Gör ditt rum funky och fantasifulla med konstnärliga belysningsarmaturer

Gör ditt rum funky och fantasifulla med konstnärliga belysningsarmaturer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Utan tvekan är bra design en konst - ett äktenskap med vacker form med ändamålsenlig funktion. Och i många ljusdesigners händer tar den konstiga sidan av belysningsarmaturerna sig i centrum. Vad som är ännu bättre är när dessa belysningsarmaturer är lite funky och till och med fantastiska. Inte bara belyser du ditt utrymme, men de speglar din stil såväl som din nyckfulla sida. Här är några av de konstgjorda belysningsarmaturerna Homedit som finns på ICFF 2016.

Arturo Alvarez Emotional Lighting

Eteriskt ljus från oväntade former - det är vad vi fick se på Arturo Alvarez Lighting. Oavsett om den är tillverkad av pläterad nät, belagd tråd eller eget innovativt material, är den spanska designerns fixturer ovanliga men aldrig störda. Handgjorda i Spanien skapar belysningen Alvarez inspiration av den naturliga omgivningen i hans studio i nordvästra Spanien, liksom regionens traditionella konst och hantverk.

Enligt bolaget är nyfikenhet deras vägledande princip, och att "Alvarez, kreativ chef för företaget, som genom utforskning tar sedativa material ur sitt naturliga sammanhang, kommer till nya och överraskande användningsområden." Faktum är att designern utvecklade en nytt, mycket smidigt material som heter SIMETECH®, som vann bästa prisbelönningen 2014 från Interior Design för bästa belysningslösning.

Andrea Claire Studio

Andrea Claire har utvecklat arkitekten genom träning, och har utformat sin designkunskap och skulpteringsförmåga till ett kvinnligt ägt, hållbart designföretag som producerar vackra och snygga armaturer. Alla hennes stycken är handgjorda med social interaktion i åtanke. Armaturerna är mer som hängande konstverk, som påminner om mobiler, med sin karakteristiska avsmalnande kubform.

Vi var mest tagna av Claires Diamond-serie. Det som ser ut som en vanlig, solid trälåda på väggen förvandlas bokstavligen med en ljusbrytare. De fasta bitarna blir dessa varmt glödande diamanter. De kan monteras i alla riktningar, kan stå ensamma på en vägg, ordnad i grupper. Det finns också en ramliknande version som heter Diamond Illuminate som kan omge en spegel eller hänga självständigt.

James Dieter

Brooklyn-baserade James Dieter skapade belysningsarmaturer långt innan han lanserade James Dieter-belysningsstudio. Öppningsform 2001 skapade Dieter belysning som genom en prospektering av plana arkmaterial omvandlas till texturella och skulpturala former. Nu, med JamesDieter, utvecklar han mer innovativa, coola belysningsarmaturer.

Junior Fritz Jacquet

Den franska konstnären Junior Fritz Jacquet kom till berömmelse med sina mänskliga ansikten som gjordes av toalettpappersrullar, men han har tagit sitt hantverk till ännu en nivå med sina ljuspapper. Manipulerat, dras, spetsigt och rufsat, papper tar på sig nya, spektakulära former i Jacques händer.

Laros Guyon

Audrée L. Larose och Félix Guyon grundade Larose Guyon för att manipulera lyxiga material och skapa originella och avancerade objekt. De kanadensiska designersna är baserade i Verchères, en liten pittoresk by längs St Lawrence River nära Montreal. Studionens första samling är inriktad på bitar av koppar och kallas La Belle Époque.

Medan många av studionens eleganta, minimalistiska känslighet är dessa Otero-belysningsarmaturer som visades vid ICFF 2016 var bestämda frodiga och överdådiga. En mängd varma kopparkedjor draperar elegant, reflekterande ljus som kommer från var och en av fixturen. Visas här i två storlekar, fixturen kan anpassas, inklusive som en multi-draper ljuskrona.

Patrick Weder

Den schweiziska födda, Brooklyn-baserade designern Patrick Weder är känd för sina organiskt formade belysningsarmaturer gjorda av papper och kycklingwire. Han tycker om att använda vanliga, industriella material för att skapa oväntade bitar, som till exempel hans ljus. Weder säger att hans ljuskulturer tar cirka 200 timmar att slutföra.

Paul Suepat Designs

MoreINSPIRATION
  • Så här omvandlar du enkla köksredskap till ljusinredning
  • Vridning av Masonburkar i ljusarmaturer
  • 10 Statement Light Fixtures Du kan göra dig själv

Framförallt en konstnär, skapar Paul Suepat bitar "integrera naturens råa textur till det moderna livets estetik." Homedit blev charmad av sina skulpturer som innehåller ett belysningselement.

pelle

Vi är redan fans av PELLE, en självständig konstruktionsdesignstudio i Brooklyn. Medstifter av Jean och Oliver Pelle skapar belysning och möbler samt tvål och hushållsobjekt. Vi är särskilt enamored med sin belysning - förra året var det deras sticklampor, i år är det deras snygga papperssconce. Det är fortfarande modernt, det är en avvikelse från studiens typiska stil.

Natalie Sanzache

Den brasilianska födda konstnären Natalie Sanzache, som nu arbetar i Frankrike, skapar unika belysningsarmaturer från gips och betong. Fascinerad av ljus använder hon gips "spets" för att markera olika sätt ljus kan kastas, medan hennes betong "ägg" presenterar materialet i en ny och originalform. Vi har sett armaturer gjorda av betong, men inget som dessa. För närvarande samarbetar Sanzache med graffitiartist Adrien Rubens på sina betongfästen.

Ali Siavoshi

Att ringa vad Ali Siavoshi gör "uppcykling" skulle vara en missnöje. Den iranska födda designern är utbildad i grafisk design och har en mastergrad i industriell design. Hans belysning är skapad av vanliga föremål som används på extraordinära sätt och har inkluderat klädhängare, paraplyer, bestick och porslin.

Splyt Light

Homedit först mötte Splyt Light och dess anpassningsbara modulära grenljus vid ICFF föregående år. Jason Krugman, ljus skulptör och konstnär, och designer Scott Leinweber, samarbetade för att skapa prisvärda och enkla belysningssystem. I år presenterade Krugman denna nya form, en vågliknande form som "refererar till blommor, havslevelser och blåser".

Den här dramatiska belysningen från Zarate var en stor dragning för boothen med designers från Filippinerna! Moln av strimlat rostfritt stål upplyst inomhus är mystiska och lockande. Det var faktiskt den internationella debuten för varumärkesdesignern, 22-årige Jim Torres.

45 är ett mångsidigt LED-ljus av T J O K E E F E, som är gjord av pulverlackerad aluminium. Den är utformad för att luta sig tillbaka på väggen och använda den som reflektor. Den finns i tre storlekar. TJOKEEFE, är ett amerikanskt möbel- och objektdesignföretag som strävar efter att "skapa kraftfulla objekt genom övertygande minimalism ... Vi strävar efter minimalism i ordets mest förnuftiga mening - syftar till att uppnå den största effekten med det enklaste sättet - för att vi anser det enklaste lösningar har potential att vara den mest kraftfulla, säger designerens hemsida.

Avram Rusu s konfetti glas samling inspirerades av en explosion av konfetti. Den finns som hängsmycke eller sconce. De älskar det futuristiska utseendet på den stora fixturen. Andreea Avram Rusu, grundare och arkitekt, har gått upp i studion sedan 2004. Alla bitar är konstruerade, prototyperade och byggda i Avram Rusu Brooklyn-studion.