reds, blues och greener är det som först fångar ögat, men de balanseras snyggt av lätta neutraler och mörka trätoner. Färgerna ger liv och liv till ett marockanskt utrymme. Det kan bara vara färgens rikedom, som på ett eller annat sätt håller de detaljerade blandade mönstren allt ifrån sig överväldigande.

Invecklade detaljer och intressanta former.

MoreINSPIRATION
  • Hur man uppnår en svensk stil
  • Hur man uppnår en fransk landstil
  • Hur man uppnår en traditionell stil

Oavsett om det är en invecklad mosaik eller en extremt detaljerad utklipp på fönsterkåpan, omfattar den marockanska stilen en detaljerad skönhet. Och om en liten detalj är bra, är många små och stora detaljer bättre. Överallt där arkitekturen kan hyra en extra detalj av försköning, kommer marockansk stil att dra nytta av den platsen. Mattor, ventiler, hyllor, fönster, lampor, wovens, möbler - alla dessa kommer att fungera bättre i marockanska rymden om de har detaljer i sig själva.

Lågt uppsättning möbler.

Det finns något iboende bekant och mysigt om möbler som är lägre till marken. Även om möblerna själv är utsmyckade och luxuösa och till synes otouchable, kommer det att vara lågt uppsättning automatiskt skapa ett mysigt sittutrymme och bjuda besökare. Marockansk stil omfattar glädje av konversation och besök, så se till att det finns gott om inbjudande (låga) möbelalternativ, som en plush mönstrad matta eller matta, golvkuddar eller puffer.

Tribal Accents.

Eftersom själva stilen bärs av det handgjorda och primitiva, är det ingen överraskning att ett marockanskt stylat utrymme kommer att innebära rustika tribal accenter. Det här elementet finns ofta i handvävda mattor, handmålade plattor eller handskårna föremål, som är typiska i stilen med särpräglade abstrakta mönster och metoder. Charmen och inspirationen av sådana föremål kommer till stor del från primitiv form. Färgglada marockanska kasta kuddar tenderar att vara mönstrade och vibrerande färgade.

Visuell och texturmosaik.

Som du säkert har upptäckt, är kärnan i marockansk stil dess förmåga att enkelt kombinera olika invecklade detaljerade mönster på olika medier för att skapa ett tillfredsställande, komplett och perfekt välkomnande utrymme. När du genomför din egen marockanska stil, överväga att lägga till detaljerade bitar på varje nivå i utrymmet, från golvet till sittthöjden, till ögonhöjd, till taket.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: