Lägenheten harmoniserar med naturen genom jugendstilelementen

Lägenheten harmoniserar med naturen genom jugendstilelementen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta är ett annat inspirerande projekt från arkitekterna på OOOOX. Avslöts 2013, var lägenheten helt omdesignad och i sin nuvarande form kombinerar den en rad moderna element och art nouveau-accenter, som är holistiska och harmoniska.

Det sociala området inkluderar vardagsrum, matsal och ett öppet kök. Exposed takbjälkar målade vita erbjuder en subtil industriell atmosfär och bidrar till det övergripande eklektiska utseendet.

Köket är inte invasivt alls. Det har vit skåp och vita bänkskivor och den övre delen saknar möbler, det enda elementet som visas där är en enkel spegel med en mörk rektangulär ram som kontrasterar den vita bakgrunden.

En konkret köksö separerar två zoner. Den innehåller inbyggda apparater och har ett enkelt och solidt utseende. En del av ön fördubblas som en bar och har en slank Gubi 3 barstol som tillbehör.

Matsalen ligger i mitten av utrymmet. Den har ett riktigt intressant snittbord med en solid metallbas och en tjock träplatta som visar sina unika missfel på ett riktigt bra sätt. En uppsättning Gubi 53 stolar sprids runt bordet.

Stolarna valdes för att ha tre olika färger, allt från vitt till grått och sedan till svart, med denna släta övergång till inredningen i utrymmet.

En AIM LED-hänglampa valdes för detta huvudområde. Dess kablar är upptagna från taket och balkarna i olika höjder och hänget täcker ett ganska stort område på detta sätt.

I den motsatta änden av rummet finns sittgrupp. Den var designad som ett vardagligt utrymme med en elegant krämfärgad soffa och en golvlampa med en grenad struktur som rammar i tre riktningar, precis som grenarna på ett träd.

En svart eldstad med en traditionell design kontrasterar med vitväggsdelen men samtidigt koordinerar med andra accentfunktioner i rummet. Accentväggen har en riktigt intressant konsistens och finish. Det introducerar en uppsättning jordiska toner i inredningen.

En riktigt elegant fåtölj med hög rygg och vackra kurvor och ben kompletterar soffan och de två cylindriska sidoborden. Dess flätande utseende ger det ett extra bekvämt utseende. Från denna vinkel inser du också att den övergripande inredningen är väldigt sammanhängande och att element från motsatta ändar av rummet samordnar sig perfekt.

Radiatorerna är placerade under fönstren och de har gömts och maskerats.

Lägenheten är inte bara enkel och harmonisk men också mycket välorganiserad och utformad för att få ut det mesta av varje liten del av rymden. Gilla denna bokhylla, till exempel, som omger de stora inrederdörrarna.

MoreINSPIRATION
  • Vit Stockholm lägenhet balanserad av färgglada accentelement
  • Charmig art nouveau lägenhet i Sverige
  • Hur man dekorerar och personifierar en uthyrnings lägenhet

Eller hur den här eleganta fåtöljen sitter i detta hörn, kompletterad med två inramade väggdelar och en bekväm mönstrad kudde.

Det finns också denna smala hall / klädkammare som rymmer gott om förvaring i form av hyllor, dolda utrymmen och klädhyllor. Läderdragningarna är riktigt eleganta och det är också de sidor som står ihop och färgerna.

Badrummet är ett konstigt format utrymme, med konstiga vinklar. Men dessa detaljer ger det mer karaktär, vilket är en bra detalj i det här fallet. Vi tycker verkligen om att radiatorn är svart i det här rummet och att den samordnar med den mörkgråa väggen.

Svartvit verkar vara de två huvudfärgerna i detta fall och de användes vackert och i stora proportioner.

Lägenheten är full av prydliga tillbehör och accentelement, som den här lampan i hembiblioteket som har basen som en kanin.

Och om lampor är belysningsarmaturerna alltid iögonfallande, i varje del av lägenheten. Den här korridoren innehåller till exempel två olika typer av armaturer. Det är faktiskt samma design, Kimono hängande lampa, men med olika former.

En förlängningsstol sitter i hörnet framför den stora inramade spegeln och lägger till ett plus av unikhet i utrymmet.

Sovrummet och dess badrum bildar ett enda utrymme utan någon visuell separation mellan dessa två funktioner.

Ett fristående badkar placerades framför fönstren med två No 303 hängande lampor hängande ovanför den.

Handfatet är placerat i hörnet av rummet, även mot ett fönster. En rund Adnet-spegel hänger på väggen direkt ovanför den och samma typ av vägglampa som vi just beskrivit användes också här.

Sängen har en ljusgrå tuftad huvudgavel placerad mot en mönstrad accentruta. En spök hänglampa valdes för detta område. Du kan se sladdlampan ovanför sängen och skuggan av en gammal ljuskrona på väggen. De två är anslutna och utgör en enda design. Ännu en annan nyckelfråga vald speciellt för sin förmåga att lägga till karaktär i rymden.