Army Kasern Exceptionellt Konverterad till Familjlägenhet i Tyskland: Loft ESN

Army Kasern Exceptionellt Konverterad till Familjlägenhet i Tyskland: Loft ESN
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Loft ESN av Ippolito Fleitz Group förkroppsligar en exceptionell omvandling av en armé kaserner till ett rymligt bostadsutrymme i Palmscher Park, Esslingen, Tyskland. Ett öppet och rymligt vardagsrum med differentierade funktionella zoner och tantalizing visuella perspektiv skapades över 400 kvadratmeter. Nu när en besökare går in på loftet öppnar ett stort utrymme längs en horisontell och vertikal axel. Vardagsrummet är endast skilt från entrén med en L-formad filterridå. Vid foten av trappan döljs en garderob bakom en spegelvägg, vilket reflekterar Tom Dixons Mirror Ball oändligt fram och tillbaka.

Bottenvåningen ligger runt matsalen. Ett långt bord ligger i rymden genom en matta och smala skärande lampor. Ett öppet kök kopplas bra ihop med matsalen tack vare tre fritt staplade, solida ytor. En bakre rad köksenheter rymmer olika hushållsapparater och ett långt, smalt vinställ, vilket skapar en lockande blandning av rostfritt stål, lackerat trä och solid yta. Den kaklade stänk av gyllene italienska glasplattor påminner ägarens ursprung och barndom. Raden av köksenheter skärmar också barnens bostadsutrymme. Dess bakvägg som innehåller integrerade skåp utgör korridoren som leder till de tre barnens sovrum.

Den övre nivån är föräldrarnas domän. En separat studie var inte en del av kortfattningen, så istället ligger en liten arbetsstation i ett öppet område. Det här är en del av en hus-in-house konstruktion, som döljer sovrummet, eftersom kunderna specifikt bad om ett sovrum i vilket inget ljus kunde genomtränga alls. Detta nästan hermetiskt förseglade rum, vars konturer följer de enklaste husets konturer - fem streck av en penna - behåller bara kontakt med omvärlden via dörrarna och en gardinerad passage till takfönster och fönster. Takets varma mörkblå skiljer sig genom en stor grå cirkel. Cirkeln och sidoväggarna fungerar som en blank duk för ett labyrintiskt skuggspel som kastas i alla riktningar av fem bräckliga sfärer. [Bilder och information tillhandahållen via e-post av Ippolito Fleitz Group]