Lägenhet Store i Moskva Inspirerad av Alice i Underlandet

Lägenhet Store i Moskva Inspirerad av Alice i Underlandet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Mood Swings Apartment Store i Moskva, Ryssland fick lite hjälp från Fredrick Nilsby och Cyril Duval för att skapa detta vackra showroom. Konceptet bakom denna butik inspirerades av Alice in Wonderland. Det finns fyra utrymmen dividerat med olika typer av önskningar som en modekunnig kvinna skulle leta efter: Enkel, Klassisk, Rolig och Avantgarde. Dessa symboler på kvinnans humör omfamnar kunderna från den minut de går in.

Carring många kända varumärken för kvinnor, Mood Swings Apartment Store har två nivåer sammankopplade via en trappa som gömmer en ansikts bokhylla. Den svarta trappan spelar med fantasin genom att erbjuda ett spelkortscenario för att accentuera temat. Det stora trädet som skyddar det falska biblioteket är en påminnelse om kaninhålet från Lewis Carolls roman. Att gå nerför trappan innebär att gå från den klassiska och enkla på övervåningen till den roliga och bohemiska nere.

Den spinnande kakan som tillhör den mystiska underjorden är blandad med rutiga golv och fantasikniknande färgstänk. Mannequins här är skräddarsydda så att de passar in i inredningen. Imagination spinner sina hjul när de går i de mest utsökta rummen: The Funny Room. Vegetation på trellis och en stor kanin häck välkomnar kunden till denna fantastiska orealistiska värld av underverk. Även skåp på ingångsgolvet är skräddarsydda till mötesrum så att Narnia kan betraktas som en annan inspiration för humörsvängningar. "Nästan alla möbler och inredningselement tillverkades i Sverige och många stycken hittades också i olika butiker runt Stockholm. Ett absolut icke-minimalistiskt projekt! ” säger inredningsdesignern Fredrick Nilsby.