Konstnärens skogskapelser Ta med utomhus ute

Konstnärens skogskapelser Ta med utomhus ute
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Alexandra Kehayoglou är en konstnär i ett ovanligt medium. Hennes realistiska mossiga skogskapelser är faktiskt mattor gjorda av ullmattan skrapar och tråd som hon kommer från sin familj fabrik i Argentina.

Dessa skogskreaturer är utomordentligt levande och framkallar en känsla av underbarhet utomhus. Vissa ansluter till vägghängen för att skapa tredimensionella illusioner, vilket främjar känslan att det är en portal till en annan värld.

Kehayoglou misstänker att färdigheten är i hennes blod. Efter att hon avslutat konstskolan 2008 återvände hon till ett medium som var bekant för henne; hennes familj var bland de första matlagningstillverkarna i Argentina, och hon växte upp med specialister i handeln.

Att använda det som en konstnär blev oundviklig, sa hon. "Den stil som jag har skapat är en abstraktion av landskap från mitt land. Jag skulle vilja alla som tittar på mina bitar för att känna att de kommer in i ett nytt sammanhang. Delarna är stora och känns oändliga. De är avsedda att vara portaler som har makt att ta dig var dina minnen är. "

Var och en av skogen skapelser är handgjorda. De större och mer komplexa bitarna kan ta så lång tid som två månader att slutföra. Kan du se en av dessa mattor i ditt hem?